htio bi spojiti laptop na CRT tv, no ne znam kakav kabel bi mi trebao za to, tj. sta bi bilo najbolje
na laptopu imam vga izlaz, a na tv-u imam samo scart prikljucak
mislio sam napraviti kombinaciju scart kabel na s-video i onda sa s-video na vga, ili bi bilo bolje direktno sa scart-a na vga,
trazim neku jeftiniju opciju :)
ako je netko vec radio tako nesto da mi kaze na sta moram paziti
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne znam podržava li ti TV i laptop HDMI ako imaš te portove kupiš HDMI kabel prikopčaš na TV i laptop i trebalo bih biti sve Ok.
Ne znam podržava li ti TV i laptop HDMI ako imaš te portove kupiš HDMI kabel prikopčaš na TV i laptop i trebalo bih biti sve Ok.
vec je rekao da ima samo crt tv te kao takav ima isključivo analogne načine povezivanja sa ostalim uređajima
Uh to je malo nezgodno barem da ima VGA port ko ja na LCD TV i adapter VGA/HDMI bolje bih prošo.jbg CRT televizore rijetko ko još koristi baš zbog nedostatka portova i sl.htio bih pomoći savjetom da razmisli o kakvom jeftinom LCD televizoru može se kupiti neš do 1500 kn siguran sam.
htio bi spojiti laptop na CRT tv, no ne znam kakav kabel bi mi trebao za to, tj. sta bi bilo najbolje
na laptopu imam vga izlaz, a na tv-u imam samo scart prikljucak
mislio sam napraviti kombinaciju scart kabel na s-video i onda sa s-video na vga, ili bi bilo bolje direktno sa scart-a na vga,
trazim neku jeftiniju opciju :)
ako je netko vec radio tako nesto da mi kaze na sta moram paziti
- VGA standard (signal) nije kompatibilan s TV (PAL) signalom.
- ako VGA ima TVout (stari analogni) to je način, ako nema tad je rješenje konverter (ne adapter).
-kvalitetniji konverteri nisu jeftini, skoro da možeš kupiti novi LCD..
-CRT TV je beskoristan za spajanje PCa, jedino za gledanje filmova je OK. Tad postoji bolje, praktičnije i jeftinije rješenje koje možda već imaš. DVB-t s USB portom (može player ili PVR).
ma da za gledanje filmova sam i mislio, budem uzeo jedan kabel vga na scart pa cu probati, nije skup 20 kn
pa ako ce raditi super ako ne nema veze :)
scart je napravljen baš za tv i za ništa drugo....inače je ''pinski'' moguće spojiti to dvoje,ali će ti slika bit defektna zbog sync signala....takvi kablovi imaju smisla ako se radi o projektoru ili nekim recieverima jer oni već u sebi posjeduju konverterske sklopove....
ma da za gledanje filmova sam i mislio, budem uzeo jedan kabel vga na scart pa cu probati, nije skup 20 kn
pa ako ce raditi super ako ne nema veze :)
- ne čitaš, neće raditi. To je adapter...
- fizički možeš spojiti žice, ali standard (signal) je različit. Radilo bi jedino da TV podržava VGA signal.
- to radi konverter (aktivna elektronika).