Paljenje kompa cudno

poruka: 9
|
čitano: 2.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Paljenje kompa cudno

znaci danas ujutro sam isao uplatili komp i ono stisnem dugme i nista, samo se lampice oko dugmeta upale, nikakvog zvuka i tako 4-5 sekundi i onda se normalno upalio, to mi se danas prvi put dogodilo

Imam e8500 oc na 3.7ghz bez dizanaj napona, prije je bio na 3.55 pa sam ga juce digo na 3.7 i test sa primom 8h, ram ratio je 1:1.20 tako da memorija radi na 809mhz ako se sjecam, i kad sam stisno save u biosu isto se ugasio komp odma, ali se nakon 10sec upalio i spremio nove postavke, tj radi na 3.7. Dali je to do clocka ili sta? mislim sve perfektno normalno radi. Taj oc mi puno znaci s obzirom na grafu koja je gtx460 1gb.

EDIT: napajanje je LC460w gp3

EDIT2: sad sam ponovo ugasio komp isteko ga iz struje pa usteko i ponovo uplaio i sve normalno, nema onog "problema"

al sto je to bilo?

Mišljenje je kao šupak, svi ga imaju!
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 19:56 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Paljenje kompa cudno
MARKOcVp kaže...

znaci danas ujutro sam isao uplatili komp i ono stisnem dugme i nista, samo se lampice oko dugmeta upale, nikakvog zvuka i tako 4-5 sekundi i onda se normalno upalio, to mi se danas prvi put dogodilo

Imam E8500 oc na 3.7ghz bez dizanaj napona, prije je bio na 3.55 pa sam ga juce digo na 3.7 i test sa primom 8h, ram ratio je 1:1.20 tako da memorija radi na 809mhz ako se sjecam, i kad sam stisno save u biosu isto se ugasio komp odma, ali se nakon 10sec upalio i spremio nove postavke, tj radi na 3.7. Dali je to do clocka ili sta? mislim sve perfektno normalno radi. Taj oc mi puno znaci s obzirom na grafu koja je gtx460 1gb.

EDIT2: sad sam ponovo ugasio komp isteko ga iz struje pa usteko i ponovo uplaio i sve normalno, nema onog "problema"

al sto je to bilo?

Najvjerojatnije ti je do tog clocka. Samo se problem neće uvijek javljati. Imao sam sličan problem, računalo mi nije htjelo bootati, samo crni ekran, ali u većini slučajeva je radilo normalno.

Kad si clockao si provjerio temperature, stock cooler, izmjena paste?

14 godina
protjeran
Brian kaže...
MARKOcVp kaže...

Imam E8500 oc na 3.7ghz bez dizanaj napona, prije je bio na 3.55 pa sam ga juce digo na 3.7 i test sa primom 8h, ram ratio je 1:1.20 tako da memorija radi na 809mhz ako se sjecam, i kad sam stisno save u biosu isto se ugasio komp odma, ali se nakon 10sec upalio i spremio nove postavke, tj radi na 3.7. Dali je to do clocka ili sta? mislim sve perfektno normalno radi. Taj oc mi puno znaci s obzirom na grafu koja je gtx460 1gb.

al sto je to bilo?

Najvjerojatnije ti je do tog clocka. Samo se problem neće uvijek javljati. Imao sam sličan problem, računalo mi nije htjelo bootati, samo crni ekran, ali u većini slučajeva je radilo normalno.

Kad si clockao si provjerio temperature, stock cooler, izmjena paste?

coolermaster hyper 212s, temperature u full loadu po primom neprelaze 50, nekad 52-53, pasta zalman neka platio 50kn, nsiam htio stavljat onu uz cooler. nikakvih problema, jso je i prozracno kuciste, 2x venta naprijed, 2 nazad

EDIT: al meni se nije dogodilo da se nebota, sve se normalno upalilo samo sto je bilo 5sec pauze, jel bi se trebo sad brinut oko toga?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.6.2012 10:49 (MARKOcVp).
13 godina
protjeran
Paljenje kompa cudno
neobicno, neznam sta je, al je cudno sta niko na cijelom forumu nema pojma.
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Paljenje kompa cudno
Probaj malo povecat ram ratio recimo na 1:1.25, vjerojatno si na granici pa ti kod paljenja steka, vjerujem da je to problem.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Megatr0n98 kaže...
Probaj malo povecat ram ratio recimo na 1:1.25, vjerojatno si na granici pa ti kod paljenja steka, vjerujem da je to problem.

E hlava, bas mi je pomoglo, sad sve radim, eo stavio sam taj ratio na :1.25 i radi sve kako treba, probo sam ga palit par puta i sve je ok, prije mi je pri svakom paljenju bila pauza od 5sec sad je nema.

konacno neko ko zna :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.6.2012 9:34 (MARKOcVp).
14 godina
protjeran
Paljenje kompa cudno

Meni isto to bude kadkad...I kadkad se upali pa ga moram restartat da bi digo win...

XxElectroFuckerxX
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Paljenje kompa cudno

Imam problem sa paljenjem HP 6730s....

Znaći... Kad pritisnem dugme za paljenje ne događa se doslovno ništa, onda trebam nekoliko puta izvaditi i staviti bateriju dok se ne ugasi lampica od punjaća (inaće plavo svijetli a crveno blinka) a ni to nije sigurno da će upaliti jer nekad se samo pokrene i izgasi, a nakon 2-3 puta napokon upali. Kad upali radi normalno. Ako netko zna u ćemu je problem bio bi zahvalan!!!

SINNA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Paljenje kompa cudno
nezz kolegi je bilo d o clocka, i da moze ti ostat na 3.7 ako je stabilan, samo je bitno da nediras taj ram ratio, jer mu to izgleda smeta, znaci slogodno idi dokle je stabilno. taj proc na 3.7 je i dalje bottleneck za gtx 460 u nekim igrama ao sto su bf3, nfs the run, gta 4(al to se neracuna jer je sjebana igra)
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice