Oštećeni pinovi na matičnoj

poruka: 15
|
čitano: 2.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Jesam li sje*** maticnu
Pozz danas sam cistio kompjuter i vjerujem da sam ostetio pinove na maticnoj ,maticna je brand name od lenova a procesor i5 2400
,po slikama da li se to moze popraviti ili kuku meni
Ostecenje je u gornjem desnom kutu (ispod onog metalnog poklopca),slike nemogu bolje

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Jesam li sje*** maticnu
Uspio sam popraviti dio (izravnat )ali jos su 2 kriticne tocke,ima li tko prijedlog

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
.

0 0 hvala 0
13 godina
Jesam li sje*** maticnu

Iglu u ruke i možeš se zabaviti s ravnanjem. Idi polako, bez žurbe da ne napraviš veći problem i imaš šanse da će sve raditi nakon što izravnaš pinove.

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
Izravnao sam sve i ustekao komp da probam da li radi,na ekranu je sve crno ventilatori se vrte a onda se ugase ,maticna ne daje zvukove,zna li netko kaj sam sad sje** i vent od procesora se ne vrti ,a ostali na kucistu i grafi kako je gore opisano

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Evo sad radi vemtilator od procesora ali i dalje ne daje sliku ,tipkovnica i mis svjetle(rgb osvjetljenje),ali na misu je laser ugasen

0 0 hvala 0
15 godina
242424862424 kaže...
Izravnao sam sve i ustekao komp da probam da li radi,na ekranu je sve crno ventilatori se vrte a onda se ugase ,maticna ne daje zvukove,zna li netko kaj sam sad sje** i vent od procesora se ne vrti ,a ostali na kucistu i grafi kako je gore opisano

Ako si sve izravnao, i ako je stock Intelov vent, možda nije prilegao na proc kako treba.

11 godina

Teško da neće dati sliku radi toga što hladnjak nije kako treba nalegao.

Probaj provjeriti pinove pod gledajuće pod što većim kutem jer ćeš tako bolje vidjeti kroz redove dali koji odskače.

Ako si probao ploču s skrivljenim pinovima mogla se desiti i dodatna šteta.

Probaj, u najgorem slučaju može se promijeniti socket samo pitanje je koliko je to isplativo na toj ploči a i rizik je radi ovog gore.

Provjeri još jedanput pinove kako sam ti objasnio i probaj premještati memoriju, samo s jednim modulom u različite utore.

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Oštećeni pinovi na matičnoj
ITelektronika kaže...

Teško da neće dati sliku radi toga što hladnjak nije kako treba nalegao.

Probaj provjeriti pinove pod gledajuće pod što većim kutem jer ćeš tako bolje vidjeti kroz redove dali koji odskače.

Ako si probao ploču s skrivljenim pinovima mogla se desiti i dodatna šteta.

Probaj, u najgorem slučaju može se promijeniti socket samo pitanje je koliko je to isplativo na toj ploči a i rizik je radi ovog gore.

Provjeri još jedanput pinove kako sam ti objasnio i probaj premještati memoriju, samo s jednim modulom u različite utore.

Ako se ugasi komp pritom, nakon par sekundi, tj. ako ne stigne izbacit sliku i ugasi se, moguće je da je radi hladnjaka.

Moguće je puno stvari, ko će ovako napamet.

8 godina
neaktivan
Sto bi znacila totalna steta?Cijeli komp mrtav ili samo maticna,jer koliko sam vidio svi su vemtilatori radili cak i na grafickoj,pa pretpostavljam da je sve ok,sam se nadam da nije proc ostecen,maticna bacena u smece skuzio sam de je jedan pin puknuo ,neda mi se riskirtati s promjenom socketa posto je brand name maticna,bum ja uzeo novu plocu i kuciste,sam trebam zasparat,hvala na odazivu ljudi nadam se da je netko osim mene naucio lekciju
8 godina
neaktivan
Imam pitanjce,kad kupim novu plocu jel mogu sam spojit stari hard ,namjestit u biosu i onda normalno nastavit koristi racunalo kao prije nezgode

0 0 hvala 0
11 godina

A čuj to ti nitko ne može garantirati, ako je identična ploča raditi će, ako je platforma druga uglavnom radi.....ako ipak izbaci BSOD, prepiši grešku pa probamo pomoć koliko možemo ovako na daljinski.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Plan mi je samo uzeti novu maticnu i kuciste,iz odredjennih razloga pocesor ostaje isti,trebat ce mi malo da pare skupim jer u obitelji ima drugih vaznijih stvari na koje se novac mora trositi,a do tad drzim fige hvala na dobroj volji i podrsci :D
8 godina
neaktivan
Gledam sad ploce i ova mi je zapela za oko,hocu nelu jeftiniju plocu jer za 2-3 godine mjemjam cijelu konfu,i sad gledam specifikacije i pise supports dx10.1,znaci da necu moci pokretati nosta s dx11 iako mi grafa podrzava ili se to odnosi na intergriranu?
17 godina

Odnosi se na integriranu grafičku karticu.

Bez obzira na to moći ćeš pokretati igre s DX 11 ako ti diskretna grafička kartica podržava DX 11.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice