Napajanje i problem s ventilatorom

poruka: 6
|
čitano: 2.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prije godinu dana napajanje (Corsair TX650) je počelo zujati, kao da ventilator struže po unutarnjoj plastici. Kad bi otvorio kučište i udario po napajanju prestalo bi na par dana/mjeseci. Zadnjih par tjedana morao sam svaki dan kod paljenja kompjutora udariti par puta po napajanju da prestane zujati. Otvorio sam napajanje već 4 puta i detaljno provjerio zašto zuji, ali nisam našao ništa, danas sam otrgnuo cijeli ventilator jer mi je bilo svega dosta i sad više ne zuji :) Zanima me kak dugo bi napajanje izdržalo, a da se ne pregrije i dali se ikako da popraviti taj ventilator?

PSN - Axtross
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ha čuj, ako ga ne tjeraš na 100% izdržalo bi, nije neko low budget, nekvalitetno napajanje i ono je vjerojatno imalo regulaciju brzine ventilatora u ovisnosti o temperaturi hladnjaka i sigurno ima temperaturnu zaštitu. 

Ja bih ti preporučio da nabaviš što prije ventilator jer iako ono može izdržati na naprimjer 50 ili 60% opterećenja bez prisilnog hlađenja, temperature su ipak višlje nego inače i komponente unutar napajanja pate, pogotovo elektroliti.

Kolko vidim, to napajanje ima 140mm ventilator, odeš do Linksa, ADM-a ili kojeg god dućana informatičkom opremom i uzmeš onaj koji ti najviše odgovara, najbolje ti je uzet sa sobom pokvareni ventilator.

I pazi da struja koju vuče novi ventilator bude manja ili jednaka onoj koju je vukao stari ventilator.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 18:38 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Napajanje i problem s ventilatorom
Gigabyte091 kaže...

Ha čuj, ako ga ne tjeraš na 100% izdržalo bi, nije neko low budget, nekvalitetno napajanje i ono je vjerojatno imalo regulaciju brzine ventilatora u ovisnosti o temperaturi hladnjaka i sigurno ima temperaturnu zaštitu. 

Ja bih ti preporučio da nabaviš što prije ventilator jer iako ono može izdržati na naprimjer 50 ili 60% opterećenja bez prisilnog hlađenja, temperature su ipak višlje nego inače i komponente unutar napajanja pate, pogotovo elektroliti.

Kolko vidim, to napajanje ima 140mm ventilator, odeš do Linksa, ADM-a ili kojeg god dućana informatičkom opremom i uzmeš onaj koji ti najviše odgovara, najbolje ti je uzet sa sobom pokvareni ventilator.

I pazi da struja koju vuče novi ventilator bude manja ili jednaka onoj koju je vukao stari ventilator.

Kak da ga onda zamijenim kad se ni ona mala plastika više ne vrti. Na onom malom mehanizmu nutra se valjda prilikom "trganja" ventilatora prekinuo vod od onih malih bakrenih namota žica.

PSN - Axtross
13 godina
neaktivan

Cijeli ventilator zamjeniš, ne samo propeler

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Ocito nisam jedini koji voli lupat elektroniku {#}...

evo slicne teme samo sto se radi o laptop fanu, a ne o napajanju, mozda pomogne iako je tema ispala vise za zabavu nego savjete {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 20:30 (nix111).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Nitko nije rekao da lupanje elektronike ne pomaže, ja vrlp cesto koristim tu metodu koja je često i popraćena psovkama ako prvih par udaraca ne pomaže  hehe

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice