Komp se sam pali :D

poruka: 6
|
čitano: 5.003
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Prvo pozdrav svima, idemo odma na problem. Naime, naišao sam na nešto što još dosad nisam doživio. Pošto imam jedan stari komp (athlon xp, socket A, ddr, agp itd) i nešto nije bilo u redu s njime, posudio sam od frenda komp sličnih komponenti da utvrdim šta od mojih komponenti ne radi. Znači donio njegov komp doma, prebacivao komponentu po komponentu i utvrdio šta ne valja. Stvar je bila do mog procesora (inače starog 9 godina :D) kojem se pasta razmazala oko jezgre, bila je očišćenja ali izgleda da je smetala onim tranzistorima (ako to jesu tranzistori?) oko jezgre. očistio to i komp i dalje radi ko švicarski sat. složim frendov komp nazad, upalim, probam sve, radi, ugasim, stavim u auto, odvezem njemu doma, unesemo u kuću, reko daj ga probaj da sve radi, spojimo kabal za struju, upalimo, sve radi, reko ok, ajd da pokopčamo sve kablove. spojimo monitor, tipkovnicu i miša, upalimo, nakon 3 sekunde se komp ugasi. slijedi naša reakcija "???". probam stisnit tipku za paljenje, neće se upalit. ugasim na napajanju, upalim na napajanju, tipka za paljenje, upali se, nakon 3 sekunde se ugasi. opet ista reakcija. probam palit, neće. gasim/palim napajanje, pokrenemo ga, upali se i za 3 sekunde se ugasi. iskopčamo sve, izvadimo matičnu van, probamo, sve isto. dođemo do zaključka da je to reakcija koda neko stalno drži prekidač od paljenja pritisnut, odspojimo žice za paljenje kompa, reko upalit ćmo ga spajanjem ona dva pina, tak da isključimo mogućnost kratkog spoja u prekidaču, ono, čim sam utako kabal u napajanje, komp se sam upali u ugasi nakon 3 sekunde... sad već postaje smješno, no činjenica je da se komp pali sam od sebe čim ga ukopčamo u struju i 3 sekunde nakon toga se gasi. upravo kao da netko drži prekidač za paljenje stalno pritisnut. no prekidač je fizičku odspojen, matična je izvađena, ne postoji nešto što bi moglo napravit kratki spoj, svi kondenzatori i sama matična na oko su u redu.

jel neko zna šta bi to moglo bit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

provjeri jesi li dobro rame usteko jer je se i meni slicno dogadalo kad cistim komp...

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se sam pali :D

ovo se dešava i bez rama ubačenih, problem je "prije", jer komp se pali čim se napajanje ušteka u struju, rami nemaju veze s time...

16 godina
neaktivan
Val kaže...

ovo se dešava i bez rama ubačenih, problem je "prije", jer komp se pali čim se napajanje ušteka u struju, rami nemaju veze s time...

Napajanje ili CPU mozda.

Isprobaj sa drugim napajanjem.

I vidi da nemas negdje kratki spoj mozda..kad si vracao sve nazad u komp..

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 13:01 (Caviar).
17 godina
provjeri da li je procesor "sjeo" kako treba. isto mi se desavalo i bio je u tome problem
14 godina
neaktivan

Ja imam slican problem sa jednim kompom...cim mu spojim napajanje on se upali i ne pali monitor...processor je sjeo dobro i ram i sve sam provjerio..mjenjao napajanje mjenjao ramove, mjenjao grafiicke, jedino processor nisam jer nemam..msm da je do procesora....ili mozda nesto drugo??

EDIT 22.3.

Nabavio sve rezervno...neispravna i matična i processor

POTPIS :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.3.2013 20:45 (Molderfcuker).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice