Komp ne daje sliku

poruka: 19
|
čitano: 3.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Komp ne daje sliku

Pozdrav, imam jedan komp koji se sastoji od ovih dijelova:

Gigabyte GA-M52S-S3P

AMD Athlon 64 X2 4200 2.2GHz

3gb ddr2

Sapphire x1550 256mb ddr2

Napajanje neko od 350w

Problem je što ne dobijam sliku na monitoru, ali kad upalim komp dobijem jedan dugi beep.

Čitao sam po netu i neki govore da je problem grafičkom? Ali probao sam u svom kompu, grafička radi, također sam svoju probao u tom kompu, ali i dalje ne radi. Vadio sam rame, stavljao ih u druge utore ali ništa, napajanje probao drugo isto ništa. Sad ja mislim da je matična otišla al nemam kako isprobati. 

Tu sam pitao jer možda netko zna više što bi moglo biti, neka sitnica ili slično.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Komp ne daje sliku

Da je problem sa grafickom probao bi, ali kkao sam napisao probao sam tu graficku u drugom kompu i radi najnormalnije. Mislio sam ako je mozda neto imao slican problem pa da ga je uspio rjesiti da pomogne, jer ja mislim da je maticna neispravna, ali ne mogu znati 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Komp ne daje sliku
mate213 kaže...

Da je problem sa grafickom probao bi, ali kkao sam napisao probao sam tu graficku u drugom kompu i radi najnormalnije. Mislio sam ako je mozda neto imao slican problem pa da ga je uspio rjesiti da pomogne, jer ja mislim da je maticna neispravna, ali ne mogu znati 100%

Kabel?

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
14 godina
Komp ne daje sliku

Nije u kablu problem, onda nebi ni sa drugim kompom imao slike, ako mislis na kabal kaj spajam monitor na grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp ne daje sliku

Izvadi bateriju iz matične ploče na desetak sekundi pa startaj računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Komp ne daje sliku

Probao i to.. inace ako izvadim rame maticna pisti, znaci ima nekih znakova zivota od nje, jedino sto sliku ne mogu dobit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Pozdrav, imam jedan komp koji se sastoji od ovih dijelova:

Gigabyte GA-M52S-S3P

AMD Athlon 64 X2 4200 2.2GHz

3gb ddr2

Sapphire x1550 256mb ddr2

Napajanje neko od 350w

Problem je što ne dobijam sliku na monitoru, ali kad upalim komp dobijem jedan dugi beep.

Čitao sam po netu i neki govore da je problem grafičkom? Ali probao sam u svom kompu, grafička radi, također sam svoju probao u tom kompu, ali i dalje ne radi. Vadio sam rame, stavljao ih u druge utore ali ništa, napajanje probao drugo isto ništa. Sad ja mislim da je matična otišla al nemam kako isprobati. 

Tu sam pitao jer možda netko zna više što bi moglo biti, neka sitnica ili slično.?

Nađi listu kodova beepa koji odgovara biosu matične. 

U tvom slučaju mislim da bi RAM-i mogli biti problem. 

17 godina
mate213 kaže...

Probao i to.. inace ako izvadim rame maticna pisti, znaci ima nekih znakova zivota od nje, jedino sto sliku ne mogu dobit

-nastavi... odspoji sve (baš sve). Ostaviš samo CPU+cooer, napajanje.  Prati beep code i postupno dodaj komponente (RAM, VGA, tipkovnica..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
mate213 kaže...

-nastavi... odspoji sve (baš sve). Ostaviš samo CPU+cooer, napajanje.  Prati beep code i postupno dodaj komponente (RAM, VGA, tipkovnica..).

Nasao sam neku listu, ali ne pise za jedan dugi beep sto bi mogao biti problem.. Ima za jedan dugi i jedan kratki samo kaj ja taj kratki ne dobivam. Idem još jednom probati sve isponova

17 godina
mate213 kaže...
..

Nasao sam neku listu, ali ne pise za jedan dugi beep sto bi mogao biti problem.. Ima za jedan dugi i jedan kratki samo kaj ja taj kratki ne dobivam. Idem još jednom probati sve isponova

-nevažno (za sad) tj važno da su beepovi drugačiji, odnosno kad dodaš RAM ili VGA..

uobičajeno jedan kratki beep je OK. Ako ga čuješ tad bi PC normalno prošao POST (bez obzira dali vidiš sliku..).

Postoji šansa da je MBO gotova, možda napajaje.., bez zamjenskih komponennti ovo ti je jedini način da barem približno otkriješ ili potvrdiš kvrivca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 0:06 (ihush).
14 godina
Komp ne daje sliku

Evo ovako. Znači odpojio sve osim cpu i napajanja. Upalim i dobivam uzastopne duge beepove, za što piše da grafička kao nije umetnuta. Ok, idemo dalje, ubacim grafičku, opet uzastopni dugi beepovi, znači opet kao veli problem sa grafičkom, nezz.. Ubacim i rame onda dobijem samo taj jedan dugi beep, slike i dalje nema. Onda sam spojio tipkovnicu i skužio sam da mi vent od cpu hladnjaka onako malo ubrza pa se uspori, znači nešto se dešava. Isto tako kad mi se čuje taj jedan dugi beep vent od proca se ubrza na maksimum i onda nakon sekunde-dvije padnu okretaji. Tipkovnica isto reagira, jer nakon nekog vremena sam pritisnuo ctrl+alt+delete za restart i kao resetiralo je komp, jer se vent od proca ubrzao na maksimum i onda je opet nakon par sec uslijedio taj dugi beep. Isto tako hladnjak od proca je topao, i onaj drugi hladnjak na matičnoj je vruč, grafička također topla na dodir, rami isto, znači dobivaju neku struju. 

Također, probano sa drugim napajanjem iz druge konfe i isto se događa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 0:34 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp ne daje sliku

imaš li dodatne ram pločice da isprobaš ili još 1x računalo da testiraš rame na njemu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 0:36 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Komp ne daje sliku

Imam 3 pločice po 1gb, sve tri isprobavao, sa svakim ramom isto. Drugi komp nemam da isprobam rame, ali nemoguće da su sve tri pločice neispravne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mate213 kaže...

Imam 3 pločice po 1gb, sve tri isprobavao, sa svakim ramom isto. Drugi komp nemam da isprobam rame, ali nemoguće da su sve tri pločice neispravne

probaj mijenjat slotove od rama, spoji sve hdd zvučnike itd.

Izvadi komponemte iz kućišta i spoji ih vani da isključimo kratki spoj

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 0:44 (Wuk19).
17 godina
mate213 kaže...

.. dobijem samo taj jedan dugi beep, slike i dalje nema. Onda sam spojio tipkovnicu i skužio sam da mi vent od cpu hladnjaka onako malo ubrza pa se uspori, znači nešto se dešava. Isto tako kad mi se čuje taj jedan dugi beep vent od proca se ubrza na maksimum i onda nakon sekunde-dvije padnu okretaji. Tipkovnica isto reagira, jer nakon nekog vremena sam pritisnuo ctrl+alt+delete za restart i kao resetiralo je komp..

hmm... još ima male šanse da je MBO ispravna, jer reagira različito..

-ventilatori mijenjaju brzinu prema BIOSovim postavkama. To je OK.

upali bez VGA.

Možda je crkao PCIex port, ako imaš još mjesta prebaci VGA...

ako je problem u nekoj postavci BIOSa, reset (CLR-CMOS) bi trebao pomoći.

-provjeri sve kontakte, odstojnike.. sve što možeš odspoji, i USB, audio.. sve.

-kod svake promjene obavezno isključiti napajanje.

Ako ne pomogne, onda je ipak MBO tj dio matične.

14 godina
ihush kaže...
mate213 kaže...

hmm... još ima male šanse da je MBO ispravna, jer reagira različito..

-ventilatori mijenjaju brzinu prema BIOSovim postavkama. To je OK.

upali bez VGA.

Možda je crkao PCIex port, ako imaš još mjesta prebaci VGA...

ako je problem u nekoj postavci BIOSa, reset (CLR-CMOS) bi trebao pomoći.

-provjeri sve kontakte, odstojnike.. sve što možeš odspoji, i USB, audio.. sve.

-kod svake promjene obavezno isključiti napajanje.

Ako ne pomogne, onda je ipak MBO tj dio matične.

Dijelove sam izvadio već van kućišta..

Nemam više pci express portova, ali imam stare PCI grafičke i probao sam sa jednom i isto nije bilo slike. Kad izvadim grafičku dobivam uzastopne duge beepove, kad ju vratim nema ih nego samo jedan dugi beep.

Također, izvadio sam bateriju na par minuta, nije pomoglo.

Isključim napajanje obavezno dok vadim rame, grafičku.. Još ću sutra probati spojiti sve(hard i ostalo) pa ćemo vidjet jer sam sad samo tipkovnicu imao pripojenu.

Ako ništa ne pomogne onda ne znam više.

17 godina
neaktivan
Komp ne daje sliku

Probaj kiropraktiku matične ploče ali sve izgleda kao da je crko taj utor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Komp ne daje sliku

Evo rješeno. Problem je u PCI-EX slotu, koji ne radi, a isto ne rade 2 od 4 PCI slota. Kad sam probao tu staru PCI grafičku u prvom slotu, nije radio ali kad sam ju prebacio u drugi onda sam dobio sliku. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice