Nemoguce igranje

poruka: 13
|
čitano: 1.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Nemoguce igranje

evo ovako znaci pc spec mi je ovakav :

AMD Athlon 64 x2 dual core 5200+

2 gb DDR2 ram

ATI Radeon HD 3600 series

m2n-xe maticna

32-bitni windows 7 home premium

tokom svake igre od 2010 godine pa do sada koju god da sam skinuo igram je normalno mozda prve dvije ure, mozda i manje, nakon toga svakih 3-4 minute fps mi se spusti na 1-2 i to traje jedno 15-ak sekundi, te se fps opet vrati na normalu

temperature su mi sve ok, tokom igranja CPU je na 50 a GPU na 48-50 

trenutno igram Burnout Paradise, igra koja je izasla u 2009 i koju bi trebao izmaxat sa dobrim fps-ima, sve to stoji ja nju drzim na high sa rezolucijom 1280x960 no nakon sat vremena igranja opet se isto dogada.

virusa nemam, registry cistim redovito a nepotrebnih programa koji bi mi uzimali vise rama takoder nemam

windows je reinstaliran par puta nadajuci se da ce se stanje poboljsati, na sedmicu sam presao prije tri mjeseca sa xp-a ( na njemu mi je bio isti problem)

znam, drzanje sedmice nije pametna ideja sa dvije gige rama, ali kao sto sam vec rekao na xpu mi se dogadalo isto, a on mi je zbog nekog razloga trosio vise rama nego sedmica

trazim rjesenja po internetu vec neko vrijeme a slican problem nigdje nemogu naci, ako mi vi ikako mozete pomoci bio bih vrlo zahvalan

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
Nemoguce igranje

- Win 7 x32 (32 bit) na 2GB je OK, matična ploča podržava win 7 x32 i x64, tako da to nije problem.

- Preventive radi, probaj zamjenit termalnu pastu na procesoru i grafičkoj kartici, očisti prašinu.

- Napravi dijagnostiku HDDa i RAM memorije.

- Jel imaš instalirane najnovije drivere i BIOS za svoj hardware, najnoviji DX, sav dostupan update?

- Koje napajanje imaš?

- Optereti računalo, prati temp. s HWmonitor, Speccy i stavi slike na forum.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 18:09 (Valentin17).

0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Nemoguce igranje

dijagnostiku  RAM memorije sam napravio,nisam uhvatio sliku ali navodno sa njima nema nikakvih problema tako da je to ok.

ss temperatura sa upaljenom dishonored igricom na high settings - http://i.imgur.com/8rA8taT.jpg

napajanje koje koristim - Fortron ATX-350PNF 350w

driveri su svi updateani, unutrasnjost je redovito ciscena sto znaci da nema prasine, a ovaj setup sam od prijatelja dobio tako da neznam jeli ima smisla mijenjati pastu ako je nedavno zamijenjena, jedino sto mi preostaje je updateat BIOS

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 21:16 (inspectahdeck).

0 0 hvala 0
15 godina
Nemoguce igranje

inspectahdeck

- Napravi dijagnostiku HDDa s HDTune, kako piše u gornjem linku. :D

0 0 hvala 1
16 godina
Nemoguce igranje

Imam slican problem na svom racunalu. Prije sam mogao igrati vecinu igara na maksimalnim postavkama i FPS je bio odlican. Primjer su LoL, StarCraft II i CoD 4. Sve sam vrtio bez problema i prije nekih godinu dana je FPS na svim igrama pao toliko da igranje bude nemoguce. Na StarCraftu na ultra low postavkama je bio 1-2, a na LoL-u na low postavkama 10-15. CoD se jos nekako i drzao, ali je takoder pao. Odveo sam racunalo u servis i rekli su da se pregrijava te su mi promijenili termalnu pastu i ugradili jos jedan ventilator iza u kucistu. Tada se stanje malo poboljsalo no sada je opet ista stvar, a nema ni pola godine da sam ga doveo sa servisa pa predpostavljam da je do necega drugoga.

Graficka je NVIDIA GeForce 9600GT

4gb RAM-a

Dual core amd athlon 6000+ 3.00 gHz procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemoguce igranje

Jakic007

- Instaliraj HWmonitor, pokreni ga i pusti neka "radi".

- Pokreni igru i igraj cca. 10 minuta, izađi van iz igre i pogledaj HWmonitor, stavi sliku s temperaturama

na forum.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 20:44 (Valentin17).

0 0 hvala 2
16 godina
Nemoguce igranje

Igrao sam CoD 4 10 minuta i prva slika pokazuje temperaturu nakon toga. Poslje sam napravio benchmark test s 3dmarkom i stavio sliku rezultata. Kada je bio phisics test FPS je bio 3-4, a to je moj problem kod npr Starcrafta.

EDIT: Ponovno sam upalio ovaj HW monitor i sada vidim da mi pokazuje puno vise podataka nego sto je maloprije pokazivalo kada sam slikao. Pokusat cu ponovno igrat pa cu slikat io stavit.

EDIT2: Stavio sam nakon igre, zadnja slika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 22:06 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemoguce igranje

Jakic007

- Pregledaj da li u kućištu ima prašine i prema potrebi očisti, nakon 6 mjeseci, možda ima prašine.

- Napravi dijagnostiku RAM memorije i HDDa.

- Skeniraj rečunalo s MalwareBytes antimalware free, AdwCleaner, ComboFix, Hitman pro.

- Postaj rezultate na forum.

- Nadogradi DX na najnoviji, Link.

- Instaliraj najnovije drivere za grafu, ali prije obriši stare.

- Počisti smeće i registry sa CCleaner, defragmentiraj HDD sa Auslogic Disk defrag.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 9:20 (Valentin17).

0 0 hvala 2
16 godina
Nemoguce igranje

Sve sam napravio. Driveri i DX su vec bili najnoviji. Prosao sam diagnostiku RAM-a kroz sedam passova i nije bilo nijednog errora. Hard disk Sentinel kaze da je sve uredu, a HD Tune da je airflow failed i CRC attention izbacuje. Probao sam zamijeniti kabel no jos uvijek je isto. Na Sentinelu kaze da je airflow ok, ali da temperatura zna bit visoka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemoguce igranje

Jakic007

- Problem ostaje ili?

- Da li je bilo prašine u kućištu?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nemoguce igranje

update na moju situaciju :

zamijenjene paste i stavljen novi hladnjak na procesor, te sam izvukao komp na otvoreno -  temperatura CPU-a se smanjila za doslovno 15-20  stupnjeva.... 

hvala na tipovima

btw. sto se tice hard disk sentinela, navodno hdd mi je u groznoj situaciji to jest na 13% healtha, isto onoliko koliko je bio davno kad mi stariji brat to gledao tako da nije nesto oko cega se da razmisljati to jest brinuti 

{#}

0 0 hvala 1
15 godina
Nemoguce igranje
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:59 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
Nemoguce igranje

Problem je ostao. {#} Ovo sta mi pise za airflow, jeli to uredu? Sta bih jos mogao napravit da vidim do cega je? Nije bilo prasine u kucistu.

EDIT: Testirao sam procesor s prime95 i izbacuje hardware error. Slikao sam i stavio dolje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:42 (Jakic007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice