Pozdrav, evo registrirao sam se jer imam problem s kompom. Čitao sam tu na forumu o "pečenju" grafičke kartice. Sve sam napravio po uputama, bez ikakvih problema. Kad sam je stavio u komp i upalio ventilatori su se počeli vrtjeti jako slabo, jedva da se vrte. Osjetio se miris spaljivanja plastike, jako slab miris. Od onda ne reagira, kad upalim zavrte se ventovi, nema beepa, monitor se ne upali, ne čuje se rad hardova. Znači kad ga upalim jedino se zavrte ventovi, ništ drugo. To je stariji komp koji sam dobio od susjeda koji ga nije koristio i sad ne bi znao reći komponente jer ga ne mogu upaliti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Matična vjerojatno 
A zašto se to tak odjednom pokvarilo? Matična je inače p5p800 wm. Može biti da je zbog "pečenja" grafičke, pa je za sobom povukla i ostalo ?
stvari se inace pokvare tako odjednom bez najavljivanja bas u onom trenutku kad si bez love ...nebi bilo zanimljivo da polako otkazuje pa da polako skupljas lovu za novu komponentu nego odma bum...ah taj okrutni svijet
jel mozda grmilo i sijevalo vani a komp bio upaljen? ak da moze bit da ti se skurila maticna ili napajanje al reko si ventovi se vrte tak da mislim da je maticna
Ja bi još provjerio sa drugim napajanjem da budeš siguran.
E HVALA, imaš pivo kad dođeš u Međimurje !!! Stavio sam drugo napajanje i radi, već sam htio baciti u zid e 10 sekudni u očaju sam spojio drugo napajanje i radi. ALI sad imam drugi problem. Kad upali drži između 10 i 30 sekundi i ugasi se. Jel možda problem što je kad sam stavio novo napajanje hladnjak procesora nije bio pričvršćen nego je stajao pol centimetra iznad ?
E HVALA, imaš pivo kad dođeš u Međimurje !!! Stavio sam drugo napajanje i radi, već sam htio baciti u zid e 10 sekudni u očaju sam spojio drugo napajanje i radi. ALI sad imam drugi problem. Kad upali drži između 10 i 30 sekundi i ugasi se. Jel možda problem što je kad sam stavio novo napajanje hladnjak procesora nije bio pričvršćen nego je stajao pol centimetra iznad ?
Pa ne možeš palit komp ako hladnjak procesora nije pričvršćen, stavi novu termalnu pastu i montiraj hladnjak na procesor.
Pa sad JE hladnjak gore, čim sam skužio (10 sek) odma sam ugasio i stavio točnije pričvrstio ga.
Ako sad radi nemaš problema, samo pogledaj temperature od proca.
Kak da provjerim kad ja to stisnem se već ugasi, ali na dodir je topli, može se držati...
Pogledaj ima li procesor dovoljno paste. Ako nema zamjeni pastu pričvrsti hladnjak pa pokušaj onda.
Nemam nigdje novu pastu, a u novčaniku mi je 0 HRK, inače ima gore paste, jedino ako nije trajno oštećen kad se jednom pregrijao ? Pa nije to neki osmerojezgreni da mu treba tekući dušik, radio je taj i bez upaljenog ventilatora itd. Ali svakako ću se potruditi naći pastu.
jedino ako nije trajno oštećen kad se jednom pregrijao ?
I to je moguće.
Evo zahvaljujem se svima pogotovo Mariu, bio sam očajan pa ajd pitam tu za savjet. Riješio sam problem privremeno - više se ne gasi, bilo je zbog pregrijavanja procesora. Dalje je problem što je jedna nogica hladnjaka puknula i više nije korisna pa sad radi polegnut i temperatura mu je 70 C i ugasi se nakon par sati ako igram pa ako sad ko ima prijedlog ?
ala nemoj igrat...samo je pitanje vremena kad ce tvoj privremeni problem postat trajni ...napravit ces si veliku stetu jer procesor ce ti jednostavno crknut od takve temperature...70 stupnjeva u mirovanju ili igranju? gasi ti se zato jer ima zastitu protiv pregrijavanja...
temperatura mu je 70 C i ugasi se nakon par sati ako igram pa ako sad ko ima prijedlog ?
Dok skupiš lovu uzmi novi hladnjak, a do tad izbjegavaj opterećenje procesora. Možeš samo dobiti veće probleme. :)
E sad novi problem, ugasio sam ga normalno i drugi dan upalio i dođe do bootanja windowsa xp, one crte odu do kraja i kad mora pokazati welcome screen se restarta, kažem popravio sam hladnjak i temperature su bile max 50 u igri, prosječno 40°C.