OC - FPS problem

poruka: 26
|
čitano: 4.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
OC - FPS problem

Pozdrav, samo da pitam tko je upoznat sa programom 'OC Tuner'. Stvar je u tome da u video 'tutorialu' koji sam gledo, 'CPU overclocking' mu je konstantan, stoji na recimo 3400MHz, sve dok ne digne CPU Freq za jedan, no u mojem slucaju to nije tako, moj 'CPU Overclocking' stalno varira i nikada nije konstantan, padne na 800, pa se sljedece sec digne na 3600MHz itd itd, pa da pitam zasto? A kada sam digao CPU freq. crasho mi je PC i imo je problema sa ponovnim paljenjem, isto se dogodilo kada sam probao koristit AMD OverDrive, cim sam podigao CPU Multiplayer sa 17x na 18x, PC se poceo cudno ponasati..

Zasto ovo sve uopce radim? Zato sto igram i zelim igrat samo jednu igru (Dota 2) a uz FPS drop u svakom team fightu to je poprilicno ne moguce. Cim dode do veceg team Fighta, vise unita na jednom mjestu da bacaju razne 'spellovove' animacije etc, FPS pada i igra vise nije 'smooth'. Pa me zanima zasto i kako da to vise popravim? Probao sam HRPU stvari i kako mi se cini sve stvari ucinile su vise losega nego dobroga, pa bi molio stvarno za pomoc. Mislim da konfiguracija moga kompa nije problem, po pricanju drugih ljudi, imaju puno slabiji PC a drzi im konstantat FPS. MOLIM POMOC

Konfiguracija
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit
Processor: AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz
DirectX Version: DirectX 11
Ram: 8,00GB
Card Name: AMD Radeon HD 6700 Series (Radeon HD 6750 Vapor-X)
Napajanje: 750W
Motherboard: ASRock 890GM Pro3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: OC - FPS problem

I da jos dodam zasto mislim da nije do same konfiguracije, igra JEDNAKO radi sa svime na LOW, i sa stvarima na HIGH, sto mi je poprilicno ne shvatljivo, kako moze radii jednako i na low, i na high, jednak problem se događa, padanje FPS u team fightu pri cemu igra pocinje 'cukat' nije smooth. Ne moguce da mi PC ne podrzava ni LOW system req. igre Dote 2.

13 godina
neaktivan
OC - FPS problem

moguce da ti je problem u internet konekciji... FPS ovisi i o pingu koliko ja znam

onaj koji jesam
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ping tokom cijele igre je standard 50-70

13 godina
neaktivan

Evo i par ovih gluposti ako trebaju i te neke informacije, stvarno ne znam sta bi više..

13 godina
neaktivan
OC - FPS problem

(Poruka tek toliko da ostane prvi vrhu Aktivnih tema u nadi da ce netko tko zna rijesenje vidjeti post.) Oprostite na 'spammu'.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
OC - FPS problem

Ja znam jednog koji igra Dotu sa puno slabijom konfom i veli da mu radi kako spada ti mozda malo trebas Windowse optimizirati, ako ces klokati proc to radi kroz bios, iako to tebi netreba, preporucujrm ti da iskljucis sve programe koji ti netrebaju i da izdefragmentiras particiju na kojoj ti je igra instalirana uz to moze ti biti stvarno do neta jer ako ti je netko prikopcan na wireless a ti igras mozes zbog toga imati dropove instaliraj playclaw 3 i sa njime prati iskoristrnost grafe i proca pa ces vidjeti sta ti pokazuje u trenutku dropa koja komponenta ako i jedna proizvodi taj problem

Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Ja znam jednog koji igra Dotu sa puno slabijom konfom i veli da mu radi kako spada ti mozda malo trebas Windowse optimizirati, ako ces klokati proc to radi kroz bios, iako to tebi netreba, preporucujrm ti da iskljucis sve programe koji ti netrebaju i da izdefragmentiras particiju na kojoj ti je igra instalirana uz to moze ti biti stvarno do neta jer ako ti je netko prikopcan na wireless a ti igras mozes zbog toga imati dropove instaliraj playclaw 3 i sa njime prati iskoristrnost grafe i proca pa ces vidjeti sta ti pokazuje u trenutku dropa koja komponenta ako i jedna proizvodi taj problem

Do neta nije, ping je uvijek u redu. Od virusa sam komp cistio, a sto se tice diskova, nist nije ni priblizno puno, nedavno su ruseni windowsi, i od igara imam Dotu i lol, par slika, muzike i programa, nista pretjerano. Skinut cu playclaw pa javit rezultate. Hvala

14 godina
protjeran
Nema veze kolkko podataka imas na kompu defragmentacija u principu slaze podatke koji su razbacani po sektorima - to pomaze kod ubrzanja ucitavanja - uz to jedna trivijalnost ima 64 bitne windiwse jel tako-ovaj progran kupi na tpb tamo je najpovoljnoji ;)
Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Evo, jel ovo podatak koji si trazio? To je iskoristivost dok se dogodi drop fpsa (Defrago nisam jos)

14 godina
protjeran
OC - FPS problem

hhah da - prema ovome bi se moglo reci da ti je do grafe mozda stvar jer je ona tu u full loadu

jel ti grafa stslno na 97% dok igras ako ne na koliko ti je prosjek konstanta, na kojoj rezoluciji igras i na kojem postavu low mrdium high - sto se tice grafike - 

napravi duboku defragmentaciju particije na kojoj je igra i na kojoj su windowsi , tune up 2011 sa tpb ima naj bolji defragmenter uz to malo se poigraj sa njime ubrzat ce ti windowse dosta - ali naglasavam ti deep defragmantation opciju i iskljuci system restore point option prije nakon sto obavis defragmentaciju i prije nego opet pokrenes igru - jer nebi ti trebalo biti do grafe ta igra je minimalno zahtjevna za grafu

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

hhah da - prema ovome bi se moglo reci da ti je do grafe mozda stvar jer je ona tu u full loadu

jel ti grafa stslno na 97% dok igras ako ne na koliko ti je prosjek konstanta, na kojoj rezoluciji igras i na kojem postavu low mrdium high - sto se tice grafike - 

napravi duboku defragmentaciju particije na kojoj je igra i na kojoj su windowsi , tune up 2011 sa tpb ima naj bolji defragmenter uz to malo se poigraj sa njime ubrzat ce ti windowse dosta - ali naglasavam ti deep defragmantation opciju i iskljuci system restore point option prije nakon sto obavis defragmentaciju i prije nego opet pokrenes igru - jer nebi ti trebalo biti do grafe ta igra je minimalno zahtjevna za grafu

Defrago sam jucer sa ''Auslogics Disk Defrag Professional'' A jel stalno na 97%, nije, sve varira, i GPU i CPU se dize i spusta tokom cijele igre, samo dok je fps 60, taj postotak GPUa je manji.

A ovo su mi postavke:

1920 x 1080
Vsync ON
AA OFF
Specular ON
Specular Bloom OFF
Water quality OFF
Fog OFF
Shadows LOW
Animated portrait OFF
additive light pass OFF
World Lifghtning OFF
Ambient occlusion OFF
Textures HIGH
Render Quality 100%
Ambient Creatures OFF

14 godina
OC - FPS problem

@Zaara probaj u BIOSU isključiti opciju cool n quiet pa ti proc bude stalno na max taktu pa tako probaj.

Naime s tom opcijom ti se ruši takt procesora radi uštede energije i manjeg zagrijavanja.

Kod OC ta se opcija obavezno gasi (neka me netko ispravi ako griješim).

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tiby kaže...

@Zaara probaj u BIOSU isključiti opciju cool n quiet pa ti proc bude stalno na max taktu pa tako probaj.

Naime s tom opcijom ti se ruši takt procesora radi uštede energije i manjeg zagrijavanja.

Jel imam kakvih 'nuspojava' koje se mogu dogodit ako iskljucim tu opciju? I hvala, probat cu

14 godina
Zaara kaže...

Jel imam kakvih 'nuspojava' koje se mogu dogodit ako iskljucim tu opciju? I hvala, probat cu

Ne ništa samo ti proc bude konstantno na 3.4GHz a ne na 800 kad proc nije pod loadom i naravno temperature idu gore par stupnjeva u idlu.

14 godina
Tiby kaže...

To ne bih trebao bit problem,clock procesora se automatski diže kad za to ima potrebe,ako želiš OC onda to radi iz BIOS-a!Imam prijatelja sa intel dualcem i HD 4850 i igra bez problema DOTU!

AUDIOFIL
13 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Tiby kaže...

To ne bih trebao bit problem,clock procesora se automatski diže kad za to ima potrebe,ako želiš OC onda to radi iz BIOS-a!Imam prijatelja sa intel dualcem i HD 4850 i igra bez problema DOTU!

Pokusavam izbjec OC, posto znam da za to nema potrebe i da imam dovoljno jak komp da vrtim dotu i bez toga.

14 godina
protjeran
Sorry na ispravku ali Nije potrebno iskljucivati tu opciju cak stovise - ta opcija downcloacka proc samo kad nema loada a ako nju iskljucis iskljucujes i senzor za pametno hladjenje pa ce ti cooler biti stalno na 100% mislim da tebi nije problem u procu sto pokazuje i play claw - koliki ti je refresh rate jer sa v syncom ukljucenim ti pravis fps lock na razini refresh rata pa ako ti je refresh rate velik to ti moze biti problem iskljuci v sync i smanji rr na 60hz ako ti je na 75 ili vise
14 godina
Zaara kaže...

Pokusavam izbjec OC, posto znam da za to nema potrebe i da imam dovoljno jak komp da vrtim dotu i bez toga.

Nemaš potrebe za OC procesor ti i više nego dosta "hrani" GPU, osim ako ne patiš na benchanje...

13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Sorry na ispravku ali Nije potrebno iskljucivati tu opciju cak stovise - ta opcija downcloacka proc samo kad nema loada a ako nju iskljucis iskljucujes i senzor za pametno hladjenje pa ce ti cooler biti stalno na 100% mislim da tebi nije problem u procu sto pokazuje i play claw - koliki ti je refresh rate jer sa v syncom ukljucenim ti pravis fps lock na razini refresh rata pa ako ti je refresh rate velik to ti moze biti problem iskljuci v sync i smanji rr na 60hz ako ti je na 75 ili vise

RR mi je 60Hz, a Vsync ne mogu iskljucit, cim iskljucim Vsync ingame dok scrollam kamerom pojavljuje se ona 'crta' po ekranu, ko da mi 'tearing up screen' I imam komandu ''fps_max 60'' jer tad naj bolje i 'naj smooth' radi, zelim da bude konstantno na 60, da ne dropa sa toga

14 godina
protjeran
OC - FPS problem

ajd pogledaj na kojim ti frekvencijama radi grafa za vrijeme igranja igre a na kojim za vrijeme dok komp miruje - jer ovo zadnje sto is napisao mi izgleda kao da su ti frekvencije mozda iz nekog razloga preniske - jer kad imas iskljucen V sync nebi smio imati te stvari koje si naveo da imas

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

ajd pogledaj na kojim ti frekvencijama radi grafa za vrijeme igranja igre a na kojim za vrijeme dok komp miruje - jer ovo zadnje sto is napisao mi izgleda kao da su ti frekvencije mozda iz nekog razloga preniske - jer kad imas iskljucen V sync nebi smio imati te stvari koje si naveo da imas

Oprosti na 'noob' pitanju, ali gdje mogu to provjerit? :)

14 godina
protjeran
Zaara kaže...
PR0MATRAC kaže...

za frekvencije mozes provjerit u catalystu samo ga pokreni dok ti komp miruje i imas one satove - neznam kako da ti to drukcije kazem - u njima ti je zelenim oznaceno koliko ti je gpu opterecenje - uz to ti u catalystu pod amd overdrive pise koliki su ti maksimalni podeseni klokovi - brojevi szu oko 1000 - pa ih napisi - potome mozes znati do koliko ti ide load grafe - inace ovo se pretvara u igru skrivaca - ostavi sada tako kako je pa cu ti spicit komp preko ream wievera kad nabavim graficku karticu....

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Zaara kaže...
PR0MATRAC kaže...

za frekvencije mozes provjerit u catalystu samo ga pokreni dok ti komp miruje i imas one satove - neznam kako da ti to drukcije kazem - u njima ti je zelenim oznaceno koliko ti je gpu opterecenje - uz to ti u catalystu pod amd overdrive pise koliki su ti maksimalni podeseni klokovi - brojevi szu oko 1000 - pa ih napisi - potome mozes znati do koliko ti ide load grafe - inace ovo se pretvara u igru skrivaca - ostavi sada tako kako je pa cu ti spicit komp preko ream wievera kad nabavim graficku karticu....

Ako sam dobro shvatio, u stanju mirovanja, dok ne igram etc, brojevi su ovi : GPU Clock: 157 MHz - 500MHz
                                                                                                                          Memory Clock: 300Mhz

Al variraju također svako malo.
A ingame je GPU Clock: 710MHz
                   Memory Clock: 1160 MHz

A do koliko idu ti klokovi : GPU: 870MHz
                                         High preformance memory clock settings: 1430MHz

Nadam se da je to to sto si trazio, ako ima jos sta, reci :)
A ovo za team wiever, moze, hvala :)

14 godina
protjeran
Zaara kaže...
PR0MATRAC kaže...
Zaara kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ako sam dobro shvatio, u stanju mirovanja, dok ne igram etc, brojevi su ovi : GPU Clock: 157 MHz - 500MHz
                                                                                                                          Memory Clock: 300Mhz

Al variraju također svako malo.
A ingame je GPU Clock: 710MHz
                   Memory Clock: 1160 MHz

A do koliko idu ti klokovi : GPU: 870MHz
                                         High preformance memory clock settings: 1430MHz

Nadam se da je to to sto si trazio, ako ima jos sta, reci :)
A ovo za team wiever, moze, hvala :)

odlicno si sve ocitao i sa ovime ti je sve u redu - jostavi sve kako je pa kad ja nabavim grafu javim ti se ili se ti javi meni u roku slijedeca 2 tjedna cu rjesit svoj komp pa cemo pokusati i tebi spicit stvar

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
13 godina
neaktivan

Budem ti se ja javio jednom tjedno tek toliko da te sjetim, pa kad središ, samo se javi :) Hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice