Krepao Hard disk

poruka: 8
|
čitano: 2.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Krepao Hard disk

Palim komp, a kad ono obavijest da mi ne radi hard disk. Stavio sam sliku obavijesti u privitku. Ne mogu ga upaliti već samo stoji ta obavijest i mogu ući u bios.

Važno mi je da spasim podatka i ako je moguće da to napravim kod kuće zbog toga što ne želim da mi netko ima pristup osobnim podacima.

U privitku sam stavio i sliku poleđine diska na kojoj su detalji o disku i sliku konektora jer neznam jel to sata ili ata, a kolko sam do sad izguglao vidim da je to bitno.

Unaprijed hvala na odgovorima :)

OBAVIJEST OBAVIJEST
POZADINA POZADINA
CONNECTOR CONNECTOR

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Krepao Hard disk
papinijanus kaže...

Ne mogu ga upaliti već samo stoji ta obavijest i mogu ući u bios.

Važno mi je da spasim podatka i ako je moguće da to napravim kod kuće zbog toga što ne želim da mi netko ima pristup osobnim podacima.

Pokušaj bootati linux live cd, pa pristupiti podatcima.

17 godina
neaktivan
Krepao Hard disk

Koliko mi se čini da je to hdd iz laptopa 2.5", konektor ti je sata. Evo baš sam prije jedno mjesec dana promejnio svoj hdd u laptu. zato što je riknuo odnosno nisam mogao dici windowse ali sam ga izvadio i spojio u stolni komp preko sata kabla i napajanja uzeo neke podatke  i by by hdd. Predlažem i tebi tu opciju. 

Legends Never Die
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
mario1990 kaže...
papinijanus kaže...

Ne mogu ga upaliti već samo stoji ta obavijest i mogu ući u bios.

Pokušaj bootati linux live cd, pa pristupiti podatcima.

Ako nije nikad radil sa Linux Mint LIve CD/DVD, nek pogleda dolnji link i nema problema tamo je sve okvirno objašnjeno.Kaj se tiče Sata kabela treba mu jedan podatkovni Sata kabel prva fotka, a naponski Sata kabel za disk ima na svom napajanju u kompu ili kabelu od napajanja druga fotka.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan
Krepao Hard disk

Evo probat ću sad s linuxom prema ovim uputama, a ako ovo ne uspije onda idem nabaviti sata kabel

hvala ma odgovorima

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Krepao Hard disk

Skinuo sam Mint 13 64 bitni. Spržio ga na dvd. Stavio ga u komp. Izabrao botanje iz optičkog uređaja i onda se opet pojavila ova SMART obavijest i ne pokreće se ništa.

Skinuo sam 64 bitnu verziju jer imama takve windowse gore. Sad sam stvaio skidati Mint 11 32 bitnu verziju. Ovu koju ste mi preporiučili pa ću ponoviti postupak.

EDIT: sve isto i s Mint 11 32 bitnom verzijom. 

Dakle kliknem f9 kako bi ušao u Boot menu, nakon toga odaberem Optical Disk Drive i ponovno me baci na onu SMART obavijest iz prvog posta 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 15:03 (papinijanus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krepao Hard disk

Onda pokušaj ovo sa kabelom što ti je kolega @BOND_017 rekao. 

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
BOND_017 kaže...

Koliko mi se čini da je to hdd iz laptopa 2.5", konektor ti je sata. Evo baš sam prije jedno mjesec dana promejnio svoj hdd u laptu. zato što je riknuo odnosno nisam mogao dici windowse ali sam ga izvadio i spojio u stolni komp preko sata kabla i napajanja uzeo neke podatke  i by by hdd. Predlažem i tebi tu opciju. 

Napravio sam tako i izvukao sam sve podatke. JUHU!!! :)

Moram paziti što kod kupnje novog HDD-a sad za laptop?

Mislio sam nešto ovakvo uzeti: http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-500-gb-seagate-momentus-25-7200rpm-16mb-st9500420as-refurbished/22928

Može neka preporuka?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice