Komp se restart

poruka: 13
|
čitano: 3.928
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
komp se restarta

Znači, počelo je oko nove godine negdje (2011.),ma mislim i malo ranije ali nema veze. komp mi je počeo blokirati-neki put dok bi igrao igrice, neki put dok bi crtao u AutoCAD-u,neki put dok sasm bezveze na netu i tako...ctrl+alt+del nije funkcionirao,pa nije bilo druge nego restart ručno s tipkom...

Itako to trajalo kojih mjesec dana,da bi se nakon toga počeo i restartat, kako kad opet, usred igranja, surfanja, ili koji put i dok je samo stajao upaljen...

Onda sam odlučio probat sve što se da probat (po Vašim savjetima na forumu), čak kupio i novo napajanje, i ovaj dan mi se opet restartao sam od sebe,dok je mirovao (mislim samo stajao upaljen)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se restart

Temperatura procesora?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: komp se restarta
gardelac kaže...

Znači, počelo je oko nove godine negdje (2011.),ma mislim i malo ranije ali nema veze. komp mi je počeo blokirati-neki put dok bi igrao igrice, neki put dok bi crtao u AutoCAD-u,neki put dok sasm bezveze na netu i tako...ctrl+alt+del nije funkcionirao,pa nije bilo druge nego restart ručno s tipkom...

Itako to trajalo kojih mjesec dana,da bi se nakon toga počeo i restartat, kako kad opet, usred igranja, surfanja, ili koji put i dok je samo stajao upaljen...

Onda sam odlučio probat sve što se da probat (po Vašim savjetima na forumu), čak kupio i novo napajanje, i ovaj dan mi se opet restartao sam od sebe,dok je mirovao (mislim samo stajao upaljen)...

Pretpostavimo da si reinstalirao Windowse...

Stvar ti može biti u memoriji, probaj vaditi kekse jedan po jedan, a ako imaš samo jedan premjesti ga u drugi utor. Isto tako možeš gumicom za brisanje obrisati one bakrene capice na keksima.

Pretpostavljam i da je komp očišćen od prašine, da su svi ventovi protočni.. termalna pasta na procu je nova? Ako nije skini cooler i promijeni pastu. Količina kao zrno riže je dovoljna.

Sljedeće je hard.. koji je i koliko je star? Napravi scan drive i pogledaj ima li bad sectora. Ako ima napravi repair pa ponovno skeniraj. Ako se ponovno pojavljuju može biti da je hard na izdisaju. Baca li ti kakve errore prije nego što se restarta? Prozori s crvenim X-om, npr...

Grafička ne bi trebala raditi probleme te vrste, ali ipak je provjeri u drugom kompu, ili u svoj stavi frendovu. Zavrti neki grafički benchmark.

Ukoliko ništa od toga nije, provjeri kabele, naponski i sve ostale.

Na kraju ostaje matična ploča, nju ne možeš istestirati osim u servisu, pa produži do nekog.

evo, nadam se da sam pomogao.

Prodajem zjake...povoljno!
15 godina
neaktivan
Re: komp se restarta

- reinstalirao windowse - jesam

- memoriju vadio,obadva keksa,prebacio ih u druga dva utora,brisao nisam,mogao bi,obavio i memtest par puta-pokazao da je sve u redu

- očišćeno sve od prašine, svi ventilatori protočni, termalna pasta nova (zrno riže stavio)

- hard imam stari od 160 GB, kupio i novi od 500 GB nedavno, bili windowsi prvo na jednom, pa ih instalirao i na novi,rekao: možda ima i to takve veze - sve isto, napravio scan sa HD-tune-om, par puta isto,nema bad sectora niti na jednom hardu, i nema nikakvih erora prije restarta

- grafa- završio benchmark isto sve ok

- provjerio i kabele, kupio nove za hardove, a ostali više-manje novi, jer je i napajanje novo

- a matična? je moguće?

- procesor? bi moglo biti i do toga možda?

- hvala puno na odgovoru

15 godina
neaktivan
Re: Komp se restart

a čekaj, pogledam popodne temp., pa javim, sad nisam doma

15 godina
neaktivan
Komp se restart

...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se restart

Što je sa temperaturama?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a danas stavim, vidim kako se slike stavljaju,pa stavim

14 godina
neaktivan
Komp se restart

Skini program zove se cinebench.Sa njime isforsiraj procesor do maksimuma i vidi hoće li se problem javit,ako se restarta odmah uđi u bios i pogledaj temperaturu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se restart

da ne otvaram novu temu, porblem je slican, ovako, svaki put kad ukljucim komp on se smrzne ( nisam siguran dal se smrzne jer taman u tom trenutku se monitor ugasi ) taman kad treba pokazati logo od win xp-a, i tada se monitor sam ugasi, i tako jedno 20 puta dok se napokon ne ukljuci kako treba, pa me zanima dali je to do win ili mozda neki problem sa hardware-om

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Lijepo napravi sve ovo što je "CrnaBitanga" rekao/la (ne znam jel muško il žensko), pa vidi dal će proradit.

15 godina
neaktivan
Komp se restart

jos nesta imam stvarno cudan problem, kutija kad je u okomitom polozaju onda se dogada to da ga moram paliti 20 puta,a cim kutiju spustim u vodoravni polozaj onda je sve uredu, dali se netko susretao s takvim problemom.

0 0 hvala 0
14 godina
Komp se restart

ja sam imao slicne nelogicne probleme sa svojim kompom, koji je samo odjednom na random se poceo gasiti i dozivljavati blue screen of death (bsod). ovdje mozes od prve stranice vidjeti kako se razvijala situacija i kako sam svoj problem na kraju rijesio, jer sam se javio na sljedeci forum

http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/101064-bsod-help-please.html

zvucati ce smijesno, mnogima je to (ukljucujuci i mene) preglup razlog ali...

uglavnom, long-story-short, ispostavilo se (nakon mjesec dana formatiranja, testiranja svega mogucega, instaliranja jednog po jednog drivera i ostavljanja kompjutera u takvom idle stanju po 24h i vise, instaliranja jednog po jednog softwarea koji inace koristim...) da mi problem uzrokuju win7 gadgeti!!!!!! glup problem jel da? ne mogu upaliti ni gadget od najobicnijeg pisljivog sata sa dvije kazaljke, da mi komp ne popije bsod u roku od sat-dva

pokusaj to

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 1:35 (kuleee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice