Neće da mi se upali komp!

poruka: 20
|
čitano: 11.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ovako, imam problem sa svojm kompom.

Stroj je možda već star, oko 2 i pol godine, ali mislim da nije još za smeće..

uglavnom, kada ga upalim monitor se neće upaliti i tipkaonica ne radi dok sve drugo

(bar koliko se meni čini) radi, HDD se okreće, ventovi uredno rade, ali nemam sliku!

resetirao sam BIOS, ali stvar ostaje ista, očistio sam utore matične, sastavio

sve..i opet isto, probao sa drugom grafičkom i ništa

jel ima još kakva fora koju nisam probao pitam ja vas.

KOnfiguracija kompa je:

AMD Duron 1800Mhz

512mb RAM

Radeon 9600

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Neće da mi se upali komp!

Provjeri je li ti kabel od napajanja monitora ukljucen do kraja. Ja sam imao isti problem.

17 godina
neaktivan

Ako uspješno pališ monitor (počne blinkati neka lampica), a pokušao si već s drugom grafičkom, onda može biti do toga što ti kabal više ne valja. Probaj probati s drugim kablom (mislim na onaj Grafička <-> Monitor), i ako ti ni s tim ne radi, onda je monitor prešao na drugi svijet.

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Potrebno je da izvadis jednu (ako imas vise) od RAM memorija ili ako je jedan onda tu jednu izvadi i upali racunar.

Nakon 15 sec ugasi racunar i vrati RAM i ponovo upali i racunar bi trebao da pocne sa normalnim radom.

Pozz.

17 godina
neaktivan
corellfun kaže...

Potrebno je da izvadis jednu (ako imas vise) od RAM memorija ili ako je jedan onda tu jednu izvadi i upali racunar.

Nakon 15 sec ugasi racunar i vrati RAM i ponovo upali i racunar bi trebao da pocne sa normalnim radom.

Pozz.

E vidiš o tome nisam ni razmišljao. Ali u biti, to se događa kad se nadograđuje komp s novom memorijom, a vjerujem da bi nam rekao da je nešto nadograđivao.
17 godina
neaktivan

pogledaj stvar s monitorom ili da nije koji vrag sa ramima

sve se okrece i sve cini ko da radi ali nema slike ako su rami primjer rikli

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cameleon kaže...

Kad meni RAM nije radio, meni komp uopće nije radio normlano. Nije bilo slike, nije se posebno čuo, nije radio kao obično. Ono, kao u komi, vidiš da je živ, ali vidiš i da nema ništa od njega. Ali ako njemu komp radi ko uvijek, onda je monitor.
17 godina
neaktivan
autorov komentar
DragonSoul kaže...

Ako uspješno pališ monitor (počne blinkati neka lampica), a pokušao si već s drugom grafičkom, onda može biti do toga što ti kabal više ne valja. Probaj probati s drugim kablom (mislim na onaj Grafička <-> Monitor), i ako ti ni s tim ne radi, onda je monitor prešao na drugi svijet.

Pazi, to mi nije jedino računalo u stanu, pa sam monitor uključio na drugo računalo..i monitor radi.

A i kad upalim taj komp, monitor samo ostane u stand-by modu, i kad kabel "grafička<->monitor
isključim iz grafičke monitor se upali i kaže "no signal"
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:27 (Aceo).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
DragonSoul kaže...
Cameleon kaže...

Kad meni RAM nije radio, meni komp uopće nije radio normlano. Nije bilo slike, nije se posebno čuo, nije radio kao obično. Ono, kao u komi, vidiš da je živ, ali vidiš i da nema ništa od njega. Ali ako njemu komp radi ko uvijek, onda je monitor.
 E pa upravo to, komp mi radi..al ne radi, nemam slike i tipkaonica ne radi ( ne rade lampice na njoj)
pa ne mogu ući u BIOS, safe mode ili bilo što drugo ba bar mogu dijagnosticirati problem, komp je baš ko u komi.
Mislim da mi ipak RAM rikno, sve se nešto vrti oko njega.

BTW, kućište ne proizvodi ni bip zvukove tako da...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:18 (Aceo).
17 godina

A sta ak je maticna riknula?

BTW: kak bi ti usao u bios da ti tipkovnica radi ak nemas slike na monitoru? LOL

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Hyperion kaže...

A sta ak je maticna riknula?

BTW: kak bi ti usao u bios da ti tipkovnica radi ak nemas slike na monitoru? LOL

Pa da, u tom je i fora, ne mogu učiniti apsolutno ništa, samo gledati u crnilo ekrana LOL

A matičnu još nisam otpisao dok ne ispucam sve varijante..ono kad ga upalim sve uredno na njoj radi
al i to ne mora značiti da je s njom sve u redu...
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:22 (Aceo).
17 godina

Ja sam imao problem slican, upalim comp i nema slike na ekranu, ventovi se vrte i to je to uopce nereagira. Odnesao maticnu na servis i dali mi novu(imam jos garancijuSmijeh).

Dan prije neg sto je riknula cistio sam cijeli komp iznutra i vadio sam maticnu, i kad sam je vratio nazad mislim da sam previse zategao vijke i kad sam ga upalio vjerovatno je doslo do struje kratkog spoja(pod od kucista je skroz ravan, nema izbocenja za vijke)

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam čitao ostale odgovore, ali evo ti moj....ja sam imao isti problem. Očistio sam cijeli komp sa kistom jer je bio od prašine, ako nije to probaj provjerit kabel, ako nije to probaj stavit drugu grafičku, ako nije to onda probaj priključit novi monitor, ako nije ni to onda ti je otišao ulaz na matičnoj ploči. Nadam se da je nesta od toga ( ne baš ovo zadnje :)).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e sjetio sam se još nečega. Meni je bilo identično samo sam imao spojen monitor i PC sa televizorom i jedan dan se usred nečega poremetile opcije na grafičkoj i stavio mi tv za primarni kao monitor pa nisam imao sliku. Eto to je to ja više ne znam šta bi moglo biti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Necu otvarat novu temu pa cu tu pitat.. Moj frend i ja smo slozili komp od starih djelova (koji rade).. I jucer idemo upalit komp, upali se, i bas kad treba bootat se ugasi.. Zna netko u cemu je problem? Probali smo s vađenjem baterije i nista..

Konfa je:

MBO: ASUS A7N8X-X

CPU: AMD Athlon XP 2400+

RAM: 2x512MB Kingston 400MHz

VGA: GeCube Radeon 9550 256MB

HDD: Seagate 20GB+Maxtor 5GB ATA

PSU: DTK 200w

Na procesoru je Spire WhisperRock IV, ali bez termalne paste.. Da nije mozda problem u tome? Sta nema termalne paste?

Hvala unaprijed.

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Necu otvarat novu temu pa cu tu pitat.. Moj frend i ja smo slozili komp od starih djelova (koji rade).. I jucer idemo upalit komp, upali se, i bas kad treba bootat se ugasi.. Zna netko u cemu je problem? Probali smo s vađenjem baterije i nista..

Konfa je:

MBO: ASUS A7N8X-X

CPU: AMD Athlon XP 2400+

RAM: 2x512MB Kingston 400MHz

VGA: GeCube Radeon 9550 256MB

HDD: Seagate 20GB+Maxtor 5GB ATA

PSU: DTK 200w

Na procesoru je Spire WhisperRock IV, ali bez termalne paste.. Da nije mozda problem u tome? Sta nema termalne paste?

Hvala unaprijed.

99,9 posto da je problem u tome. paste mora biti, jer inače se pc ugasi da se zaštiti od pregrijavanja.

14 godina
neaktivan
Aceo kaže...
DragonSoul kaže...
Cameleon kaže...

E pa upravo to, komp mi radi..al ne radi, nemam slike i tipkaonica ne radi ( ne rade lampice na njoj)
pa ne mogu ući u BIOS, safe mode ili bilo što drugo ba bar mogu dijagnosticirati problem, komp je baš ko u komi.
Mislim da mi ipak RAM rikno, sve se nešto vrti oko njega.
BTW, kućište ne proizvodi ni bip zvukove tako da...

Aceo, ako kad procitas, kako se zavrsi  prica? :)

15 godina
po meni vrlo vjerojatno ti je procesor gotov...kad je meni na starom kompu otisao procesor upalio sam komp i nisam imao slike,sve crno...isto tako ni tipkovnica mi nije reagirala...jesi ga nedavno mozda cistio od prasine ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nece da se upali komp!!

Pls,

ako neko ima ideju...

komp mi radi i ne radi. Kada ga palim, pokusava se dici sistem, al sve ostane na tome da pokaze na monitoru pocetnu str., tj. naziv maticne i onda nemam slike, resetuje se i ispocetka. Ne mogu uci ni u BIOS, ni u safe mode.... kao automobil kad nece da upali, pa vergla :))), dok se ne ugasi..  a kuciste ne proizvodi nikakve zvukove - bipove. Tek nakon nekoliko pokusaja, gaseci struju i paleci uhvati i onda je sve ok (sto bi znacilo da je monitor ok, graficka?!), naravno, do slijedeceg paljenja.
Zna se desiti, kad se upali, da tipkovnica ne radi ali onda ga resetujem i sve je u redu. I da, prilikom pokretanja jace grafike kopm se grije previse i cuje se pojacan rad napojne. E jesam opisala :)))))) Pretpostavljam da je do nje ili memorije, ili..
Ploca je MSI 945 PlNeo, FSB 533 Mz DDR2  1 Gb, Intel Core duo procesor 3 GHz, graficka ATI....(?)
Hvala i pozzzzzzzzz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nece da se upali komp!!
Ninano kaže...

Pls,

ako neko ima ideju...

komp mi radi i ne radi. Kada ga palim, pokusava se dici sistem, al sve ostane na tome da pokaze na monitoru pocetnu str., tj. naziv maticne i onda nemam slike, resetuje se i ispocetka. Ne mogu uci ni u BIOS, ni u safe mode.... kao automobil kad nece da upali, pa vergla :))), dok se ne ugasi..  a kuciste ne proizvodi nikakve zvukove - bipove. Tek nakon nekoliko pokusaja, gaseci struju i paleci uhvati i onda je sve ok (sto bi znacilo da je monitor ok, graficka?!), naravno, do slijedeceg paljenja.
Zna se desiti, kad se upali, da tipkovnica ne radi ali onda ga resetujem i sve je u redu. I da, prilikom pokretanja jace grafike kopm se grije previse i cuje se pojacan rad napojne. E jesam opisala :)))))) Pretpostavljam da je do nje ili memorije, ili..
Ploca je MSI 945 PlNeo, FSB 533 Mz DDR2  1 Gb, Intel Core duo procesor 3 GHz, graficka ATI....(?)
Hvala i pozzzzzzzzz

Ili neko gadno pregrijavanje ili napajanje koje rikava.

Vidiš li kakvu poruku na toj početnoj stranici (inače se zove POST), bilo što sa "failed" ili "not detected" ili nešto slično?

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice