Komp baca BSOD

poruka: 59
|
čitano: 5.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Komp baca BSOD

Iz DOS-a !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Komp baca BSOD
MARKOZD15 kaže...

Čekaj, da vrtim onaj program iz DOS-a ili ovaj iz Windowsa ?

Skineš MemTest 86 u .iso fajlu, zapržiš na bootabilan CD (ImgBurn -> Write Image File To Disc) i bootaš nakon restarta.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

A JBG, nemam pržilicu pri ruci, moga bi ja to na USB stick, pa njega napraviti kao bootabilnog ?

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mislim da bi, probaj.

Zato ja uvijek imam pržu pri ruci :)
15 godina
MARKOZD15 kaže...

A JBG, nemam pržilicu pri ruci, moga bi ja to na USB stick, pa njega napraviti kao bootabilnog ?

Mozes , ovdje pise nesto o tome !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
Haf932 kaže...

Mozes , ovdje pise nesto o tome !

Ja to preko CMD-a radim, bez brige.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Naravno da možeš i na usb 

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Delete

Double post nešto se zblesiralo.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 22:21 (Ikarus01).
14 godina
Komp baca BSOD
[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Evo vrtim memtest, javljam vam se sa laptopa... Non stop mi loopa dolje errore.

Pogledajte slike:

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ode mema, reklamiraj ju.
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Nema garanciju yebem joj sve !!

Jeli moguće da je samo jedna pločica neispravna ?

Da probam jednu po jednu testirati ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Nema garanciju yebem joj sve !!

Jeli moguće da je samo jedna pločica neispravna ?

Da probam jednu po jednu testirati ?

Definitivno ode ram probaj jednu po jednu pločicu testirati kad si clockao i3 jesi li i ram clockao i mijenjao latencije i voltažu kojim slučajem ili si ostavio latencije na auto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 22:47 (Ikarus01).
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Ne, RAM je uvijek na stocku jer dobijem na OC-u procesora, a i ne preferiram OC Ram-a.

EDIT: Sve je bio na AUTO što se memorije tiče...

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 22:48 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Najvjerojatnije je samo jedna otišla, vidi koja.
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Okej. Testirat ću jednu po jednu pa ćemo vidjet do koje je.

0 0 hvala 0
14 godina
Komp baca BSOD

Da izgleda da je RAM otišao,zadnji put kad sam kupovao nove iz dučana ,dobio sam jedan keks pokvaren!

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2349188][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/2349188.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Komp baca BSOD

Bolje da je RAM nego nešto drugo.. sad uzmeš nekakav G.Skill 2X4GB i miran si.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Imao sam G.Skill 2x2GB Ripjaws, ali sam ga minja za ove jer sam ima kući OCZ tako da imam 6GB, evo testiram jednu po jednu, sada je jedna pločica na testiranju i nema problema.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Evo vrtim memtest, javljam vam se sa laptopa... Non stop mi loopa dolje errore.

Pogledajte slike:

Samo da ti kažem ovo još nikad nisam vidio nit jedan cijeli pass,a već 10 errora inače ljudi vrte memtest i preko noći(7-8 h) da bi dobili jedan ili dva errora ali 10 u par minuta ovaj ram mora da je stvarno corrupt.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 22:55 (Ikarus01).
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Ma iskreno mi je drago da je mema krepala, jer da je ploča i li procesor onda bi bilo zayebancije. Lako se snađem za memoriju.

U kompu su bile 2X2 GB, nisu prošle, sada ću jednu po jednu testirati. A u oramru imam još jednu pločicu OCZ-a, pa ću ju staviti u Dual Channel sa ispravnom.

Naravno testirat ću i tu opciju da sam siguran.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

BTW.

Kada memtest86+ završava tj. kada prestaje testiranje ili moram sam nakon 40min prekinuti ?

0 0 hvala 0
13 godina
Komp baca BSOD

kad nadjes tu 'pokvarenu' memoriju nemoj je baciti probaj je staviti u neki drugi slot ili na neki drugi komp..ja sam bio isto kupio 'pokvarenu' mem i prebacio kód buraza u komp i radi bez ikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

BTW.

Kada memtest86+ završava tj. kada prestaje testiranje ili moram sam nakon 40min prekinuti ?

Odvrti barem 1 pass(piše ti gore) za sigurnost.Također moraš sam izaći jer će memtest86+ tako do prekosutra stalno će davati enormne filove svim područjima rama sve dok to ne prekineš,čak i ako nađe sve errore neće prekinuti.Inače 1 pass je potpuno skenirana memorija ali uvijek je dobro odvrtiti više passova(prolaza).

14 godina
odjavljen
Ikarus01 kaže...

Odvrti barem 1 pass(piše ti gore) za sigurnost.Također moraš sam izaći jer će memtest86+ tako do prekosutra stalno će davati enormne filove svim područjima rama sve dok to ne prekineš,čak i ako nađe sve errore neće prekinuti.Inače 1 pass je potpuno skenirana memorija ali uvijek je dobro odvrtiti više passova(prolaza).

Evo zasada jedna pločica, 20min, 1 pass, no errors. 

Pričekat ću drugi pass pa ću izgasiti. Mislim da je ova OK.

14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Dečki, niti jedna pločica nije prošla memtest86+, na dva pass-a su obe pale. Na jednoj miljun error-a, nadrugoj još više.

Srećom imam jednu pločicu OCZ-a u ormaru koja je ispravna, tako da će ona biti tu dok nešto pošteno ne nabavim...

LP

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Opet bacia BSOD, ali ovog puta ispravna memorija bila u kompu. Pogledajte što mi je BSOD viewer izbacia:

https://www.google.com/search?q=PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA+ntoskrnl.exe

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Opet bacia BSOD, ali ovog puta ispravna memorija bila u kompu. Pogledajte što mi je BSOD viewer izbacia:

https://www.google.com/search?q=PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA+ntoskrnl.exe

Rješen je problem, ovo je bilo da drivera od grafe.

Moram novu memoriju nabaviti i to je to.

14 godina
odjavljen
Komp baca BSOD

Jučer kad sam iša leći sam za svaki slučaj napravio full HD Tune scan, dosta mu je trebalo, evo rezultat, čist kao beba:

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice