Daklem, iam jedan komp na popravku koji skoro svaki put kad ga treba resetirat/restartat se "zacvika" crni ekran, jednostavno više ni makac, ventilatori se vrte na napajanju i na procu. I onda treba ručno jedno par puta stisnut reset tipku, al nekad ni to ne pomogne pa treba držat "shut-down" tipku dok se ne ugasi. CTRL+ALT+DEL ne pali. Al dok se upali, sve dela normalno, štoviše leti (koliko se to može reći za AMD Sempron sa 1GB RAM-a i XP-om SP3 friško instaliran bez beda). Već sam sprobal sve živo kaj mi je palo na pamet; MemTest (prolazi skroz bez ijedne greške), Flash-al sam BIOS (matična je MSI - K9VGM-V, BIOS je bil v1.1 pa sam stavil v1.8), testiral sam disk (također sve ok), čistil sam s gumicom sve kontakte na RAM-u i grafičkoj, gledal sam sve jumpere i kablove/jackove na ploči (sve kak treba bit), resetiral sam BIOS ( odštekal napajanje, bateriju van i čekal 5 min.) Napajanje mi se čini ok, mada dok upalim komp i kad se "zacvika" prvo se ventilatori zalete na sekundu i onda se naglo uspore. Nemam više ideja kaj da delam, do sad sam svakaj videl i doživel s kompovima (ou d horror!) ali ovak nekaj još ne. Pa ak ko ima kakovu ideju, pomagajte.
Unaprijed hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi li pregledao u kakvom se stanju nalaze kondezatori na ploči? U kakvom je stanju baterija?
HDD??Da nema bad sektora?Jel cujes da ne grebe HDD?Scaniraj sa HD Tune..
Ma baterija je ok, da nije nebi vekerica u biosu išla dobro i postavke bi se resetirale stalno. Za kondenzatore neznam to nisam gledal al bum sutra i to škicnul. Disk je u redu, kad se startaju Windowsi sve radi normalno, ništ ne lag-a niti trza, i da je disk u banani onda bi se svejedno prikazal početni zaslon s logom od matične/biosa a i ostale 3.14zdarije i onda bi javil grešku, al on jednostavno ne reagira ekran je potpuno crn, signalna led-ica monitora je narančasta a trebala bi bit zelena. Ma najvjerojatnije je matična ošla u krasan. To mi je komp od nećaka, svaki čas nekaj sj**e, već sam ga bar 10 puta popravljal, više nemam živaca se zaj****t s tim. Nek ga fura u servis pa nek se oni muče s tim, oni budu bar naplatili ja delam mukte, najgore je imat posla s familijom.