Monitor se gasi - Not optimum mode

poruka: 8
|
čitano: 4.759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Čudan problem

Evo ovako, imam problem, ali neznam točno u čemu. Naime, nakon malo većeg opterečenja kompa, npr. kada pola sata igram gta iv, monitor mi se jednostavno ugasi, i piše "Not optimum mode Optimum mode is 1920x1080 60Hz". Probao sam već milijun stvari, čitao sam da je možda problem što je napajanje preslabo, pa sam s onim calculatorom izračunao, i istina bilo je na knap, pa sam izvadio jedan dvd rom viška, neonku, downclockao procesor, ali i dalje zaje**va, probao sam reinstalirati windowse, reinstalirati igru. U ostalim igrama mi se to pojavi nakon dužeg vremena igranja, ali u gta iv najbrže, valjda zato što najviše se optereti komp. Molio bih ako netko zna da mi kaže samo u čemu je točno problem, da nije u grafičkoj kartici, procesoru, napajanju, stvarno neznam.

Monitor je Samsung SyncMaster 2243.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 14:36 (FrEaK94).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Čudan problem

problem je u Radeonki, driveru i poznatoj 'optimiziranosti' GTA. Možda neki patch rješi stvar, možda neka (ne mora biti zadnja) verzija drivera.

Pošto je VGA malo starija, moguć je i kvar ili obično pregrijavanje...

-prvi korak, driveri i najnoviji direcX, provjera patcheva za igru. (ali može biti i napajanje, hdd itd. itd..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Igra je patchana, ali evo sad sam rastavio grafičku, kad ono, skoro pa ni nema termalne paste, sutra ću kupit novu pastu pa probati.

16 godina
ihush kaže...

problem je u Radeonki, driveru i poznatoj 'optimiziranosti' GTA. Možda neki patch rješi stvar, možda neka (ne mora biti zadnja) verzija drivera.

Pošto je VGA malo starija, moguć je i kvar ili obično pregrijavanje...

-prvi korak, driveri i najnoviji direcX, provjera patcheva za igru. (ali može biti i napajanje, hdd itd. itd..).

Ne vjerujem da je do toga, pa ja sam presao cijeli GTA IV na x1950 i e2180, jest da sam igrao na gotovo najmanjim detaljima, imao problema s teksturama i sl.... znao sam igrai po cijeli dan, al ovo mi se nije dogadalo...

Ovak, probaj ovo:

1. Postavi si zeljenu razlucivost u igri, ali neka bude 60 Hz

2. Na desktopu neka ti isto bude 60 Hz

3. Dodaj /refreshrate 60 komandu (vidi sliku)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 16:10 (lovac82).
14 godina
neaktivan

Probao sam, ali ista stvar se dogodila, i skužio sam još 2 stvari, kada se bootaju windowsi i prije nego se bootaju u biosu rezloucija mi je manja, mislim da je 1440x nešto, i to se sad promjenilo samo od sebe, i texture u gta iv znaju pocrniti, ne nestati kao normalno nego pocrniti, ali se odmah vrate na normalno, znam da mi je to bio problem u dead islandu, sve texture su mi bile crne skoro, nisam mogao igrati, i sad se ista stvar događa i ovdje samo što se odmah isprave. Ništa, još ću jedino probati pastu stavit pa ćemo vidjet.

11 godina

Imam na steamu 5 igrica i bez problema ih igram i jučer skinem sa steama S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl i kad hoću ući u igru odmah mi izbaci tekst - cannot display this mode optimum resolution 1440x900 ne znam zašto na ostalim igricama sve radi dobro, a na ovoj neće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Monitor se gasi - Not optimum mode
11 godina

Stavio sam na 1440x900 i pokrenem igricu i odmah mi izbaci tekst  cannot display this mode optimum resolution 1440x900, ništa mi nije jasno zašto neće pokrenuti igricu. Sad sam skidao nove drivere za grafičku i ponovo probam i opet izbacuje grešku. Platim igricu i sad ne mogu igrati

Probao sam i na ovaj način kako je opisano u tekstu i opet ništa od igrice---Thats very weird.. Stalker supports a variety of wide screen resolutions including but not limited to your resolution.. Go into your shared folder, then into the stalker_shoc folder.. You'll find a file called user.ltx.. Edit it in notepad, go all the way down to the bottom and you'll see a resolution setting.. Change the numbers to the resolution you want (IE: 1440x900 or 1680x1050) and save. Then start the game, but do not change the resolution set in the options.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.12.2017 15:11 (REAKTOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice