Pc je bio upaljen i kada sam se vratio da nešto radim na njemu primjetio sam da mi je izbačen osigurač.Kad sam dignuo osigurač pc vise ne daje nikakve znakove života.Ja pretpostavljam da je otišlo napajanje.Da li sam u pravu ili i neki drugi dio može prouzročiti isti kvar-da se ne pali nikava lampica na pc-u?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pc je bio upaljen i kada sam se vratio da nešto radim na njemu primjetio sam da mi je izbačen osigurač.Kad sam dignuo osigurač pc vise ne daje nikakve znakove života.Ja pretpostavljam da je otišlo napajanje.Da li sam u pravu ili i neki drugi dio može prouzročiti isti kvar-da se ne pali nikava lampica na pc-u?
Ako nakon dignutog osiguraca PC vise ne daje znakove zivota onda je 90% problem u napajanju a preostalih 10 moze biti u osiguracu (posto automatski osiguraci znaju riknuti nakon nekoliko desetaka prekinutih strujnih krugova) ...
Pozz imam Dell optiplex gx520 crklo napajnje e sad je bih stavio neko drugo (tipa ms), ali pc se neželi pokrenuti kada ga prikopčam na to napajanje, pitanje je što trebam napraviti da to proradi? Zna li tko????
Pitanje je kako si ugurao standardno napajanje na mjesto ovog napajanja sa slike (prema ebay-u - originalno napajanje za GX520).
Koliko sa slike vidim, imas ATX konektor (onaj dugacki, bijeli), imas sata konektor (crni) i imas jos 4-pin napajanje za plocu/cpu. Trebali bi raditi da samo ATX i CPU napajanja spojis, tj trebao bi biti u mogucnosti upaliti PC. Ako to nije tako, onda je nesto vise od napajanja oslo (vjerojatno prekidac jer bi ploca trebala bar nesto napraviti kad ju se spoji na napajanje). Kada stavis novo napajanje, vidis li sa zadnje strane bar da ledice od mreze pokazu aktivnost?
napajanje stoji van racunala i samo svjetli žuta dioda na ploći kada ga pokušam pokrenuti nista. Siguran sam da je ploča ispravna!
napajanje stoji van racunala i samo svjetli žuta dioda na ploći kada ga pokušam pokrenuti nista. Siguran sam da je ploča ispravna!
A gle, ako si svoje originalno napajanje zamijenio ispravnim, sve pospajao kako treba i PC se ne pali ... onda mora biti ploca, prekidac ili neka komponenta.
Ako grafa treba puno napajanja i ostale komponente mozda je napajanje pri kraju i nema snage sve to pokrenuti. Iskreno moj slučaj. Mislio sam i da su ramovi i grafa i maticna kad na kraju stavim drugo napajanje sve radi ko sat! Dok moje napajanje na susjedovom kompu je isto radilo ko sat jer njemu grafa npr ne traži 2 x 6 pinske vec ide s matične!
Jesi siguran da mozes stavit ATX napajanje?
Dellova napajanja znaju imati drukciji raspored pinova od standardnog ATX standarda.
E pa to me zanima nemogu nigdje naci raspored pinova za dell napajanja????