PC se gasi

poruka: 7
|
čitano: 2.680
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PC se gasi

Pozdrav! Imam jedan problem.
Instalirao sam si Starcraft 2 i krenuo igrat i nakon 15-30 min igranja FPS mi se spusti na 1-5 i nemoguce je igrat kako steka... na pocetku je sve ok ali nakon nekog vremena je sve gore i gore!

Nikad nisam prije overclockao ali reko mislim da je sad pravo vrijeme da probam, nemam bas nesto previse za izgubit
Dignem ja CPU frequency u biosu za jedan Mhz gore i sve ok, dignem za 2-3 i ugasi mi se kompjuter odjednom. Reko idem vratit kako je bilo da nebi nesto sje*ao. Resetam ja CMOS i opet mi se ugasi komp nakon 10-15 minuta igranja a sve je na pocetnim postavkama. I nece se upalit sve dok ne resetiram opet CMOS. Izvadim ja bateriju, stavim je natrag, upalim igricu i opet mi se ugasi komp nakon 10-15 min i nece se upalit dok opet ne resetiram CMOS. Upalim ja mozzilu, word, bla bla, neke programe i cim mi se malo vise optereti processor odma mi se ugasi komp i opet moram vadit mrtvu bateriju! vec mi to dize zivce, neznam u cemu je problem. Jel moguce da sam sje*ao processor zato jer sam podigao CPU freq za 1,2,3 Mhza? voltage nisam dirao... neznam!
ovako mi se nikad prije nije desavalo sve dok nisam probao overclockat :/

e i da napomenem, mislim da mi je i graficka malo izgorena jer znaju mi se pojavih oni artifacti kad igram neke igrice... vjerojatno nemam dobro hladenje pa mi izgorile komponente :D kasno sam se sjetio hehe

uglavnom... sta da sad radim? kompjuter mi se vjerojatno gasi zbog processora, zar ne? da kupim neki rabljeni processor na njuskalu ili? imam mrtvi socket 939 :/

Kompjuter mi je star jedno 6 godina.
Maticna: DFI NF4 Infinity
CPU: AMD Athlon processor 3200+ 2.00 GHz
GPU: GeForce 6600 GT 128 bit
RAM: 3 GB

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
PC se gasi

Evo ovako: resetiranje biosa se radi jumperom,a ne samo pukim vađenjem baterije(vidi manual ploče);nadalje, pregledaj hladnjake proca i grafulje dali su slučajno puni prašine i po potrebi ispiri to kompresorom ili usiši,svejedno. Kada podigneš bios i ustanoviš da je sve tamo oke,probaš windowse ponovo. Ako se i dalje gasi komp, ostani jedno vrijeme u biosu i vidi da li će se tamo gasiti. Ako u biosu radi stabilno i dugotrajno,kako bi izbjegao desetke komentara i savjeta,preporučujem da ponovo instaliraš svježe windowse sa driverima za tvoj kom pa potom igricu i javiš što se zbiva ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: PC se gasi

ufff aj probat cu nesto napravit pa javim...

al tako i onako sam si mislio piknut neki polovni dvojezgreni proc jer mi uzasno dize zivce ovaj low FPS od 1-5 u nekim igricama (starcraft 2).

Sta mislis jel mi se isplati npr. uzeti ovaj Athlon 64 X2 4200 na njsukalu, 300 kn.

Hoce li mi to pomoc da mi se stabilizira FPS na starcraftu 2 pa da mogu normalno igrat bez da mi steka?

Mislim da nije toliki problem u grafi nego u procu... on mi je kao bottleneck, zar ne? Rama imam dovoljno, 3 GB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 5:35 (loladin).
14 godina
neaktivan
Uzmi taj proc. Definitivno ces dobiti na performansama. I malo ce ti komp "modernizirati" ;)
Me gusta....
16 godina
neaktivan
loladin kaže...

ufff aj probat cu nesto napravit pa javim...

al tako i onako sam si mislio piknut neki polovni dvojezgreni proc jer mi uzasno dize zivce ovaj low FPS od 1-5 u nekim igricama (starcraft 2).

Sta mislis jel mi se isplati npr. uzeti ovaj Athlon 64 X2 4200 na njsukalu, 300 kn.

Hoce li mi to pomoc da mi se stabilizira FPS na starcraftu 2 pa da mogu normalno igrat bez da mi steka?

Mislim da nije toliki problem u grafi nego u procu... on mi je kao bottleneck, zar ne? Rama imam dovoljno, 3 GB.

Mozes si i RAM testirati sa memtestom. Meni se je znao komp gasiti,resetirati i BSOD do te granice da sam morao i CMOS napraviti i gasiti iz struje i bio je problem u RAMima. Tako da i to napravis.

Sto se proca tice,osjetit ces ali mislim da ti je i vrijeme za grafu mijenjati..

15 godina
neaktivan
PC se gasi

Temperature? 

ivek

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC se gasi

Odlucio sam da cu si kupit polovni AMD 64 x2 4200 za 300 kn. Idem sa svojim kompjuterom kod covjeka da probamo jel sve radi i ako radi uzimam ga.

Imate li neki savjet kako da provjerim je li procesor u dobrom stanju? neki test da napravim ili sta ja znam...

I zanima me kad zamjenim procesore, jel moram ista drugo napraviti ili jednostavno samo upalim kompjuter i sve ce raditi normalno?

I hvala svima na pomoci! :)

Ups, tek sam sad skuzio da pisem sa drugog accaunta :D ovo je loladin btw :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 21:15 (thekillercro).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice