Nema slike na tv-u

poruka: 12
|
čitano: 4.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u

pomoc ljudi

imam na tv-u i kompu hdmi izlaze. kupio sam kabel,spojio ga medutim kad pokrenem komp na tv-u vidim podizanje windovsa i to slova su samo u plavoj boji i kad bi se windovsi trebali do kraja dignuti u tom trenutku mi se na tv pokaze natpis kao da nema signala,a na kompu izgubim sliku. cim iskopcam dmi kabel iz kompa ili tv-a slika na kompu se noramlno pojavi. u cemu je problem???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u
pokušaj spojit bez monitora, samo TV. Vjerojatno je problem u različitim rezolucijama
Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nema slike na tv-u

to sam prvo probao napraviti i 0 bodova

14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u
koja grafička kartica je u pitanju?
Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pise mi u postavkama ati radeus 4600 serius

14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u
u kojim postavkama?
Možda glupo pitanje ali jesi li skinuo zadnje drivere za tu karticu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma sta bi bilo glupo pitanje. ne kuzim se previse u kompjutere,ali znam neke stavri.skinuo sam drivere,pokusavao podesiti u postavkama ono za podjelu ekrana na tv i komp, i ne zanm sta sve ne. zvao hrpu ljudi i svi secude kako je to moguce. dal je moguce mozda da je do televizora tj da tamo moram nesto podesiti? imam lg lcd televizor

14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u

Moguće je, ali može biti i do grafičke. Daj mi točan model televizora da malo prošvrljam po detaljima.
Ovo se obično događa kada TV ne podržava rezoluciju koja je dana. Pokušaj ako možeš istu stvar sa drugom karticom ili istu karticu na drugom televizoru.
sve mi se nekako čini da sam negdje naletio da postoji neka caka sa LG-evim televizorima, tojest max rezolucijom koju podržava.

edit: ček, podešavao si na dual monitor setup u HydraVisionu? Znači vidiš sliku na monitoru dok je spojen tv?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 22:08 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

32pg6000 je model tv. ma to sam samo pkusavao namjestati.smanjivao sam i rezlouciju na kompu u pokusaju da cu nesto videti ali nula bodova.najvise sto me zbunjuje je kad odem na screen resloution i tamo di ima opcija identify on mi uopce ne izbacijue da je pronasao ovaj dmi kabel tj jos jedan izvor. zbilja nis vise ne kuzim

14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u

Imas win 7? Desni klik na desktop > screen resolution > detect

pretpostavljam da taj program koji koristiš je hydravision?

Ako uopce ne detektira tv onda je do pc-a ili kabela najvjerojatnije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da imam win 7. iskreno  nemam pojma koji je to program niti kako da vidim koji je program. a da je do kabla onda ne bi uopce na pocetku prvi put vidio na tv dizanje win na tv-u. iskreno vise nisam n isam pametan. ici kupovati novi kabel il ije do pc-a to.ako je do pc-a kako to popraviti

14 godina
neaktivan
Nema slike na tv-u

Aha, znači ipak se nešto vidi.

Probaj ovako. Isključi tv iz PC-a.

Prvo, skini ovaj program: http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html

Zatim skini posljednje drivere za karticu na ovoj stranici: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/hdmi_xp.aspx

To pod pretpostavkom da imaš 32 bitne windowse

Na istoj stranici pod Optional Downloads skini hydravision software

Zatim skini HDMI audio drivere: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/hdmi_xp.aspx

Izbriši stare drivere sa kompa u Add/remove hardware (tojest, vjerojatno ćeš tamo naći Catalyst Control Centre, klikneš na change i onda izbrišeš iz njega)

Reboot

Kada se dignu windowsi pokreni driver sweeper, nađi AMD display, označi i napravi analyse. Kada završi klikni na clean.

Reboot

Sada kada se dignu windowsi, instaliraj ove tri stvari koje si skinuo, HDMI audio drivere, catalyst i HydraVision.

Reboot

Kada se dignu windowsi, napravi shutdown, ukopčaj TV i upali neka boota windowse.

Nakon toga pokreni HydraVision i vidi hoće li detektirati TV ili probaj na desktopu desni klik mišem, screen resolution pa detect.

Tada bi trebao konačno detektirati TV.

Ako ga detektira, a nema slike, podešavaj rezoluciju TV-a dok ne nađeš koju prihvaća

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 0:09 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice