Mouse pointer baca artefakte?

poruka: 23
|
čitano: 2.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam malo cudan, a ujedno i iritantan problem (ne znam je li hardverski, iako bas ne vjerujem=vidjet cete zasto tako mislim ako nastavite citati, stavio sam ovdje jer je "tajanstveniji")........

Pointer/cursor mi ponekada promijeni izgled (samo na desktopu), ne doslovno u nesto bezveze/neprepoznatljivo, nego npr. kao da radim neku radnju s njim (a ne radim, samo otvaram mape)... npr. pjescani sat/odnosno krug u win7 kada nesto cekas ili u dijagonalu sa strelicama koje je rezervirano ako hoces povecati prozor itd (ponavljam, ne moram to raditi, samo ce se promijeniti u to i kada otvaram mape)......al ne smao to, nekako je cudnih boja (ko artefakt, al samo pointer... nista drugo).

Do problema inace dode ovako:

Primjer 1 (ovih dana):

U zadnje vrijeme, kada mi se pojavi problem (kada se pointer/cursor promijeni.... samo na desktopu) sljedecih 5 sec mogu i dalje klikati, raditi sto hocu s misem etc (samo sto nije strelica i izgleda ko artefakt).... ali onda paf!!! racunalo se smrzne na nekih 5-10 sec i ne mogu koristiti niti tipkovnicu i poslije toga opet normalno, mogu klikati nekih 15-tak sekundi i koristiti tipkovnicu, poslije toga se opet vraca na prvo, odnosno vrti se u krug i tako mogu cijeli dan (nikada nece ostati zauvijek smrznuto ili se resetrirati i zanimljivo je da je uvijek isti razmak u sekundama)......  znaci, mogu tako cijeli dan i nema spasa, jedini nacin da rijesim problem je taj da rucno resetiram racunalo i kada se podigne Windows 7 problema nece biti, a onda komp moze biti upaljen doslovno cijeli dan, mogu po cijele dane igrati igre, gledati HD filmove etc.... temperature uvijek normalne. (testirano vise puta). Jos je zanimljivije da mi nekada komp i po 5-10 dana radi posve normalno (0-24h) bez obzira sto radim na njemu....

Testirao sam malo detaljnije, kada pointer/cursor promijeni izgled jednostavno nisam dirao mis i samo sam pomocu tipkovnice otvarao mape, browser, surfao, pisao (znaci, pomocu TAB i arrow tipki etc.) sve je apsolutno normalno i komp se ne smrzava (mogu tako cijeli dan unatoc tome sto je pointer poprimio unakazen izgled), ali cim pocnem micati mis odmah se smrze za nekih 5-10 sec i tako stalno....onda ga opet ostavim i tipkovnicu i dalje mogu koristiti cijeli dan. Znaci, doslovno kada ostavim mis na miru, tipkovnicu mogu koristiti do mile volje i nece se smrznuti (samo ce pointer i dalje izgledati drukcije i artefakt), kada se smrzne, tipkovnica je neupotrebljiva pa moram cekati da se odmrzne za 5-10 sec.

Primjer 2 (prije 1-2 mj):

Ne znam ima li ovo ikakve veze s tim ali prije nekih mj dana mi se komp smrznuo kada bih gledao video na youtube-u (ne mora biti HD, moze biti shitty kvaliteta).... u 90% slucajeva se smrznuo i bio sam prisiljen resetirati rucno (u onih 10% slucajeva se nekim cudom sam od sebe "unfreezao" i mogao sam nastaviti normalno koristiti komp kao da se nije apsolutno nista dogodilo), zanimljivo je da se uvijek flash lugin srusio ili se film samo zamrznuo... znaci, da sam radio bilo sto drugo na mozilli, desktopu itd problema nebi bilo, takoder sam mogao i igre igrati po cijele dane i u igrama se komp bas nikada nije smrznuo.... a kada se smrzne zbog youtube-a prisiljen sam bio resetirati racunalo rucno u 90% slucajeva.

HW monitor je bio cijelo vrijeme otvoren, odvrtio sam sve stress testove (CPU, GPU i RAM.... bas nikakvih problema, sve se to vrtilo po cijeli dan), temperature su normalne kao uvijek, zauzece procesora na 0 % ako nis ne radim, odnosno bezveze klikcem tako da ne vidim "uljeza"....  u igrama se po stoti put nije niti jednom smrznuo.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 3:49 (lovac82).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Re: Mouse pointer baca artefakte?

Najjednostavnije što možeš napravit je drugi miš. Zamjeni se s nekim na par dana pa vidi hoče li se to opet događati, i hoće li probleme s mišom imat taj s kim se zamjeniš.

17 godina

Ovak, tice se problema broj jedan/primjer 1...

Danas mi evo opet poceo mis bacati artefakte, ista stvar sto se tice freez-ova itd (malo normalno, malo zaledeno, malo normalno i tako cijeliii dan).... probao sam onda par stvari (nisam resetirao komp jer znam da ce tako problem nestati i mozda se nece vratiti i 10 dana).

Ugl, poceo se on freez-ati pa sam isao malo testirati:

1. Iskopcao sam mis (USB), vratio ga malo kasnije i nista nisam dobio, sve po starom

2. Kada je poceo s freez-anjem, otvorio sam FurMark (najnovija ver) i stavio GPU na test (max postavke)...... dogodilo se nesto cudno ali opet ne, kako bih rekao, posebno zabrinjavajuce.... odnosno neko vrijeme sam cekao da se pokrene i kada je krenulo, pocelo je stekati (min FPS 1, max FPS 3, average 1).... nije bacalo nikakve artefakte... tako sam pustio 5-10 min i nista se nije promijenilo, samo je i dalje tako radilo.

3. Kada sam zavrsio s FurMarkom, odnosno kada sam ga zatvorio (nisam resetirao komp), otvorio sam igru i bilo je sve crno oko 1-2 min, kada se igra konacno pokrenula (reklame, menu etc...), igra uopce nije stekala, ali bas niti najmanje.....minimizirao sam igru i na misu nije bilo artefakta, nije bilo freez-ova, kada sam konacno zatvorio igru... vratio mi se Aero i komp radi evo jos uvijek normalno (sve do ovog sto sada pisem, s tim da nisam niti u jednom trenutku resetirao racunalo).

Inace, Aero sucelje mi je ukljuceno i za svaku igru sam si namjestio da se Aero iskljuci kada ju pokrenem (kvaka na "Disable desktop composition")... inace kada neku igru zatvorim Aero se automatski ukljucuje. Je li moguce da Aero stvara probleme.... sada sam zapravo 99% siguran u to, ali ne razumijem zasto i kako rijesiti problem?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

baci grafu u smeće,ja sam imao takav problem grafa je bila pokvarena.kupio sam novu,ovu sta sad imam i sve radi najnormalnije.

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina
crack kaže...

baci grafu u smeće,ja sam imao takav problem grafa je bila pokvarena.kupio sam novu,ovu sta sad imam i sve radi najnormalnije.

Često se desi da na grafičkoj krepa RAM koji hendla stvari koje su u overlayu. Moguće je da se grafička pregrijava, daj provjeri temperature, i promijeni pastu.
Par puta sam u firmi mijenjao Quadrice koje su radile zvizdarije u overlayu - inače su bile OK.
Miš ne trebaš mijenjati, jer on ne iscrtava pointer - ovdje gledaš stvari na relaciji RAM - memorija na grafičkoj. Ništa drugo. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Ovak, tice se problema broj jedan/primjer 1...

Inace, Aero sucelje mi je ukljuceno i za svaku igru sam si namjestio da se Aero iskljuci kada ju pokrenem (kvaka na "Disable desktop composition")... inace kada neku igru zatvorim Aero se automatski ukljucuje. Je li moguce da Aero stvara probleme.... sada sam zapravo 99% siguran u to, ali ne razumijem zasto i kako rijesiti problem?

1 Imaš li windows default pointer ili 3d downlod,ako imaš skinuti pobriši ga.

2.Odi u control panel i mouse zatim makni kvačicicu sa Allow themes to change mous pointers i Scheme stavi na none.

3.Izbriši driver miša nasilno ugasi držeći power pa ponovno ukopčaj miš i tako reinstaliraj driver.

4.pointer ne radi artefakte već loš kontakt među solderom na grafičkoj.Događaju li se ti artefakti i u igrama ili samo što se tiče miša.Ako je grafička bez garancije možeš probati pećnicom ali samo ako imaš artefakte i u igrama.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
crack kaže...

Daj malo detaljnije..... jesi li mogao normalo pokretati igre i igrati kao ja? je li ti bacalo artefakte (samo cursor na desktopu kao meni) ili opcenito po svuda, sto je sa stress testovima i temperaturama?

Father_Dougal kaže...
crack kaže...

Često se desi da na grafičkoj krepa RAM koji hendla stvari koje su u overlayu. Moguće je da se grafička pregrijava, daj provjeri temperature, i promijeni pastu.
Par puta sam u firmi mijenjao Quadrice koje su radile zvizdarije u overlayu - inače su bile OK.
Miš ne trebaš mijenjati, jer on ne iscrtava pointer - ovdje gledaš stvari na relaciji RAM - memorija na grafičkoj. Ništa drugo. 

Pa dobro, ne iskljucujem kvar opcenito GPU-a nikada..... ali imam dojam da moje postove uopce niste procitali ili ne citate pazljivo iz vise razloga:

1. Jasno sam dao do znanja da sam vec vrtio testove cijeli dan (vise puta) i bas nikakvi artefakti, graficka se niti u jednom trenutku ne pregrijava/nije grijala (nisam naveo konkretno o kojim temperaturama se radi al ono, znam sto je normala)....... BTW u sobi je uzasno vruce, graficka kartica nikada nije clockana, temperature se krecu oko 32-35 u idle-u, vent je gotovo besuman. (Wind Force hladnjak). Komp sam bas nedavno cistio, prasina etc (poslije problema, ne prije)....

2(testirao danas). Kada mi se i dogodi problem, samo otvorim igru koja mi deaktivira Aero i sve radi normalno, mogu igrati koliko hocu i bas nikakvih problema, ne moram resetirati komp i poslije kada zatvorim igru i vrati se Aero sve normalno.

3. Freezanje se dogodi bez obzira na iskoristenost GPU/CPU/RAM-a u desktopu...

4. Igre mi doslovno nikada nisu stvarale probleme jer zanju biti upaljene dosta dugo (nema artefakta, nema freezova itd).

5. Problem naide, rijesenje je restart.... a izgleda da je rijesenje i kada otvorim igru (pokrenuta igra mi iskljucuje Aero).

Sada, do cega je tocno problem nez....

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 15:34 (lovac82).
18 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Probaj drzati ukljucen  magnifier ili ukljuci ga kada se to dogodi. Druga mogucnost je da se neki efekt unutar Windoza ne voli sa kursorom i(ili AeroPeak)

Na pr. iskljuci Cursor Shadow, Slide Menus into view, Fade itd.

Necu ni spominjati klise kao sto je update DirectXi-a i Visual C++ (2005, 2010)

[edit]

Za pocetak, isto tako, ukljuci tragove strelice iliti Pointer Trials i stavi ih na min.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 15:42 (Lazarus Long).
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Jesi li probao ovo u control panelu što sam ti napisao,bez aero scheme stavi none.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 15:39 (Ikarus01).
15 godina

ja sam ti imo znaci 90% iste probleme kao ti. komp samo odjednom freeza nekad se odfreza nekad ne nemos nista moras gasit napajanje.Na youtube nekad se freza u prvih 10 sec videa nekad nakon minute,u igrama ispocetka nikad ali nakon nekog vremena znao je i u igrama bacat zelene linije i to.Probao sma mijenjat drivere za grafu novije ,starije nista nije pomoglo.kupio novu grafu i nikad se nije vise dogodilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Probat cu sve predlozeno, samo problem je sto ja ne znam kako "izazvati" problem..... izazvati ga necu (tako bar izgleda) ako sam u igri ili ako mi je komp ugasen. Danas se problem pojavio samo tako, pokrenuo sam igru, igra nije svarala probleme, zatvorio igru i problema nije bilo, "nastavio sam dalje" sve do ovoga sto sada pisem (nikakav restart)...

Tako da, preostaje mi samo cekanje.... sto drugo?

EDIT: Sav softver je up to date (ukljucujuci drivere 301.42 ali i sa starima se dogadalo i Windows Update). Jedino nisam update-ao dx, ako uopce ima sta novijeg datuma....

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 15:57 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Jedino nisam update-ao dx, ako uopce ima sta novijeg datuma....

Dx ne trebaš updateati jer je on u win7 dx11 default.Jesi li pokušao s upaljenim aerom i ugašenim aerom ulaziti u igre pa tako vidjeti.Aero pališ i gasiš u personalize Aero themes/Basic themes.

17 godina
Ikarus01 kaže...
lovac82 kaže...

Dx ne trebaš updateati jer je on u win7 dx11 default.Jesi li pokušao s upaljenim aerom i ugašenim aerom ulaziti u igre pa tako vidjeti.Aero pališ i gasiš u personalize Aero themes/Basic themes.

Mislio sam na ovo: klik a tada nije izasao win 7... svako malo imaju update-i (pogotov kada je aktualan bio dx 9a b i c i u ono vrijeme, nekima je update rijesio sitne korupcije u prikazu.... Sto se tice Aera, probao sam sve, igra sa upaljnim Aerom  i igra sa ugasenim Aerom.... ali isto je, mislim sve je normalno samo sto mi bez Aera komp koristi manje memorije etc. Ali to opet nista ne znaci zato sto tada nisam imao probleme, recimo danas mi je komp upaljen od jutra i uopce nema problema, mozda nece biti i sljedecih 10 ili 30 dana tako da me ovakve vrste problema najvise frustriraju lol....

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 20:33 (lovac82).
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Ikarus01 kaže...
lovac82 kaže...

Mislio sam na ovo: klik a tada nije izasao win 7

Upiši si dxdiag vidjet ćeš da imaš 11.A ovo sa installerom najbolji je June 2007 9.0c za dx9.Ali samo i pokušaj skinuti to od 93 mb pokrenuti i pisati će ti otprilike "Setup has detected that a newer version of directx was installed,setup will now close".No ako želiš mogu ti pokazati kako izbrisati dx11 sa sedmice tako da staviš devetku ako želiš.

17 godina

Meh nes sam se sje*o, stavio sam link za update dx 9c... za dx 11 ih izgleda uopce nema koliko mi se cini (ili ne mogu naci), u dxdiagu ce uvijek pisati dx 11 na Sedmici odmah nakon instalacije, mogu imati i dx 9 karticu pa ce opet pisati dx 11, svejedno nikakve koristi od njega nebi imao. Tak, ne.... nije mi potrebna iskljucivo stara verzija bez novih xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

svejedno nikakve koristi od njega nebi imao.

Imas, imas...

Ipak, idi i updateiraj DX bez ralike sto pise DX 9 runtime

13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
lovac82 kaže...

svejedno nikakve koristi od njega nebi imao.

Imas, imas...

Ipak, idi i updateiraj DX bez ralike sto pise DX 9 runtime

Ne kužim tak sam i ja jednom probavao i stalno mi je pisalo "setup has detected a newer version was installed"

18 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Ne kužim tak sam i ja jednom probavao i stalno mi je pisalo "setup has detected a newer version was installed"

Na ovom linku treba

DirectX End-User Runtime Web Installer

13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Ikarus01 kaže...

Na ovom linku treba

DirectX End-User Runtime Web Installer

Pa bio sam ja i tu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 0:42 (Ikarus01).
18 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Pa bio sam ja i tu.

Dakle, to je to. DirectX ti je  up to date

Neke igre stavljaju / mogu staviti ovaj runtime i cesto nije potrebno da se rucno nadogradi ...ili ga Windows Update tiho nadogradi... 

13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Ikarus01 kaže...

Pa bio sam ja i tu.

Dakle, to je to. DirectX ti je up to date

Neke igre stavljaju / mogu staviti ovaj runtime i cesto nije potrebno da se rucno nadogradi ...ili ga Windows Update tiho nadogradi... 

Da al kaj nije da svaka novija verzija dx nosi nešto starije.Znam kad sam već prije skidao paket s June 9.0c da je datirao sve do dx7 iz 2000,ali vjerojatno si u pravu to se sve pokrilo preko win updatea.

18 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže.... 

Da al kaj nije da svaka novija verzija dx nosi nešto starije.Znam kad sam već prije skidao paket s June 9.0c da je datirao sve do dx7 iz 2000,ali vjerojatno si u pravu to se sve pokrilo preko win updatea.

Ali to ne znaci da se svaki put mora updateirati DirecX vec se "desi" da neki program (obicno igra) zatrazi bas te runtime biblioteke od, recimo, DX 9c

Zato cesto se dogodi da se uporedno sa instalacijom neke starije igre dobije i update za DirectX odnosno DirectX runtime

[edit]

Tokom tog updatea se cesto desi da se, laicki receno, instalira samo jedan file...recimo direct3d.dll od DX 9 i toliko

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 1:07 (Lazarus Long).
17 godina

Nez, evo javljam se nakon dugo vrmena i moram reci da problema uopce nisam imao, ne znam zbilja do cega je..... nisam update-ao nVidia drivere, nisam skidao nikakve update, reinstalle frameworka i ostalih stvari sa update-a (osim onih win security fixeva i sl).

Jedino sto mi se updat-ao Firefox i Flash Player..... Flash Player mi se tu i tamo rusi, odnosno plugin crash i kao zatrzne na trenutak, nekada se smrzne prozor u Firefoxu ali samo odem u Task Manager i zatvorim flash player proces i onda bude sve normalno (samo refresham stranicu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice