Matična i usb problem

poruka: 2
|
čitano: 851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Matična i usb problem

Ovako, dolje ima jedna tema koja isto tako u nazivu ima usb problem, ali moj je drugačiji.

Dakle, sinoć je sve radilo kako spada, i zapravo računalo je sa zadnjom verzijom BIOS-a radilo dugo i odlično, ali jutros me je dočekao checksum error.

Nakon toga ja više ne mogu koristiti miš i tipkovnicu, a probao sam tipkovnicu staviti i u ps/2 port.

Probao sam čistit CMOS, i nakon čišćenja CMOS-a mi nudi dvije opcije. Prva opcija je da   pokrenem originalni BIOS, a druga je da koristim zadnju dobru verziju BIOS-a. E sad, budući da je meni računalo sa trenutnim BIOS-om radilo zadnjih šest mjeseci bez problema, računalo njega odabire. Isto tako, ja ne mogu sa tipkovnicom odabrati originalni BIOS budući da mi usb i ps/2 port iz nekog razloga ne rade.

Inače, matična je GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P, a zadnja verzija BIOS-a je F8.

Da li ja nekako bez tastature mogu vratit na originalni BIOS?

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Matična i usb problem

Prvo probaj sve USB utore, čak i one na matičnoj.

Ako ništa od toga, malo sam pogledao dokumentaciju za matičnu i izgleda da je za sve USB (i PS2) portove zadužen southbridge, pa može biti da je on riknuo ili mu se novi BIOS više ne sviđa. Probaj nabaviti od nekoga ili kupiti USB kontroler za PCIe x1 utor (ovako nešto) i moli se da"Plug and Play" radi kako se spada, pa preko njega spojiti tipkovnicu i staviti stariji BIOS. I onda se još moli da će sve biti OK sa starijim BIOSom.

Ako neko ima pametniju i jednostavniju ideju, neka puca :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice