Monitor - problemi sa slikom(tekst,filmovi...)

poruka: 14
|
čitano: 3.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Prije nekih 15-20 tak dana tekst(slova) na monitoru su pocela izgledati cudno(nez kako opisati,ali cu preloziti sliku)
To se kasnije pocelo pojavljivati također i kod nekih filmova vece rezolucije te se ponovo vrati u normalu i tako u nedogled...
Slova znaju bit iskrivljena te je dovoljno skrolati ili refresh-ati stranicu da bi se problem ispravio.Kod filmova obicno nije tako.
Danas mi je po prvi puta nestalo slike(to jest sve je slika na monitoru je bila smeđa) te tek nakon 2-3 restartanja kompjutera i turn on-off monitora problem je nestao.
Zanima me do cega je ovaj problem jer je jako iritirajuc. Slicno sam imao prije sa nekim "rupama" pa sam mislio da je do graficke i kad sam reinstalirao win.kvar je bio otklonjen,
ali evo ga opet samo na drugi nacin te je lako moguce da je problem u grafickoj kartici koja je odradila svoje.
Unaprijed hvala {#}

Edit: Dead Pixel Test sam odradio i cini mi se da nema nikakvih problema.
(Tu su i slike kako izgleda tekst nekada)

Ako kojim slucajem nekoga zanima ime filma {#} : Side Effects 2013

Normalna slika Normalna slika
Pogoršana slika Pogoršana slika
Problem 1 Problem 1
Problem 2 Problem 2
Tekst 1 i 2 Tekst 1 i 2
Tekst 2 Tekst 2
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 20:13 (Stux).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Monitor - problemi sa slikom(tekst,filmovi...)

Pozdrav,

filmovi sa ovakvim uzorcima mogu biti do same datoteke, npr. nije se cijeli film dobro skinuo, ali više me brine što kažeš da ti se to javlja kad ne gledaš filmove nego npr. surfaš netom.

Najbolja procedura je posuditi monitor od prijatelja, susjeda...i odmah nakon toga možeš isključiti monitor. Isto tako promjeni i kabele, uglavnom idi sistemom eliminacije and KISS metodom keep it simple stupid.

Znači monitor kabeli, onda probaj mjenjat grafičku karticu, znam da možda sad djeluje (a di da nađem drugi monitor i grafičku ali tu barem vidiš tko ti je prijatelj :) )

Sretno,

14 godina
neaktivan
Atomic kaže...

Pozdrav,

filmovi sa ovakvim uzorcima mogu biti do same datoteke, npr. nije se cijeli film dobro skinuo, ali više me brine što kažeš da ti se to javlja kad ne gledaš filmove nego npr. surfaš netom.

Najbolja procedura je posuditi monitor od prijatelja, susjeda...i odmah nakon toga možeš isključiti monitor. Isto tako promjeni i kabele, uglavnom idi sistemom eliminacije and KISS metodom keep it simple stupid.

Znači monitor kabeli, onda probaj mjenjat grafičku karticu, znam da možda sad djeluje (a di da nađem drugi monitor i grafičku ali tu barem vidiš tko ti je prijatelj :) )

Sretno,

Da,standarno se pojavi dok surfam netom te također kod gledanja filmova u boljoj kvaliteti.
He,he može probat cemo pa cu vidjeti sta ce biti. {#}
Hvala {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 16:59 (Stux).
17 godina

Molim te javi nam da znamo kako je prošlo.

Pozdrav,

14 godina
neaktivan

Ja mislim da to nema veze sa monitorom, ako si radio screenshot za te slike onda je ta slika koju je GPU poslala monitoru. Dakle, nema veze sa monitorom nego sa grafičkom ili nečim drugim. Stavi druge drivere. Provjeri sve spojeve također.

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
14 godina
neaktivan
Atomic kaže...

Molim te javi nam da znamo kako je prošlo.

Pozdrav,

Monitor i kabeli mijenjani, ali opet isto. Ostaje mi kao što je rekao Paolo vidit drivere i graficku.
Driveri - imam zadnju verziju, ali mogu napravit reinstall. Graficku nemam gdje probat/zamijenit tako da...
Moguce da se stvrdla termalna pasta na grafickoj i tko zna sto jos, jel nije dirana 4 godine i više.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 16:15 (Stux).
17 godina

Pozdrav,

šteta da nemaš kako probati drugu grafičku karticu, riješio bih se puno muke, ali ajd možeš probat sa termalnom pastom ali mislim da to neće riješit problem (daj Bože da budem u krivu).

Sretno

16 godina

Imao sam dosta sličan problem na starom kompu ali se javljao isključivo kod gledanja filmova bolje kvalitete (isti onakvi artefakti kao u tvom slučaju). Naravno prvo pomislio na grafu i drivere ali se ispostavilo da je problem u preslabom procesoru (Pentium 4 2.8GHz) koji je bio uvijek na 100% opterećenja kad bi pokrenuo 720p+ filmove. Eto možda ti pomogne, iako neznam zašto onda imaš problem sa tekstom ako je do toga.. ali za svaki slučaj pogledaj opterećenje proca. 

logic sense of no sense.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Atomic kaže...

Pozdrav,

šteta da nemaš kako probati drugu grafičku karticu, riješio bih se puno muke, ali ajd možeš probat sa termalnom pastom ali mislim da to neće riješit problem (daj Bože da budem u krivu).

Sretno

Ma treba uzet definitivno novu graficku svakako, jer ova je za u anticki muzej...
Mislim kad budem stavljao pastu i na procesor i generalno cistio pc da nema povratka za graficku karticu jer kad je se izvadi i rastavi (direkt trash)
Hvala {#}

14 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Imao sam dosta sličan problem na starom kompu ali se javljao isključivo kod gledanja filmova bolje kvalitete (isti onakvi artefakti kao u tvom slučaju). Naravno prvo pomislio na grafu i drivere ali se ispostavilo da je problem u preslabom procesoru (Pentium 4 2.8GHz) koji je bio uvijek na 100% opterećenja kad bi pokrenuo 720p+ filmove. Eto možda ti pomogne, iako neznam zašto onda imaš problem sa tekstom ako je do toga.. ali za svaki slučaj pogledaj opterećenje proca. 

Vrlo lako da je i do toga,ali to mi se prije nije desavalo.Sad imam i frisko instalirane win i manje je opterecenje nego prije.
To mi kod filmova bude na 1080p ocito.
Istina je da imam slab procesor,ali i 2 GB ram-a su mi ajme(malo) tako da su se poceli javljati problem jer ipak je proslo 4 i pol + više godina,a nikako ga nisam otvarao i mijenjao pastu
tako da mi sad "vraca" na ovaj nacin.
Vidjet cu sto se da jos sredit. Još 1 ili 2 GB ram-a namjeravam stavit i graficku promijenit te stavit pastu na procesor i vidit kakav je hladnjak.

Edit: nova slika teksta stavljena gore i vidim da mi je memorija prebukirana, a nemam bas puno stvari pokrenuto 1,5 od 2 GB.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 20:11 (Stux).
16 godina

Pokreni neku manje zahtjevnu live distru linuxa, i onda pusti isti film. Ako se problem ponavlja (pogotovo ono s tekstom) znaš da je do hardvera.

p.s. tnx na filmu :)

logic sense of no sense.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Saryne kaže...

Pokreni neku manje zahtjevnu live distru linuxa, i onda pusti isti film. Ako se problem ponavlja (pogotovo ono s tekstom) znaš da je do hardvera.

p.s. tnx na filmu :)

Može i ako ti nije problem da mi daš neki link za skinuti neku verziju live linux-a, ako ne vidjet cu sam. {#}

14 godina
neaktivan

Stuks, prvo si instaliraj HWmonitr, besplatan je. Programčić koji će ti izmjeriti temp. na grafičkoj i ostale podatke. Tako ćeš ustvrditi da li se pregrijava i da li je pasta u pitanju. A najnoviji driveri nisu uvijek najbolji driveri pogotovo za starije grafičke. No imao sam slučaj jedan kada je crko ventilator na nekoj staroj ATI kartici, slične stvari su se dešavale sa slikom jer se procesor od grafičke pregrijavao. E sad, da ti se to dešava samo kad gledaš filmove, bio bi problem i do codec-a, ali tebi je to i u normalnom radu.. tako da..

Sretno 

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
15 godina

nebi rekao da je problem al zanima me zasto mi je gotovo na svim stranicama s desne i lijeve strane sve prazno.. imam 21.5'' monitor.. jel se moze kako to prilgaditi ili je to jednosavno tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice