Molim pomoć stručnjaka :)

poruka: 10
|
čitano: 1.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav !

Evo danas sam baš nabavio XFX HD6870 DD grafičku montirao ju i malo isprobao; imam mali problem u Battlefieldu 3. Nakon 10-tak minuta igranja na ultra, fps u igri pocne padati i slika se freeza na par sekundi.

Konfiguracija mi je : Asus 500W napajanje 

Asus P5QL matična

Intel Quad core Q8200 2.33 GHz

XFX HD6870 1Gb DD

...

Sumljam u napajanje od 500W da moze držati ovu konfiguraciju u punom loadu. Nisam 100% siguran pa mi je potrebna vaša pomoć ! Unaprijed hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Koliko RAM-a i koji OS (x64 ili x86) i kakve su ti temperature.

Ako moze model napajanja, nije svako asusovo napajanje isto ali mislim da ti nebi trebalo faliti struje na tu konfiguraciju.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć stručnjaka :)

2x 2 GB DDR2 Kingstone Hyperx

Win 7 x64

U full loadu temperature grafičke ide do 70/71 stupnjeva, a procesor nisam pratio al nebi trebalo bit problema jer sam na njega nedavno stavio Artic Cooling Freezer 13 PRO.

13 godina
neaktivan

Napajanje Asus ATX-500Z

18 godina
neaktivan

Iskreno sumnjam da ti je napajanje problem. Radije pokusaj smanjiti detalje na high.

BF3 jede memoriju pa bi mozda bilo dobro pogasiti sve sto imas u pozadini.

Kad vec imas dobar cooler podigni frekvenciju na tom CPU, bez problema ce ici na 3Ghz. Mozda to stabilizira fps.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru ! A za ovaj procesor sam čuo da nije baš dobar za OC ali sam već probavo pa mi je bilo nestabilno jer naznam kako dizati voltažu uz core speed za Q8200 procesor a i multiplikator mu je zaključan i automatski se diže i spušta između x6 i x7.5.

18 godina
neaktivan

Ugasi SpeedStep u BIOS-u.

A sto se tice voltaza, nema nekog univerzalnog odgovora osim podigni clocl i onda podizi voltaze dok nedobijes stabilan OC.

Malo google svoju plocu i OC potencijal iste da dobijes ideju koliko mozes struje pustiti kroz nju.

Iako BF3 koristi 4 jezgre clock mu je vrlo vazan. Ja igram na medium, 1080p i 12.3 driverima, konfa je u potpisu. Nemam pojma koliko imam FPS samo znam da mi i na mapi s 64 covjeka nikad nema freezanja i slicno a to je jedino sto me zanima.

Mozda bih high mogao izvuci ali medium je sasvim dovoljno da vidim gdje je tenk i da naljepim c4 na njega.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

{#}{#}{#}{#}{#}{#} Hvala ti puno !Mozda se i sretnemo u BF-u i nadam se da ja necu bit u tom tenku :) Daj mi nick sa Battleloga pa mozda i zaigramo ponekad :)

18 godina
neaktivan

Ako neigras na Japanskim serverima onda sumnjam da ces osjetiti moj C4 :D

Ja sam ti teski casual igrac vec nekih godinu-dvije, posao pojede vrijeme. Stari se...

Saljem ti tag an PM a mislim da sam uskoro nazad u Hr pa onda zaigramo.

BTW Da li BUG jos ima BF3 server?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam ni znao da je Bug ima/imao BF3 server al sam igro na jednom Hr serveru i bio je ok. Ali ona nova opcija Match se čini zanimljivom samo treba dobar host :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice