Ne mogu podići sistem

poruka: 18
|
čitano: 8.832
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ne mogu podići sistem

Imam jedan veliki problem,nedavno sam prilikom mijenjanja najvjerovatnije pogrešno stavio memoriju(RAM) u utor.od tada ne mogu da pokrenem sistem.Upalim

kompjuter i nakon 5 - 6 sekundi poćnem dobijati zvućni signal(Pišti)

Gdje je problem jeli moguće da sam spržio matičnu ploču.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne mogu podići sistem
CUPKOBA kaže...

Imam jedan veliki problem,nedavno sam prilikom mijenjanja najvjerovatnije pogrešno stavio memoriju(RAM) u utor.od tada ne mogu da pokrenem sistem.Upalim

Moguće je da ti je pregorila matična ploča kad tako pišti ,jesil provjerio jel ti sad ta ram memorija ispravno postavita ,ili probaj staviti neku drugu ram memoriju pa vidi hoćel ti raditi Osmijeh

RIDER
17 godina
neaktivan
Ne mogu podići sistem

Da je matična pregorila, komp se ne bi palio. Ili ti je memorija defektna ili nije do kraja sjela u utor. Izvadi memoriju pa pogledaj one pinove dal su oštećeni te pogledaj dal je utor na matičnoj oštećen.

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
Moj PC  
0 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
CUPKOBA kaže...

Sve je moguce, iako bas treba da budes uporan da pogreno uguras RAM kekse. Prije da si slomio utore nego sto si sprzio plocu. Vidi koji ti je BIOS, reci kako cujes beepove ( 2duga i jedan kratki, ili neka druga kombinacija, iako si cackao sa memorijom kao sto jesi onda je evidentno da je nesto sa njom problem.

Ili si je stavio kako treba ali sam podesavao latencije i napon u BIOS.u ( OC ). U tom slucaju clear cmos ( jumperom ili vadjenjem baterije na 10 sekundi, prije toga uzvadi strujni kabal i pritisni tipku power na prazno da se isprazni zaostali napon ).

Kazes da si nedavno mijenjao RAM, sta to znaci da si je stavi oprije 2 ili 3 sata ili prije nekoliko dana, ako je racunar radio nakon stavljanja onda je i nisi pogresno stavio.

"It's so deep how can you be so shallow"
16 godina
neaktivan

DA objasnim,htjeo sam da kupim još jednu memoriju,pa sam izvadio svoju staru da vidim tačno koja mi treba  (DDR 1 ili 2).NAkon toga sam ponovo vratio u utor(tačnije pokušavao sam

dva tri puta  da stavim okrećuči je da potrefim u utor).Nakon toga sam upalio kompjuter koji se nije htio upaliti ,samo poćne pištati jednolično).Mislio sam da nisam dobro

ubacio u utor i primjetio sam da je kartica izuzetno vruća i mislio sam da je pregorila.Poslije sam stavljao i druge RAM memorije (koje su ispravne, probao sam na drugom kompjuteru) ali ništa.Upali se lampica zelena na matićnoj ploći,čujem kako se aktiviraju i optički uredjaji .ali sistem se ne podiže samo poćne pištati jednom  ,pauza ,pa ponovo itd

17 godina
odjavljen
Ne mogu podići sistem

Probaj ovdje vidjet koji od zvukova (pištanje) odgovara. Kažeš da jedom zapišti, pa pričeka pa opet. Koliko dugo pišti?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pa pišti jedno pet -šest sekundi .pa  pauzira pa onda ponovo.Po ovome što je objašnjeno treba izvršiti resetiranje  Memory SIMMs .KAko to da uradim

Hvala na pomoći

16 godina
protjeran
Ne mogu podići sistem

Nediže ti se sistem??...Kupi Viagru :D...šala...Šutim

*-*...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis :D...od Aljaske do Meksika, to je ona druga slika, pit i to je Amerik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
CUPKOBA kaže...

Pa pišti jedno pet -šest sekundi .pa  pauzira pa onda ponovo.Po ovome što je objašnjeno treba izvršiti resetiranje  Memory SIMMs .KAko to da uradim

Hvala na pomoći

Ne resetirati nego reseat - ponovno staviti. SIMMs su memorijski moduli. Napravi kao što ti kaže - izvadi module van, prebriši kontakte gumicom i stavi memorije natrag.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Hvala.nadam se da će to pomoći

16 godina
neaktivan

ako imaš knjizicu od matične vidi na zadnjim stranicama zašto ti to pišti tj.objašnjeno ti je 1 short =DRAM error,ili 1 short,3 long=DRAM error

16 godina
neaktivan

Nažalost nemam knjižicu    inače matićna je P4SP MX SE ako neko ima sličnu ,

možda mi može pomoći

17 godina
neaktivan

Sigurno je do memorije.

"It's so deep how can you be so shallow"
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 8:21 (dejson).
17 godina
neaktivan
Ne mogu podići sistem
Moguće je da si s defektnom memorijom spalio (oštetio) taj utor. Ako je tako to je kao da si spalio matičnu, pogledaj ako je memorija dobro sjela, mora biti jako fiksna u svom utoru. Ako OK leži a više memorija si probao morat ćeš po novu matičnu..
Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Ne mogu podići sistem

Probaj izvaditi procesor i ocistiti , jer cesto bude i sa njim problem , kod mene je pistao i ja sam mislio da je ram i kad sam izvadio i ocistio procesor komp se bez problema upalio

12 godina
neaktivan
Mirzoni123 kaže...

Probaj izvaditi procesor i ocistiti , jer cesto bude i sa njim problem , kod mene je pistao i ja sam mislio da je ram i kad sam izvadio i ocistio procesor komp se bez problema upalio

Prijatelju, odgovaras na postove stare 4 godine...

12 godina
neaktivan
Ne mogu podići sistem
Ljudi imam problem pa molim za pomoc,znaci palim komp on se normalno krene dizat,prodje ono windows i to i nakon toga crn ekran i ista se ne dogadja.. Zna li netko u cemu je problem,kako to rijesiti,sto bi to moglo biti? Nikad do sad mi se to nije dogadjalo ,hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav! {#}

Da vam je matićna ploća pregorijela vaš računar ne bih se uopšte upalio.

Pokušajte da izvadite sav RAM iz slotova i stavite jedan zatim upalite računar. Ako vam se računar uspješno upali stavljajte RAM i kad ubodete neki RAM i počne da pišti znaći da taj RAM ne radi. 

Ajdin1337
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice