Neidentificiran problem

poruka: 104
|
čitano: 11.709
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Neidentificiran problem

Naime, baš tako kako naslov teme kaže.

Probat' ću pobliže opisati problem.

Otkako sam kupio novu grafičku (HD 4850) i stavio napajanje (Chieftec 350W) prolupalo je. U početku nije bilo problema, no onda sam jedno tjedan dana primjećivao čudne stvari.

Recimo, upalim CoD2 na xfire-u, igram nekih 20ak minuta, iz čista mira se zaledi slika, sve stane i pojavi se onaj iritantan zvuk. Temperatura mislim da nije u pitanju, jer je stanje grafičke ovako. Imam AC L2 Pro stavljen na garfičku.

Driveri su ovi. Grafička nije clockana. Promotrite sve parametre, jesu mi driveri dobri, jel sve u redu?

Drugi problem je recimo, kada igram H.A.W.X. nakon pola sata igre, se jednostavno zacrni monitor, kao da grafička ne šalje sliku na monitor. Ili mi čak piše, nešto tipa "Not optimum color mode (tako nešto) 1920x1080 60 Hz."
Nakon restarta, oba problema se riješe do sljedećeg ponavljanja. {#}

Već mi ide na živce, zna li tko?!

Unaprijed hvala

** Live 4 Music **
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Neidentificiran problem

Za pocetak probaj stavit neko drugo jace napajanje za probu ( posudi od nekog) jel mi je ono nekak sumnjivo .

And Justice For All.... FUCK YEAH!!!
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
Neidentificiran problem

cim ti grafa pocne radi u loadu zajedno s procom napajanje se muci...kad nemoze isporucit dovoljno snage jednostavno iskljuci neku komponentu...imao sam slican problem...stavi jace napajanje pa javi kako je proslo...{#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

1 0 hvala 1
15 godina
Neidentificiran problem

Imao takav problem da starijem računalu s grafom ATI 9250, slao sam ga u servis.. ispostavilo se da je do grafičke. Uredno su je zamijenili i sve je bilo u redu, nikad vise nije bilo crashanja ili sl. 

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Re: Neidentificiran problem
sudy_freak kaže...

Naime, baš tako kako naslov teme kaže.

Probat' ću pobliže opisati problem.

Otkako sam kupio novu grafičku (HD 4850) i stavio napajanje (Chieftec 350W) prolupalo je. U početku nije bilo problema, no onda sam jedno tjedan dana primjećivao čudne stvari.

Recimo, upalim CoD2 na xfire-u, igram nekih 20ak minuta, iz čista mira se zaledi slika, sve stane i pojavi se onaj iritantan zvuk. Temperatura mislim da nije u pitanju, jer je stanje grafičke ovako. Imam AC L2 Pro stavljen na garfičku.

Driveri su ovi. Grafička nije clockana. Promotrite sve parametre, jesu mi driveri dobri, jel sve u redu?

Drugi problem je recimo, kada igram H.A.W.X. nakon pola sata igre, se jednostavno zacrni monitor, kao da grafička ne šalje sliku na monitor. Ili mi čak piše, nešto tipa "Not optimum color mode (tako nešto) 1920x1080 60 Hz."
Nakon restarta, oba problema se riješe do sljedećeg ponavljanja. {#}

Već mi ide na živce, zna li tko?!

Unaprijed hvala

Jel ga ti to pokreces u safe modu ili  ?

MasterOdisasteR
14 godina
Haf932 kaže...

Za pocetak probaj stavit neko drugo jace napajanje za probu ( posudi od nekog) jel mi je ono nekak sumnjivo .

zoharbizo kaže...

cim ti grafa pocne radi u loadu zajedno s procom napajanje se muci...kad nemoze isporucit dovoljno snage jednostavno iskljuci neku komponentu...imao sam slican problem...stavi jace napajanje pa javi kako je proslo...{#}

Pomislio sam i ja {#}. Mislim da će morati novo doći, ali kako mi je ranije tjedan dana radilo na istom napajanju bez problema?! {#}

MacTheBig kaže...

Imao takav problem da starijem računalu s grafom ATI 9250, slao sam ga u servis.. ispostavilo se da je do grafičke. Uredno su je zamijenili i sve je bilo u redu, nikad vise nije bilo crashanja ili sl. 

Mislim da grafička nije problem, nema artefakata, ništa mi ne djeluje i ne asocira na nju.

Maharaja kaže...

Otkud ti to? Nije safe mode!

** Live 4 Music **
14 godina
Neidentificiran problem

mozda je napajanju kraj...kazem ti da ti je to najverojatnija opcija...promini ga ako ikako mos i testiraj para dana pa da vidis ima li razlike...zamrzavanje ekrana je pokazatelj u vecini slucaja da ja napajanje nedovoljno jako za neko vece opterecenje sa tim komponentama...

2 0 hvala 1
15 godina
Neidentificiran problem

A nije ni na toj mojoj staroj grafi bilo artefakata i opet je bilo do nje {#}

Ma uostalom probaj stavit bolje napajanje pa vidi onda oce li biti crashanja. 

U proljetnu je noc otisao covjek svirajuci frulu...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Prijatelj ima Chiefteca od 410W, mislim da bi to bilo dovoljno, zar ne? Ipak je 60W podosta, ne znam koliko struje koji isporučuje na kojoj voltaži, ali mislim da će prvo biti napajanje.

Znači, ne bih trebao ni gledati ništa manje od 400W, zar ne?

** Live 4 Music **
14 godina
sudy_freak kaže...

Prijatelj ima Chiefteca od 410W, mislim da bi to bilo dovoljno, zar ne? Ipak je 60W podosta, ne znam koliko struje koji isporučuje na kojoj voltaži, ali mislim da će prvo biti napajanje.

400 watti od chifuta bi tribalo bit ok...javi kako je proslo {#}

17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Da,imaš 2 diska,4 gige rama,proc....trebaš bolje napajanje od ovog kojeg imaš..

14 godina

Da, budem, no tek u subotu ili čak poslije me to čeka. Svakako neću ni igrati jer me čeka matura.

Vama svejedno hvala. I da, nisam napomenuo, prilično je napajanje bilo toplo nakon igaranja CoD-a {#}.

Uglavnom, svakako ću prvo isprobati drugo napajanje. Hvala vam svima, na to sam i sam prvo posumnjao.

** Live 4 Music **
14 godina

Koliko je staro napajanje. Po ovom što si naveo ja bih se kladio da je napajanje {#}.

15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
Haf932 kaže...

zoharbizo kaže...

Pomislio sam i ja {#}. Mislim da će morati novo doći, ali kako mi je ranije tjedan dana radilo na istom napajanju bez problema?! {#}

MacTheBig kaže...

Mislim da grafička nije problem, nema artefakata, ništa mi ne djeluje i ne asocira na nju.

Maharaja kaže...

Otkud ti to? Nije safe mode!

Probaj s drugom rezolucijom igrat ? 

MasterOdisasteR
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pomislio sam i ja

Sad kad vec znas da ti je napajanje slabo uzdrzi se od radnji koje zahtjevaju vatazu posto to napajanje moze povuci na dno i ostatak hardwarea (HDD moze "razviti' bad sectore)

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
14 godina
Lazarus Long kaže...
sudy_freak kaže...

Pomislio sam i ja

Sad kad vec znas da ti je napajanje slabo uzdrzi se od radnji koje zahtjevaju vatazu posto to napajanje moze povuci na dno i ostatak hardwarea (HDD moze "razviti' bad sectore)

Hvala na savjetu. Znači da dok ne nabavim novo napajanje ni slučajno ne palim igre ili ne radim neke zahtjevne radnje?

** Live 4 Music **
14 godina

Da.

14 godina
neaktivan

meni je dovoljan pokazatelj bio

imao 225w napajanje, jednojezgreni athlon i 9600gt gs...grafička ima tvornički ok cooler i zamjenjenu pastu nije 30 prelazila nikako

sad kad je vx550w i phenom x4 ode bez problema grafa do 60 stupnjeva...zaključak ono napajanje nije to moglo gurat kak spada izvuć do kraja...e ovo sad kad imam i kad ti budeš stavio bolje napajanje moće grafa disat kak treba...

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
Neidentificiran problem

prvo to ti nije do napajanja nego do procesora...otkad imas quada on ti je pogura graficku pa se grije..prosli proc je nije moga iskoristit {#}

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ma ima veze do napajanja 225w imao ista grafa, jednojezgreni odvrtio 3d test...i prvo sam kupio novo napajanje, uvalim napajanje i te komponente stare su bile,odvrtim test nebo i zemlja razlika u rezultatu, isključivo zbog napajanja :D jer je guralo više ajme grafu bez obziraš što je proc kočio...kasnije je quad to još popravio i sve 5

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 12:37 (oly570).
14 godina
Neidentificiran problem

quad je tu igra ulogu glavnu...napajanje tu ima puno manju ulogu...

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Neidentificiran problem

Za taj prvi problem mislim da znam do čega ti je, takav sam i ja problem imao i kod mene je bilo do integrirane zvučne karte na matičnoj ploči. Probaj nabaviti kakvu žvučnu kartu od frenda i provjeri, nadam se da će ti pomoći.. pozz :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Neidentificiran problem

Mozda ovo pomogne :http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Izracunaj koliko ti treba napajanja za tvoj komp ....

1 0 hvala 1
14 godina
Phnemonen kaže...

Bio sam tu, računao sam i ispadne na knap, 340W, ja mislim. Ali s 90% CPU-a i 90% općenitog loada. Tako da, krcka mi napajanje. Uzimam novo, to je sigurno.

** Live 4 Music **
15 godina
Phnemonen kaže...

wtf??

Kad s chromeom otiđem na tu str, srusi se.

Itko ima slicnih problema??

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
14 godina
passat kaže...
Phnemonen kaže...

wtf??

Kad s chromeom otiđem na tu str, srusi se.

Itko ima slicnih problema??

ne...imam chrome i normalno mi ude...

14 godina

Evo, da ne otvaram temu, moža poslužiti ova postojeća.

Naime, kupio sam ovo napajanje (koje ne želim kmomentirati) mislim da sam se zaletio, ali ajd.

Dakle, prije mi je na Čifutu primjerice CoD2_MP prašio fps-a 333 lockano bez po muke, a sada s ovim napajanjem imam 250 (jedva) lockano.

Nadalje, temperature grafičke u idle-u su mi se popele prosječno za 4C stupnja otkako sam stavio LC-a.

Prije, na Čifutu mi je grafička bila spojena s 2 molexa preko adaptera na 6-pinski. A sada sam izravno spojio na napajanje, naime, lc ima 6-pinski konektor.

Zanima me zašto se s jačim napajanjem događaju takve čudne stvari?

Naravno, ne mora biti da je do napajanja, to je moja slobodna procjena. Ima li tko kakvih ideja? Pozdrav

** Live 4 Music **
16 godina
sudy_freak kaže...

Evo, da ne otvaram temu, moža poslužiti ova postojeća.

Naime, kupio sam ovo napajanje (koje ne želim kmomentirati) mislim da sam se zaletio, ali ajd.

Dakle, prije mi je na Čifutu primjerice CoD2_MP prašio fps-a 333 lockano bez po muke, a sada s ovim napajanjem imam 250 (jedva) lockano.

Nadalje, temperature grafičke u idle-u su mi se popele prosječno za 4C stupnja otkako sam stavio LC-a.

Prije, na Čifutu mi je grafička bila spojena s 2 molexa preko adaptera na 6-pinski. A sada sam izravno spojio na napajanje, naime, lc ima 6-pinski konektor.

Zanima me zašto se s jačim napajanjem događaju takve čudne stvari?

Naravno, ne mora biti da je do napajanja, to je moja slobodna procjena. Ima li tko kakvih ideja? Pozdrav

Sumnjam da ima veze s napajanjem, nebi smjelo biti povezano. Istina, ovo nije neko performance napajanje, nego kako mu i ime kaže uredsko i da zaletio si se kada si to kupio.

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
14 godina
mind_challenge kaže...

Sumnjam da ima veze s napajanjem, nebi smjelo biti povezano. Istina, ovo nije neko performance napajanje, nego kako mu i ime kaže uredsko i da zaletio si se kada si to kupio.

Grrrrr {#}

Neki drugi prijedlog? Driveri su novi, 11.5. Ne znam stvarno što bi moglo biti. Jedino, možda zbog CCC-a, ne znam gdje se podešavaju, tj. isključuju AA i Antistropic?
Probat' ću već nešto iskemijati.

** Live 4 Music **
14 godina
neaktivan
Neidentificiran problem

I ja sam imao problem kad sam kupi novo napajanje xfx450.Temperature proca grafe itd. su mi se prosjecno povecale za otprilike 7C i napajanje je bilo jako vruce

I onda sam otvorio poklopac od kucista i sve se vratilo na normalu.Cini se da je u mene bio razlog losa cirkulacija zraka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice