Ne reagira na power on batn(uredno napajanje)

poruka: 7
|
čitano: 1.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

otprilike:AMD athlon 3k+, neka n-force 4 MB, Geforce 6600, 2*512 MB kingmax ddr2.

Postojao je problem s računalom da je nakon što ga upalim odmah upali ventilatore, lcd na kučištu a uopće ne počinje s dizanjem sustava(ne WIN-a nego ništa-monitor ostaje na stend by) i ne daje biip da je sve uredu s hardwerom. nakon nekog vremena, nekad 20 sec nekad 5 min nekad uopće ne, daje signal diže se i sve uredno radi.Ako bih za trajanja tog rada ventilatora... prekinuo napajanje držeći PWR te ga odmah nakon toga pritisnuo tada bi uvjek odmah počeo dizati sistem(to sam i radio nekih 30 posto puta kad bih palio PC) tada sam konektore napajanja i driveova i memoriju izbo, pa ubo. opet je isto radio.

jedan dan sam premještao PC potpuno ga isključio iz struje pa nazad pritisnuo PWR ON i uopće ne reagira kao da nema napona u zidu. prvo sam mislio napajanje(codegen 450W ili 400W nisam siguran), kako sam došao do identičnog napajanja zamjenio sam i opet ništa, kada sam vratio napajanje u komp u kojem je bio tamo je sve radilo kao prije.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Ne reagira na power on batn(uredno napajanje)

Vrlo vjerovatno je maticna ploca, tim prije sto kazes da si provjerio napajanje i da nije problem u njemu

17 godina
neaktivan

najvjerojatnije maticna

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najvjerojatnije ti je otišla matična, ali u svakom slučaju probaj ručno upalit pc.

AMD Athlon X2 6000+ 3,0GHz/HDD Seagate 320 GB/Gigabyte HD4850/Fortron 400W PNF series/Kingmax 2GB DDR2/MB GIGABYTE GA-MA770 DS3/Logitech MX-518 Batman edition/Samsung 2223NW

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Prema simptomima, izgleda da je matična na izdisaju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne reagira na power on batn(uredno napajanje)
autorov komentar

Ručno upalit pc?

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Slažem se da bi trebala biti matična, samo sam se nadao da je nešto gluplje.Hvala na pomoći. Trenutno koristim drugo računalo doma, pa nemogu potvrdit da je to bio problem.

Kad smo već tu. Ima li preporuka za MB,za ovu gore konf., je li mogu kupit SLI pa stavit samo jednu grafu pa onda nakon nekog vremena i drugu(ova GeForce ima podršku za SLI to je PCI Ekspres kartica.Nešto do 700 kn.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice