Neidentificiran problem

poruka: 104
|
čitano: 11.740
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Neidentificiran problem
sudy_freak kaže...

Ideje?

BIOS? Kakve su ti postavke u BIOS-u za USB? Koje marke su ti tipkovnica i mis?

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
14 godina

Tipkovnica Microsoft i Trustov miš. Postavke su onakve kakve su bile i prije, na kojima je radilo lijepo.

Koja je razlika između dual channela i single channela za rame?

** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

skroz sam zaboravia na to...onda ti je problem softverski...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 23:20 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
16 godina
zoharbizo kaže...

u dual chanelu sve jezgre koriste 100% rama...to je dobro za singlethread aplikacije...koje koriste jednu jezgru..a singlechanell tu svaka jezgra ima svoj ram stick pa brze pristupa memoriji svaka od njih(za multhread i opcenito danas bolje odabrati ovaj mod)znaci za igre...visejezgreni pristup opcenito...

... ? ma šta ga napriča? {#} (nešto kao: Tko ili zašto u threadu, ima dual ili proc koristi 253% ako je multi??? ).

Nikakve veze nema 'ram stick' s količinom CPUova ili threadova. Još manje s 100% iskorištenosti u dual chanelu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 20:42 (ihush).
14 godina
ihush kaže...
zoharbizo kaže...

u dual chanelu sve jezgre koriste 100% rama...to je dobro za singlethread aplikacije...koje koriste jednu jezgru..a singlechanell tu svaka jezgra ima svoj ram stick pa brze pristupa memoriji svaka od njih(za multhread i opcenito danas bolje odabrati ovaj mod)znaci za igre...visejezgreni pristup opcenito...

... ? ma šta ga napriča? {#} (nešto kao: Tko ili zašto u threadu, ima dual ili proc koristi 253% ako je multi??? ).

Nikakve veze nema 'ram stick' s količinom CPUova ili threadova. Još manje s 100% iskorištenosti u dual chanelu.

ovako pametni...u dual chanelu sve jezgre koriste sav ram istovremeno a u singlechanelu svaka jezgra koristi svoju plocicu...znaci kad ukljucis dual chanell sve plocice se povezu kao jedna i onda sve jezgre koriste tu jednu imaginarnu plocicu...to daje vece rezultate u singlethread aplikacijama od singlechanella...kad su u pitanju igre i programi koji koriste vise jezgri efikasniji je singlechanell....jasno? 

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

ovako pametni...u dual chanelu sve jezgre koriste sav ram istovremeno a u singlechanelu svaka jezgra koristi svoju plocicu...znaci kad ukljucis dual chanell sve plocice se povezu kao jedna i onda sve jezgre koriste tu jednu imaginarnu plocicu...to daje vece rezultate u singlethread aplikacijama od singlechanella...kad su u pitanju igre i programi koji koriste vise jezgri efikasniji je singlechanell....jasno?

Meni nije jasno

Prosvjetli me ali ovaj put, ako moze, malo strucnije. Pusti ihusha, on je n00b.... {#}

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
14 godina
Neidentificiran problem

recimo da igras neku igru ili radis u nekoj aplikaciji koja koristi 4 jezgre a ti u kompu imas 2 plocice po 2 gb koje mogu u dualchanell mod...ako stavis te plocice u dualchanell...svi zadaci ce se sporije odvijat jer tada procesor zapravo pristupa 1 imaginarnoj plocici(spojia si dva dualchanell modula u 1)i tu se kose te 4 jezgre i smetaju jedna drugoj...to je u multhread aplikaciji...a ako radis na nekom programu koji ima podrsku za samo jednu jezgru onda stavi duallchanell...ako aplikacija koristi multicore cpu stavi singlechanell jer tada svaka jezgra koristi svoju 1 odredenu plocicu...za neki odredeni rad i brze obavlja posao...jesam li sada bia jasniji?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 22:55 (zoharbizo).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

...jesam li sada bia jasniji?

Valjda si.

Ekstra pitanje:

A sto se desava sa DDR3 memorijom? Odnosno kada covjek ima 4GB DDR3?

14 godina
Lazarus Long kaže...
zoharbizo kaže...

...jesam li sada bia jasniji?

Valjda si.

Ekstra pitanje:

A sto se desava sa DDR3 memorijom? Odnosno kada covjek ima 4GB DDR3?

ista je stvar sa ddr3 dual chanellom samo je razlika u frekvenciji...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 11:51 (zoharbizo).
14 godina

Hmmm, ovako.

Dual channel je kada su u istoj boji uključene (kod mene žuto)? Recimo DIMM1 i DIMM3 utor?

Kada bih stavio u DIMM1 i DIMM2, bi li to bio single channel?

Više stvarno nemam ideje?

(istini za volju, ali nisam skužio). Prije mi je na potpuno istim postavkama radilo super. Mislim da je softverske prirode ovaj put.

Može li mi itko reći, je li moguće da moje napajanja (vidi MOJ PC) ne isporučuje dovoljno na 6-pinskom utoru?

Na čifutu od 350w sam ima 2x molex> 6-pin PCI uključeno!

6 Ostaviti u dual channel-u?
1 Staviti u single channel?
** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

stavi ih u koji god zelis utor...ako ih stavis u utor 1 i 2 tada ih mozes stavit u dualchanell..ali nemoj...ako vec jesu u dual chanellu iskljuci u biosu (sa ganged mode u unganded mode) i ako imas 4 utora u dual chanel ti mogu ako su plocice u 1 i 2 utor ili 3 i 4 utor stavljene...ali nikako ako su u 2 i 4 ili 1 i 3 utoru...

1 0 hvala 1
15 godina
zoharbizo kaže...

stavi ih u koji god zelis utor...ako ih stavis u utor 1 i 2 tada ih mozes stavit u dualchanell..ali nemoj...ako vec jesu u dual chanellu iskljuci u biosu (sa ganged mode u unganded mode) i ako imas 4 utora u dual chanel ti mogu ako su plocice u 1 i 2 utor ili 3 i 4 utor stavljene...ali nikako ako su u 2 i 4 ili 1 i 3 utoru...

Čovjek ima Intelov čipset , ganged mode je AMD-ova ekskluziva.

14 godina
maks-rs kaže...
zoharbizo kaže...

Čovjek ima Intelov čipset , ganged mode je AMD-ova ekskluziva.

krivo...i mene si zbunia...nije ganged amd-ova ekskluziva

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 11:51 (zoharbizo).
14 godina
Neidentificiran problem

sudy neznam onda do cega je...znaci reinstalira si windowse?

1 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

Znači, sada po tome mi ni nisu u dual-channelu? Jer su meni u 1. i 3.

@zoharbizo: yup, nedavno, prošlog tjedna.

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 23:22 (sudy_freak).
14 godina
sudy_freak kaže...
zoharbizo kaže...

Znači, sada po tome mi ni nisu u dual-channelu? Jer su meni u 1. i 3.

@zoharbizo: yup, nedavno, prošlog tjedna.

...u singlechanellu su...i sve sta je bilo prije od drivera je i sada na kompu instalirano ili si skinia neke novije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 11:52 (zoharbizo).
14 godina

Ne sjećam se točno koji su driveri bili za grafičku, no jedino što se izmijenilo u kompu je to što sam prodao stari HDD (160 GB) i stavio sada Windowse na WD Blue 320 GB (nisam dijelio particije, je li moguće da je zbog toga)?

To mi je zadnje palo na pamet?!

** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

nije do toga sigurno...do drivera je...neznam do cega drugog moze bit...koja je reza na kojoj igras i jeli ti renderer dx7?

0 0 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...

nemogu ti bit u dual chanellu jer imas intel platformu...u singlechanellu su...i sve sta je bilo prije od drivera je i sada na kompu instalirano ili si skinia neke novije?

kako ne mogu biti u dual chanellu?

kakve veze ima što je Intel platforma?

Ivo,najveća Ti hvala:) Grafa radi super...
14 godina
zoharbizo kaže...

nije do toga sigurno...do drivera je...neznam do cega drugog moze bit...koja je reza na kojoj igras i jeli ti renderer dx7?

Drivere sam probao i 11.2 i 11.3 i 11.5 {#} rezolucija je 1080p i ofc. dx7

fromcelltohell kaže...

kako ne mogu biti u dual chanellu?

kakve veze ima što je Intel platforma?

Ne bum se štel mešat! {#}

** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

velika reza...meni na 1280*1024 radi na 250 lock...sa ovom konfom pod moj pc...da nije radi toga?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 11:52 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

velika reza...meni na 1280*1024 radi na 250 lock...sa ovom konfom pod moj pc...da nije radi toga? @kolega ispravi me ako grijesim ali s775 nije ima podrsku za dual chanell..ako jest molim neki dokaz da sam falia

No way da je do toga. Jer je stara 8600GTica lockala na 250 na 17..x962 (čini mi se).

S ovom sam grafičkom do negdje prije imao 333 lock na istim postavkama.

** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

a vidis meni na maloj rezi sa ovom grafom lock 200 katkad 250...kako to...

0 0 hvala 0
14 godina

U tome i jest fora! {#}

Nemam pojma što je CoD-u odjednom.

** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

izbrisi ga...ovisnost manje :D

1 0 hvala 0
16 godina
zoharbizo kaže...

... @kolega ispravi me ako grijesim ali s775 nije ima podrsku za dual chanell..ako jest molim neki dokaz da sam falia

Evo dokaza kolega,sad sam išao restartati stroj da mogu poslikati.Sorry na ne-kvaliteti fotke,jer je slikano sa jadnim fotićem

sa SE890i

Znači,MBO pogledati pod Moj PC...Socket 775

Dual Channel Mode na Socket 775 Dual Channel Mode na Socket 775
14 godina
fromcelltohell kaže...
zoharbizo kaže...

... @kolega ispravi me ako grijesim ali s775 nije ima podrsku za dual chanell..ako jest molim neki dokaz da sam falia

Evo dokaza kolega,sad sam išao restartati stroj da mogu poslikati.Sorry na ne-kvaliteti fotke,jer je slikano sa jadnim fotićem

sa SE890i

Znači,MBO pogledati pod Moj PC...Socket 775

jel mi jos mos nesto vidit..udi u bios i nadi moze li se podesit memorija u ganged i unganged mod?ako moze onda mos imat dual chanell

16 godina
zoharbizo kaže...

jel mi jos mos nesto vidit..udi u bios i nadi moze li se podesit memorija u ganged i unganged mod?ako moze onda mos imat dual chanell

Nema potrebe kolega,znadem BIOS svoje MBO napamet i ne postoji takva opcija.

Čak ne postoji uopće opcija za bilo kakvu manipulaciju Single ili DUal Channel moda u BIOSU već to isključivo ovisi u kojim slotovima su RAM-i:)

14 godina
zoharbizo kaže...

Pa vidiš li da piše da radi u Dual-Channelu? {#} Zar ne?

Evo i moj BIOS. Btw. zašto ker od BIOS-a ne vidi pržilicu? Kada sam imao 2 spojene na IDE, vidio ih je, sada kada imam SATA pržilicu ne vidi?

Memory runs at Dual Channel Interleaved Memory runs at Dual Channel Interleaved
** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

ostao sam paf..morat cu googlat malo...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice