Kernel-Power

poruka: 34
|
čitano: 8.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kernel-Power
Immartu kaže...

Na drugoj slici koju si postao vidiš opciju u BIOS-u za namjestit DRAM tajming

Tamo namjesti slijedeće:

CAS latency (CL) - 9

RAS to CAS delay tRCD - 9

RAS precharge (tRP) - 9

Cycle time (tRAS) - 27

Bank Cycle Time (tRC) - 36

Ako je to stabilno onda možeš spustiti tRAS na 24 a tRC na 33

kod asus matičnih ploča su malo drugačija slova-pa je ovo kaj si ti napisal pod-bank cycle time-RCT(row cycle time),.a cycle time-ACT Time ....

Bahrija
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

A smanjene su ti preformanse.

taj bi broj trebao biti jednak tRAS + tRP, ili u tvom slučaju tRP + ACT. Ovako je stabilnija memorija doduše, premda i dalje ne bi trebalo biti tako visoko. POkušaj smanjiti 2T na 1T

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

Teško, tvoja matična podržava sigurno 24 GB. Može biti da je memorija neispravna ili da je slot na matičnoj neispravan. Probaj sa šetanjem memorije po slotovima. Stavi prvo jedan stick pa ga pokušaj namjestit da radi na optimalnim tajminzima

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kernel-Power

Istina, ali svejedno, imamo istu memoriju a moja radi na 33. Znači nešto nije ok :)

Na prvi znak da nešto nije ok ja tražim razloge. Danas radi dobro, sutra možda neće :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice