Nonstop smrzavanje-restartiranje

poruka: 15
|
čitano: 4.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PROBLEM=smrzavanje-restartiranje HITNO
pitanje

To mi pocelo poljavljivati danas kada sam bio na netu. i nakon nekog vremena ekran mi se zamrzo i restartirao,a ovo sam stavio pod hardware jer mi se comp. poslje toga nemze pokrenit sljedecih 1,5h(upalim ga,ali mi se ne ucitavaju windowsi,a monitor mi bude na stand by-u)....

Mislio sam da je zbog toga sto sam klokao procesor,ali nije do KLOKANJA,bez klokanja procesor mi bude sve isto samo sto se ekran ne smrzne....i jos jedno pitanje,sto se dogadja kada crkne procesor,koji su simptomi kada je procesor otisao....PLS HITNO ODG.....

Sada kada sam probao uci u bios,pojavilo mi se "wait" na ekranu(sto vidim prvi put u zivot....cekam da mi se bios ucita ....lolchina.... ,i nemice s mista,maloprije mi je bio zablokirao<zamrzao> u biosu kada sam tio narediti vrijeme koje se ponistilo kada sam restartirao bios,kako bi ponistio clock......

H   I   T   N   O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Viče

3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 14:49 (Dalmatinac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PROBLEM=smrzavanje-restartiranje HITNO
autorov komentar
Dalmatinac kaže...

To mi pocelo poljavljivati danas kada sam bio na netu. i nakon nekog vremena ekran mi se zamrzo i restartirao,a ovo sam stavio pod hardware jer mi se comp. poslje toga nemze pokrenit sljedecih 1,5h(upalim ga,ali mi se ne ucitavaju windowsi,a monitor mi bude na stand by-u)....

Mislio sam da je zbog toga sto sam klokao procesor,ali nije do KLOKANJA,bez klokanja procesor mi bude sve isto samo sto se ekran ne smrzne....i jos jedno pitanje,sto se dogadja kada crkne procesor,koji su simptomi kada je procesor otisao....PLS HITNO ODG.....

Sada kada sam probao uci u bios,pojavilo mi se "wait" na ekranu(sto vidim prvi put u zivot....cekam da mi se bios ucita ....lolchina.... ,i nemice s mista,maloprije mi je bio zablokirao<zamrzao> u biosu kada sam tio narediti vrijeme koje se ponistilo kada sam restartirao bios,kako bi ponistio clock......

H   I   T   N   O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Viče

Ajde ljudi....recite nesto........sta mi je crklo??
17 godina
neaktivan

Procesor teško do nemoguce da ce crknut.

Toliko ga sigurno nisi digao.

Probaj u biosu "load failsafe defaults"

Pa onda dic sistem.

Jesi testirao memoriju?

Skini memtest i bootaj sa tog cd-a pa pusti nek vrti.

Ako baci greške a sve je na default mema je šrot

Eventualno napajanje: provjeri napone.

Pregrijavanje: ocisti hladnjake pa probaj opet

Lenovo Thinkpad SL500 PM UGAŠENE. NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 14:58 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

može hard ili procesor bit po tim simptomima,triba testirat jedno po jedno

doktor za grafe i ludosti
17 godina
moderator

A covjece de ohladi malo, spamas po svakoj yebenoj temi po 2-3 posta zaredom, a nista pametno ne kazes.

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
16 godina

Volin da me ima,a ko ti ovde more šta pametno reć,i Tesla je bija pametan pa vidiš kako je završija.Drži se ti teme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 17:37 (dery).
16 godina
neaktivan

Probaj resetirat CMOS u biosu....ćisto da vidiš dali će ti sistem biti stabilan!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 17:39 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako ti skroz crkne proc. nema ti podizanja sustava i biosa,a isto ti je i kad ti crkne bios.Onda se ide sistemom eliminacije tj. minjaš element po element.Ako je otiša hard,mbo ili memorija onda se sistem nekad podiže.Vidi i napajanje jeli vrti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 18:48 (dery).
16 godina
neaktivan

znaju i rami tako zafrkavat provaj izvadit rame i opet ih vratit.mozda bit i do toga ako vec nisi prova.nebi bas reka da je proc riknija moze bit da se nesto na ploci poremetilo...jesi mozda dira CPU mnozitelja na koliko ti je.vrati sve na tvornicke postavke...

MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nonstop smrzavanje-restartiranje
autorov komentar

Sistem mi se samo nekada boota,a tj. nece da boota bios,a kada upali nece da udje u bios,udje pa zablokira ili trebam cekat beskonacno....neko je napisao da mi je crka bios,kako to mogu zaminit???,radi mi ventilator,CD-ROM,napajanje,graficka....(vrte im se ventilatori)a sve sam pokusava od vadjenja do usisavanja.....kada upali onda mi se samrzne nakon 15 min rada-mislim da nije do HDD-a jer mi je vec jednom bio crka pa znam kako izgleda....kada crkne....A u prijatelj mi kaze da je imao slican problem,i da je bio problem napon,niski napon......i da je trebao kupiti neki "adapter"....cca 80kn

16 godina

probaj posudit memoriju pa promini,nije ti crka bios jer ne bi moga upalit komp i mora bi minjat mbo,promini od nekoga kvalitetnije napajanje,isključi komp iz mreže pa izvadi cmos bateriju sa matičnei vrati je nakon 10 min pa opet pali komp -vidi nešto od toga

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 22:03 (dery).
16 godina
protjeran

jednostavno izvadi rame iz jednog utora pa upali komp ako je sve u redu moguce da je crkla plocica rama

MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 1-TB-NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ja sam imao takav problem. Na kraju se ispostavilo da je memorija nesto zajebavala. Nije krepala vec sam ju preslozio. I onda je sve radilo normalno :) Jel ti pisti unutarnji zvucnik?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
infinityzg kaže...

Nije krepala vec sam ju preslozio.

BINGO!!!!.........hvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaala.....ja mislim da me nece vise zajebavat,otkada sam je preslozio da nemogu raditi u dual chenelu comp radi kooo zvjer...hh....HVALA PUNO!!!ako budem imo daljnih problema javim

17 godina
neaktivan
Dalmatinac kaže...
infinityzg kaže...

Nije krepala vec sam ju preslozio.

BINGO!!!!.........hvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaala.....ja mislim da me nece vise zajebavat,otkada sam je preslozio da nemogu raditi u dual chenelu comp radi kooo zvjer...hh....HVALA PUNO!!!ako budem imo daljnih problema javim

Iiiiiiii dobitna kombinacija jeeeeeeee!!! KEKS! :D lol ajd drago mi da sam ti pomogao. Ak' bu opet problema, javi :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice