Nestanak struje usred formatiranja hdd-a

poruka: 43
|
čitano: 7.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nestanak struje usred formatiranja hdd-a
Sum_of_all_fears kaže...
CaMeRmAn kaže...
Kmechalo kaže...
CaMeRmAn kaže...

znaci nije mrtav ako malo zrcka, nemoj ga vise hebati da ne ostetis plocu,

znaci ovako napravi otvori hdd, stavi ga u pocetno, reinstaliras i onda ga probaj pokrenuti :)

pocetno?

da pocetno nece tebi radit ako ti je igla ili onaj k na ploci, on ti sada vrti plocu ali igla tamo stoji kuzis, e sada das nekome tko je vidio ikada hdd iz nutra, lipo stavis na pocetno, znaci iglu na svoje mjesto, ja mislim da ces trebat reinstalirat firmwarea, i ja mislim da ce ti radit, 

Ovo je biser godine.. Ručno pomicati glavu od HDDa... Rastavljati HDD do ploča... Stvarno nemaš pojma kako disk funkcionira. reinstalirati firmware??? Svašta, stvarno svašta....

EDIT: Ispuhat kompresorom??????? Neće ni vakuma bit???? Pa otkud ti izvačiš te gluposti.... Ajde bolje šuti....

sum CARE! :D

P.S. Stvarno gluposti. Daj večeras se stalno neš spamma. Crko HDD i gotovo :)

17 godina
neaktivan

grrrrrrr, dajte se ljudi dogovorite! kao sto mi po avataru vidite (a i po pitanjima), ja se u to bas ne razumijem prevec. isto tako, nisam otvorio temu da se prepirete oko toga tko ima pojma a tko ne, vec da mi kazete, moze li se ovo sredit. ako ne, ok. ako da, kako?

U alkoholu sigurno ima ženskih hormona, jer ja kad popijem ne znam voziti auto i počnem pričati gluposti...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

znaci ovako zelis reci da ovi sta spasavaju hdd od podataka da oni drkaju na to, pa sta bude bude,,

ajde bre ne kenjaj orahe

najbolja solucija bi bila je ta da da ima jos jedan idetican hdd pa da zamjeni ploce ali nema,

zato treba da to otvori stavi na mjesto, i reinstalira ( bogte mutavog ako ga bios ne prepoznaje ne znaci da je nestao ) brate ajde rade suti a ne da vrijedas druge i jos tome nemas blage veze tu nesto njemu nakrnjujes sta ni sam ne znas slozit u jednoj recenici, dobro da mu nisi savjetovao da toga baci i da drugog kupi, 

moj pradeda je bio legenda, moj deda je bio legenda, moj tata je bio legenda ali zato ja nisma netko treba biti i genij
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednom riječju: Ne.

P.S. Postoji mogućnost, ali pošto si početnik bolje se nemoj upuštati u to. No i da na neki naćin uspiješ popraviti HDD, postojao bi veliki rizik da se opet "zakukuruzi" ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kmechalo kaže...

grrrrrrr, dajte se ljudi dogovorite! kao sto mi po avataru vidite (a i po pitanjima), ja se u to bas ne razumijem prevec. isto tako, nisam otvorio temu da se prepirete oko toga tko ima pojma a tko ne, vec da mi kazete, moze li se ovo sredit. ako ne, ok. ako da, kako?

taj disk sam nemoreš sredit nikako, pogotovo ne ispuhivanjem kompresorom. ako su podaci stvarno bitni, trk u gore spomenute tvrtke za data recovery. ako podaci nisu bitni, fijukni disk u smeće i zamoli modove da se tema zaključa jer bi netko mogao umrijeti od smijeha. ozbiljno ti govorim. disk je mrtav.

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina

Tuži Elektru!

Mislim da je taj HDD otišel u vječna lovišta...

Ak imaš garanciju reklamiraj i nemoj reći istinu, ponašaj se u skladu s avatarom kad ga već spominješ... :)

Probaj, nemaš kaj izgubiti.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Kmechalo kaže...

taj disk sam nemoreš sredit nikako, pogotovo ne ispuhivanjem kompresorom. ako su podaci stvarno bitni, trk u gore spomenute tvrtke za data recovery. ako podaci nisu bitni, fijukni disk u smeće i zamoli modove da se tema zaključa jer bi netko mogao umrijeti od smijeha. ozbiljno ti govorim. disk je mrtav.

ocito radis u nekoj od firmi, sramota covjeku preporucujes da baci hdd i da je mrtav, a ja koliko sma skuzio sam je rekao da jos ima nade za hdd, jes da je na aparatima ali mozda prezivi, 

moj pradeda je bio legenda, moj deda je bio legenda, moj tata je bio legenda ali zato ja nisma netko treba biti i genij
16 godina
Kmechalo kaže...

hard je 160gb, meni se da zbog toga zahebavat. jel se ima kakav tutorijal za to s tim iglama, tj. vracanjem na mjesto?

Gle,mozda ima a mozda i ne ali ako ti padne i trunka prasine mos mu rec zbogom :D rade si kupi novi hard ak ti nije stalo do podataka nego se s tim zahebavat...neznam

17 godina
neaktivan
Aerendyl kaže...

P.S. Postoji mogućnost, ali pošto si početnik bolje se nemoj upuštati u to. No i da na neki naćin uspiješ popraviti HDD, postojao bi veliki rizik da se opet "zakukuruzi" ;)

ok, jesam pocetnik. disk je ionako mrtav. zasto ne pokusati onda? sto mogu izgubit? moze bit mrtviji neg sad?? :)

U alkoholu sigurno ima ženskih hormona, jer ja kad popijem ne znam voziti auto i počnem pričati gluposti...
16 godina
neaktivan

Daj ljudi čitajte postove. Tip je rekao da nema garanciju -.-'

Kao prvo izgubiti ćeš vrijeme i novac da nađeš identičan HDD da zamjeniš taj vrag.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2009 0:13 (Aerendyl).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
CaMeRmAn kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Kmechalo kaže...

ocito radis u nekoj od firmi, sramota covjeku preporucujes da baci hdd i da je mrtav, a ja koliko sma skuzio sam je rekao da jos ima nade za hdd, jes da je na aparatima ali mozda prezivi, 

ti si krivo skužio. ajmo redom:

1 nestalo struje tijekom formatiranja

2. pokušaj paljenja neuspio

3. disk nema garanciju

4. spajanje preko usb-a (ladice) - nula bodova

5. spajanje preko sata kabela - nula bodova

6. ni bios ni windowsi ne prepoznaju disk

7. disk je bio izvađen iz krepalog laptopa

8. nešto krči dok radi (a dosad nije)

== dijagnoza - disk krepao

lijek - fijukni ga u smeće ili vozi u data recovery lab. ili traži pločicu.

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
protjeran
Kmechalo kaže...
Aerendyl kaže...

ok, jesam pocetnik. disk je ionako mrtav. zasto ne pokusati onda? sto mogu izgubit? moze bit mrtviji neg sad?? :)

tocno tako, nemas garanciju, nemas sta izgubit, bolje da proba nego da baci hdd i misli a sta ako sam mogao slozit, bogte zamisli ti to 24 sata covjek ce rasmisljat na bug forum i kako su ha zahebali da baci hdd, strasno kamo taj svijet ide

17 godina
neaktivan

oukej. hvala svima. moze lock

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice