Dakle prika mi je donia komp na servis, i ovaj se jako čudno ponaša, restarta se odmah nakon POST-a, ne mogu ga bootat ni s harda ni s CD-a (tako da mi ni Hiren's ne može pomoć), konfa je slijedeća, Celeron sck775, 2,5 GHz, Asrock 775i65 matična, 2GB G Skill DDR (400Mhz), Asus 7600GS AGP, LG DVDRW, Seagate 80GB SATA I, napajanje MSI 400W. Minja sam napajanje, RAM-e i grafiku i ništa, komp se i dalje restarta odmah nakon POST-a, Clear CMOS također nije pomoglo, zna li neko šta bi moglo bit, meni miriše da je matična bye-bye ?
imao sam takva iskustva s sličnom konfiguracijom. dobio sam je na servis, i nakon isprobavanja svega i svačega utvrdili smo da je matična bila crkla i nije bilo spasa, ali tko se još ima volje gnjaviti s takvim starim kantama..
cuje li se onaj bip od biosa na pocetku,mozes li uc u bios?? ako ne onda je vjerojatno maticna. pogledaj da se nije napuho koji kondenzator na maticnoj pa mozda zato nece da boota.
ovako, ugasiš komp, povadiš kablove, otvoriš windowse i load-aš ga van samo pazi da ga nekome insert-aš u glavu :) šalim se, lako moguće da je matična ali bih ja isprobao i napajanje.
U BIOS mogu uć, bip se čuje ali da boot-a nema šanse, proba sam več prominit napajanje, nije pomoglo ! Znači matična adio?
U BIOS mogu uć, bip se čuje ali da boot-a nema šanse, proba sam več prominit napajanje, nije pomoglo ! Znači matična adio?
ako si sve napravio kako si rekao, onda je nažalost tako. pitanje je samo da li se to odjednom dogodili, ili se znalo dogoditi s vremena na vrijeme. ali opet..sve vuče na matičnu..
A možda je i napajanje riknulo.
rekao je da je "minja" napajanje 
rekao je da je "minja" napajanje 
Moj ''bad''. 
Možda je samo memorija?
sta ti je podeseno za first boot device?
ajd uslikaj sliku kad se pojavi POST mozda ima neki error tamo upisan.
kao npr. Disk Error.
nego ti prije nego sto se restartuje u POSTu pritisni F8 pa udji u safe mode pa vidi dali hoce.
Nema errora a na F8 ne reagira, sve sam to proba, nije mi prvi put, čini se da je ipak ploča !
odnesi taj laptop u servis da oni vide.
odnesi taj laptop u servis da oni vide.
Koji laptop ?
izvini malo se zbrko nvm odnesi taj kompjuter u servis.
PS:gledao sam jos jedan topic gdje je laptop u pitanju pa se zbrkao
izvini malo se zbrko nvm odnesi taj kompjuter u servis.
PS:gledao sam jos jedan topic gdje je laptop u pitanju pa se zbrkao
Pa al on je serviser kolko sam skuzio
dobro uglavnom izgleda da se svi slazemo da je ipak maticna
ako u BIOS mozes uc, i mozes se zadrzat u njemu neko vrijeme onda je maticna...
ako u bios udes a on se resetira moguce da je hladnjak od proca slabo zavizan i da se gasi komp.
Ako mozes u bios uc i ne seresitra se mjenjaj maticnu
ako u bios udes a on se resetira moguce da je hladnjak od proca slabo zavizan i da se gasi komp.
pa da moze biti i hladnjak al gdje ces ti naci CPU koji za 10 sekundi prevali 100 stepeni
pa da moze biti i hladnjak al gdje ces ti naci CPU koji za 10 sekundi prevali 100 stepeni
Uopce ne ulazim u teoriju, znam sta je meni bilo i kako su meni savjetovali i to je to
Uopce ne ulazim u teoriju, znam sta je meni bilo i kako su meni savjetovali i to je to
e kad bi procesor za 1 sekundu prevalio 100 Gigaherca/h to bi znacilo da radi na oko 5 megaherca/s Xd
pala mi je napamet jedna sitnica, najvjerojatnije nije i kod tebe isti problem ali nikad neznaš, naime, zapeo mi je jednom gumb za paljenje, izgledao je normalno ali samo na oko,unutra su se kontakti sljepili, nema šta nisam probao i poslje kad sam skužio me skoro srčani maznuo, pojašnjenje, dok držiš taj gumb stisnut dobiješ problem kakav ti imaš.
Matična je definitivno, prebacia konfu na drugu i sve štima !
Najvjerojatnije je MBO...
Za svaki slucaj provjeri sve kondenzatore.
Ako treba izvadi svaki pa mu izmjeri kapacitet.
Misliš, hmm, a možda je napajanje ... ili RAM...hehe, koji odgovori... ja razumijem ako tema ima 10 stranica pa nekoga ni volja bas sve procitat, ali ljudi, pa u prvom postu je napisao da je probao i drugi ram i naajanje... pa sta sad vise nece nitko citat ni prvi post, nego samo naslov...strava...
Misliš, hmm, a možda je napajanje ... ili RAM...hehe, koji odgovori... ja razumijem ako tema ima 10 stranica pa nekoga ni volja bas sve procitat, ali ljudi, pa u prvom postu je napisao da je probao i drugi ram i naajanje... pa sta sad vise nece nitko citat ni prvi post, nego samo naslov...strava...
A tko će te dalmoše razumit šta pričaju. A skužaj PriKaa minja san ovo ono... 
Pozdrav, vjerovatno vam neradi kabel kojim se spaja hard disk i cd rom, slijedeći način da na hard disku treba postaviti na master a cd ili dvd postaviti na slave a može vidjeti u Biosu jel se prepozna hard disk i cd/dvd ako da na pravom ste putu. Nije ništa kriva glavna napajanja. Trebaš malo poigrati da vidiš čemu je kvaka. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav iz Bjelovara.
Pozdrav, vjerovatno vam neradi kabel kojim se spaja hard disk i cd rom, slijedeći način da na hard disku treba postaviti na master a cd ili dvd postaviti na slave a može vidjeti u Biosu jel se prepozna hard disk i cd/dvd ako da na pravom ste putu. Nije ništa kriva glavna napajanja. Trebaš malo poigrati da vidiš čemu je kvaka. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav iz Bjelovara.
Dakle...da ponovimo...čitati temu od početka...pa do...kraja...pogotovo ako je tako kratka kao ova...
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.............
Kod mene isti problem...........
Kad sam ponovno dizao sustav............
Al u biti samo je trebalo postavit CD-rom kao 1.st boot device...........
A kasnije vratit na automatsko...........
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.............
Kod mene isti problem...........
Kad sam ponovno dizao sustav............
Al u biti samo je trebalo postavit CD-rom kao 1.st boot device...........
A kasnije vratit na automatsko...........
jesi pročitao što je čovjek napisao na početku, pc neće bootati niti s harda niti s cd-a, restarta se odmah nakon post-a