Pc monitor svijetli narandzasta lampica

poruka: 7
|
čitano: 1.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Korisitm display port kao konekciju na monitoru i pc-u zbog toga jer tada jedino mogu staviti stopu osvjezavanja na 165 hz, e sad imam problem jedan kada upalim pc monitor se probudi sve normalno slika se pojavi ali na monitoru svijetli narandzasta lampica a ne plava, znaci da je kako u sleep modu, s tim da kada nakon nekog vremena kada ne koristim pc ode pc u sleep modu i nemoguce ga je probuditi, tu jedino pomaze restart gumb na pc da bi mogao korisitit opet pc. Zna netko u cemu je problem? Promjenio kabal novi display port, nista nije u sleep modu, sve je stavljeno u vezi napajanja na "nikad"

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Pc monitor svijetli narandzasta lampica

Meni to zvuči kao da bi mogao biti driver grafičke... bar bih ja to prvo pokušao (a i "besplatno" je)... DDU pa reinstalirati. Napiši koja je konfa... možda nekome sine nešto drugo.

9 godina
neaktivan

Najbolje isključit sve u power optionsima (čak i suspend diskova i usb portova), i fast startup isto, pa u biosu uključiti power stateove koji trebaju i onda se igrat s power optionsima da vidiš di je problem.

100% je do toga, jer 99% računala ima taj problem, do windowsa je.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time

0 0 hvala 0
16 godina

DP (standard) ima fičer napajanja, ne samo signal nego i struja.. npr do 100 ili 200v .. (ili w) :)

.. tad ovisno o uređaju, monitor može imati i takvo napajanje, no tad grafička mora prosljediti tu struju + kabel, tj upravo u tome se razlikuju dva 'ista' dp kabla, tj problem je sa standardom i implementacijom kao i promjenama-porastu napona pa dok se to sve malo 'smiri' (ustali) .. pa tako imamo i konektore-kablove koji jednostavno imaju ili nemaju taj pin za struju, jer kad imaju tad imamo i moguć problem, tj sve u lancu mora biti po istom standardu, odnosno problemi kao u prošlom stoljeću zvuk (iz gpu i doba pred hdmi, dvi.. dok je nvidia dugo imala dodatni cd-audio kabel čisto za primjer).

-npr, možda je riješenje u postavkama monitora (ne računalo-driver).. tj možda u monitoru treba izabrati-podestiti strujni priključak-izvor, zidno-ispravljač-nešto ili dp.. a to nam led-indikator sugerira bojom plavo-žuto-zeleno što već ima i što im znači.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jucer sam bas zbog toga problema nanovo instalirao windowse te instalirao na novo nvidia driveri opet ista stvar.. ispod su slike pc konfiguracije i postavke od monitora sto se tice napajanja monitora

0 0 hvala 0
9 godina

narandzasta lampica = nema signala od kompa/kartice

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 mjeseci

Pa probaj sa HDMI kablom spojiti da vidiš u čem je kvaka, možda te GPU zeza.

A kako to da preko HDMI ne dobivaš punu freq od 165HZ?

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice