Neispravan procesor/matična

poruka: 2
|
čitano: 1.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam jedno staro računalo.

P4 478 Prescott 2.8Ghz

2GB RAM DDR400

Intel D865PERL matična

Uglavnom, kad ga palim prvo ga moram zagrijati. Dakle uključim ga i rade samo ventilatori, no ništa se ne dešava, ne pali se ni monitor.

Onda ga za 10min ugasim, i ponovno upalim. Dakle ne reset, nego baš gašenje i paljenje. I nakon toga proradi. Sad ne znam u čem je tu problem točno. Napjanje/grafička/disk/RAM nisu jer sam probao zamjenske komponente. Dakle može bit jedino procesor ili matična, a to nažalost nemam zamjensko, pa ne mogu ni isprobat...

Drugi problem je da mi se u zadnjih par dana počeo rušiti (BSOD), tu i tamo se sruši i Internet pretraživač...

Analizirao sam BSOD i par drivera mi je bilo problematično (jedan od njih COMODO), pa sam deinstalirao, i nije mi se više srušio nakon tog (bar zasad), jedino mi se srušio Firefox jednom.

Kopkalo me to, i išao sam napravit stress test. I napravio Orthos small FFT. I javlja mi grešku koju šaljem u prilogu.

Dakle zanima me jel to do procesora ili matične, ili možda oboje. Računalo sad radi koliko toliko dobro, i to računalo mi je za starce (dakle njuškalo, malo surfanja po webu, skype) i to je to. I htio bi im napravit da to radi kak se spada. Dakle zamjenio bi matičnu ili procesor. Samo ne mogu dokučit do čega je. Pa ako može kakva pomoć. Što se tiče task managera i obrade podataka proc radi OK. Nisam primjetio da me zeza (al eto u testu očito griješi)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2014 22:00 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pregledaj matičnu ploču i provjeri da li se na njoj nalaze napuhani kondezatori. Za BSOD pročitaj na ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice