Imam malo cudan, a ujedno i iritantan problem (ne znam je li hardverski, iako bas ne vjerujem=vidjet cete zasto tako mislim ako nastavite citati, stavio sam ovdje jer je "tajanstveniji")........
Pointer/cursor mi ponekada promijeni izgled (samo na desktopu), ne doslovno u nesto bezveze/neprepoznatljivo, nego npr. kao da radim neku radnju s njim (a ne radim, samo otvaram mape)... npr. pjescani sat/odnosno krug u win7 kada nesto cekas ili u dijagonalu sa strelicama koje je rezervirano ako hoces povecati prozor itd (ponavljam, ne moram to raditi, samo ce se promijeniti u to i kada otvaram mape)......al ne smao to, nekako je cudnih boja (ko artefakt, al samo pointer... nista drugo).
Do problema inace dode ovako:
Primjer 1 (ovih dana):
U zadnje vrijeme, kada mi se pojavi problem (kada se pointer/cursor promijeni.... samo na desktopu) sljedecih 5 sec mogu i dalje klikati, raditi sto hocu s misem etc (samo sto nije strelica i izgleda ko artefakt).... ali onda paf!!! racunalo se smrzne na nekih 5-10 sec i ne mogu koristiti niti tipkovnicu i poslije toga opet normalno, mogu klikati nekih 15-tak sekundi i koristiti tipkovnicu, poslije toga se opet vraca na prvo, odnosno vrti se u krug i tako mogu cijeli dan (nikada nece ostati zauvijek smrznuto ili se resetrirati i zanimljivo je da je uvijek isti razmak u sekundama)...... znaci, mogu tako cijeli dan i nema spasa, jedini nacin da rijesim problem je taj da rucno resetiram racunalo i kada se podigne Windows 7 problema nece biti, a onda komp moze biti upaljen doslovno cijeli dan, mogu po cijele dane igrati igre, gledati HD filmove etc.... temperature uvijek normalne. (testirano vise puta). Jos je zanimljivije da mi nekada komp i po 5-10 dana radi posve normalno (0-24h) bez obzira sto radim na njemu....
Testirao sam malo detaljnije, kada pointer/cursor promijeni izgled jednostavno nisam dirao mis i samo sam pomocu tipkovnice otvarao mape, browser, surfao, pisao (znaci, pomocu TAB i arrow tipki etc.) sve je apsolutno normalno i komp se ne smrzava (mogu tako cijeli dan unatoc tome sto je pointer poprimio unakazen izgled), ali cim pocnem micati mis odmah se smrze za nekih 5-10 sec i tako stalno....onda ga opet ostavim i tipkovnicu i dalje mogu koristiti cijeli dan. Znaci, doslovno kada ostavim mis na miru, tipkovnicu mogu koristiti do mile volje i nece se smrznuti (samo ce pointer i dalje izgledati drukcije i artefakt), kada se smrzne, tipkovnica je neupotrebljiva pa moram cekati da se odmrzne za 5-10 sec.
Primjer 2 (prije 1-2 mj):
Ne znam ima li ovo ikakve veze s tim ali prije nekih mj dana mi se komp smrznuo kada bih gledao video na youtube-u (ne mora biti HD, moze biti shitty kvaliteta).... u 90% slucajeva se smrznuo i bio sam prisiljen resetirati rucno (u onih 10% slucajeva se nekim cudom sam od sebe "unfreezao" i mogao sam nastaviti normalno koristiti komp kao da se nije apsolutno nista dogodilo), zanimljivo je da se uvijek flash lugin srusio ili se film samo zamrznuo... znaci, da sam radio bilo sto drugo na mozilli, desktopu itd problema nebi bilo, takoder sam mogao i igre igrati po cijele dane i u igrama se komp bas nikada nije smrznuo.... a kada se smrzne zbog youtube-a prisiljen sam bio resetirati racunalo rucno u 90% slucajeva.
HW monitor je bio cijelo vrijeme otvoren, odvrtio sam sve stress testove (CPU, GPU i RAM.... bas nikakvih problema, sve se to vrtilo po cijeli dan), temperature su normalne kao uvijek, zauzece procesora na 0 % ako nis ne radim, odnosno bezveze klikcem tako da ne vidim "uljeza".... u igrama se po stoti put nije niti jednom smrznuo.