Kvar ili samo problem u postavkama rutera?

poruka: 9
|
čitano: 1.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ovako... imam jedan problem, koristim Thompson speedtouch (T-com) ruter....
do nedavno nisam imao problema sa njim a sada se od jednom događa kao "pad sistema" neznak kako da to bolje opišem...
uzeo sam dodatnu opciju brzine interneta znaci n 4mb nego 10mb... problem se javlja kada preko wlana skidam nesto u punoj brzini
1.0-1.2 mb/s, a drugo računalo recimo otvara neku stranicu koje je također spojeno preko wlana. brzina download-a mi padne na 15 kb/s a to drugo računalo više nema pristup wlan-u.... resetiram ruter i opet sve radi ok. o čemu se radi?

p.s. nadam se da sam uspio pojasniti :P

Zaboravio sam napisati da se to ne događa kada limitiram download na 450 kb/s

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 7:47 (Matija6114).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kvar ili samo problem u postavkama rutera?
Matija6114 kaže...

Ovako... imam jedan problem, koristim Thompson speedtouch (T-com) ruter....
do nedavno nisam imao problema sa njim a sada se od jednom događa kao "pad sistema" neznak kako da to bolje opišem...
uzeo sam dodatnu opciju brzine interneta znaci n 4mb nego 10mb... problem se javlja kada preko wlana skidam nesto u punoj brzini
1.0-1.2 mb/s, a drugo računalo recimo otvara neku stranicu koje je također spojeno preko wlana. brzina download-a mi padne na 15 kb/s a to drugo računalo više nema pristup wlan-u.... resetiram ruter i opet sve radi ok. o čemu se radi?

p.s. nadam se da sam uspio pojasniti :P

Zaboravio sam napisati da se to ne događa kada limitiram download na 450 kb/s

To se i meni događa,no nekad i bez razloga.

Primjetio sam da se na neki način promijeni wlan enkripcija sa WPA na WEP, nisam pokušao očitat taj WEP key sa backtrackom jer ne mogu prebacit svoju karticu u monitor mode.

Internet na računalima povezanim sa lan kabelom je u redu, u ruter mogu uć sa default passwordom i postavke su sve ok. Najvjerojatnije mu se neš zbrikalo, nisam pokušao zamijeniti t-comov firmware sa openWrt-om jer nema vremena za to,ak ti se da (i ako znaš) pokušaj pa da vidimo dal ti se još ponavlja to...

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
17 godina

A kaj bi vi dva potegnuli 10Mbits i ocekivali da na drugom racunalu imate jos 10Mbits?

Los signal spojenih racunala i wireless ko wireless, dobis kaj dobis.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
11 godina
neaktivan
Ante kaže...

A kaj bi vi dva potegnuli 10Mbits i ocekivali da na drugom racunalu imate jos 10Mbits?

Ne naravno da ne....
dogodi se neš kao opterećenje i crkne u smislu da radi brzinom dial-up modema :P

11 godina
neaktivan
a možda da jednostavno od t-com trazim novi ruter.... vjerovatno će poslat noviji
17 godina
neaktivan
Ante kaže...

Procitaj ti moj post jos jednom molim te...

11 godina

Imao sam ISTI problem. Tj. moj susjed je imao isti zbog mene. :< U biti to se događa kada se preoptereti router te on "bana" sve uređaje sa istoga, barem je meni tako objašnjeno. I to samo za torrente se meni događalo dok sam još imao internet, pokušao sam forwardat port i slične stvari i ništa. Kabl je najbolje rješenje. 

i da, mjenjao sam ruter nije pomoglo a nije ni do kompa moga. 

17 godina
neaktivan

Igrao sam se jucer sa reaverom i vidio da se lozinka postavila u neku "random" kombinaciju brojki i slova :/... E,da i ovaj puta mi se samo lozinka promijenila ne cijela enkripcija...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 19:09 (zerocool12).

0 0 hvala 0
11 godina

Rekao mi je kolega koji radi u t-comu da se proba uc u postavke routera i disableat upnp

edit: i  svakako preporucujem da koristite WPA, WEP se otkrije u 2 minute password, pogotovo ako zivite u zgradi, ja sam testa radi ostavio wep jedno mjesec dana i znalo je dolutat znatizeljnika 

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 17:48 (nhooydz).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice