Katana 3-problem

poruka: 74
|
čitano: 8.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

pa onda bi bilo bolje da stavi ove sa strane da upuhuju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

Ovisi o tome kakvo je kuciste.Ako je obicno sa mjestima za ventove naprijed,iza i na bocnoj strani onda prednji treba upuhivat zrak u kuciste,a straznji ispuhivat.Najbolje bi bilo kad bi kuciste imalo ventilator sa gornje strane da ispuhuje topli zrak zato jel se topli zrak dize gore.Vent na bocnoj stranici treba upuhivat hladan zrak u kuciste,ali neki sa manjem brojem okretaja ili potenciometrom.Meni kad vent na bocnoj stranici radi na velikom broju okretaja se digne temp u kucistu,a kad ga smanjim na minimalni broj okretaja imam nizu temp.U biti najbitnije ti je stavit sa straznje strane za ispuh

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

inace covjek ima CM 334 kao i ja pa zato govorimo da bi stražnji trebao ispuhivat jer je na najvišoj točki, osim sa straga ima jos naprijed jedan, sa strane 2 i odozdo jos jedno mjesto za vent

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 20:39 (Gozz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

Ja odozdo nebi stavljao jel nema neke potrebe,osim ako nema graficku neku koja se jako grije pa da piri po njoj.Ako bude stavljao neka stavi filter jel ce mu prasina koja se skuplja na podu ili gdje vec drzi kuciste ulazit(ventovi koji su na dnu kucista uvuku najvise prasine,puno vise od svih ostalih)pa ce morat cesce cistit.Lega ima takvo slicno kuciste pa znam kako mu se brzo filteri prljaju pa mora cistit

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

Jel bed što se temp procesora kreće između 30 i 65 °C (ponekad se koja jezgra na trenutak popne do 69°C ako rade nešto zahtjevno)?

m

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

Ako radi nesto zahtjevno i ako je temp sa stock coolerom nebi trebalo bit problema.Ovisi koji proc,jel ocan.Temp jezgri te netrebaju brinit.Gleda se ukupna temp jel nema svaka jezgra senzor nego to software izracuna

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 21:22 (Marty McFly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Katana 3-problem
Marty McFly kaže...

Ako radi nesto zahtjevno i ako je temp sa stock coolerom nebi trebalo bit problema.Ovisi koji proc,jel ocan.Temp jezgri te netrebaju brinit.Gleda se ukupna temp jel nema svaka jezgra senzor nego to software izracuna

Nije stock cooler nego katana 3. ;)

Proc vidi pod Moj PC. Nije ocan, ali razmišljam o tome. Kako vidjeti kolika je ukupna temp, osim da vadim prosjek? :) Koristim win7 gadget all cpu meter i core temp, a vidim da i drugi programi pišu temp za svaku jezgru posebno.

m
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

Ma nikakav prosjek netreba vadit skines neki od programa.Ja koristim core temp ihw monitor,a imas i hrpu drugih.Mislim da trebas bolji cooler ako mislis ocat.I ja imam katanu3 i kad ga ocnem na 3.4GHz postaje jako bucan pa dalje nisam ni isao

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

Da, kad gledam u HW monitoru ukupnu temp (package), dok radi prime95 min dođe do 71°C. :-/

Možda nisam dobro montirao Katanu jer mi nešto nije htjela sjesti na prvu, ne znam.

m

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gledaj temp u igrama ili necem zahtjevnom sto dosta cesto koristis,ne u prime-u.Katana bar nije komplicirana za montirat,ako mislis da si zeznio nesto probaj ponovo.Okrenes ga da piri prema straznjoj strani kucista,mozda dodat ventove na kuciste ako nemas dobar protok zraka

13 godina
neaktivan
Marty McFly kaže...

Gledaj temp u igrama ili necem zahtjevnom sto dosta cesto koristis,ne u prime-u.Katana bar nije komplicirana za montirat,ako mislis da si zeznio nesto probaj ponovo.Okrenes ga da piri prema straznjoj strani kucista,mozda dodat ventove na kuciste ako nemas dobar protok zraka

Imam već 4 ventilatora montirana:

mountain_spring kaže...

Trenutno je ovako:

Front: 1×140 upuhuje

Side: 2×140 upuhuje

Back: 1×120 ispuhuje

Ako idem ponovo montirat hladnjak, trebam li ponovo nanositi termalnu pastu?

m
13 godina
neaktivan

Trebas.Samo nemoj pretjerat s pastom jel ako je stavis previse nece provodit toplinu kako treba.

13 godina
neaktivan
Marty McFly kaže...

Trebas.Samo nemoj pretjerat s pastom jel ako je stavis previse nece provodit toplinu kako treba.

Možda je u tome problem jerbo sam nakrcao sve što je došlo uz katanu. :))

m
14 godina
Pa je si ti normalan.Zato ti ne radi kako spada.Trebaš stavit zrno riže paste i to ne zrno iz čokolade
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

zakaj komponente hlađene zrakom ne bi mogle biti hladnije od zraka?!

hp proliant server je usred ljeta na oko 35 stupnjeva u zraku hladio xeona na 18

ja i frend smo se cudom cudili i ustanovili da je senzor ISPRAVAN i pokazuje prave temperature

35 je bilo u zraku zbog problema s klimom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

OMG, sva sreća pa si se javio, skidaj to i kani samo malo, kao što kolega kaže zrno riže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gozz kaže...

OMG, sva sreća pa si se javio, skidaj to i kani samo malo, kao što kolega kaže zrno riže.

Jebiga, promakao mi taj detalj iz tutorijala koje sam čitao. :))

Sad kad vidite sliku ćete me prvo popljuvati zbog kablova pretpostavljam, a vjerojatno i zbog smjera u kojem sam montirao katanu. :)

Nemam više paste, jbg. :-/ Gdje da kupim i koju?

m
13 godina
neaktivan

Arctic silver 5.Bilo koja trgovina koja se bavi prodajom hardware-a

13 godina
neaktivan
Katana 3-problem

složi taj kaos

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Immartu kaže...

složi taj kaos

Sorry žan luk, budem složil. :D

m
13 godina
neaktivan
mountain_spring kaže...
Immartu kaže...

složi taj kaos

Sorry žan luk, budem složil. :D

;)

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
neaktivan
Imam katana 3 i phenom 955 be x4
Na defaultu je na 3.2 i temp su od 35-38 C a kad ga testiram u prime da sve jezgre rade na 100% temp su na 55C a clockan na 4.0 Mhz isto na full temp su ispod 60C a na defaultu 38-40C.
Josip
15 godina
neaktivan
b0.0ster kaže...

sry kaj upadam u temu

imam katanu 3 na i5 2500K i zuji,ko da malo onaj dio kojim se vent drzi na hladnjak nije najcvrsci?

ima neko rjesenje? jer cu ja poludit i bacit ga kroz prozor i ic kupit nes drugo :)

imaš skupi proc-a štediš na kuleru-bolje da si dal 100kn više i kupil pošteni kuler a ne ovo..znam jer katanu 3 iam u drugom kompu (od sina)i jedva hladi-skoro ko i štok kuler athlona x4-620(default postavke)..

Bahrija
13 godina
neaktivan
bahrija kaže...

imaš skupi proc-a štediš na kuleru-bolje da si dal 100kn više i kupil pošteni kuler a ne ovo..znam jer katanu 3 iam u drugom kompu (od sina)i jedva hladi-skoro ko i štok kuler athlona x4-620(default postavke)..

Preporuka za neki drugi kuler za i5 2500K?

m
15 godina
neaktivan

mountain_spring kaže...
bahrija kaže...

Preporuka za neki drugi kuler za i5 2500K?

ZALMAN CNPS10X-oko 250kn ti novi-..

imaš ovaj na akciji u linksu jako dobar-po performansama

http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-612s-socket-1366-1156-1155-775-fm1-am3-am3-am2-am2&option=artikl&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.234

za te novce ti best buy-vidi recenziju:

http://xsreviews.co.uk/reviews/coolers/cooler-master-hyper-612s/5/

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 15:16 (bahrija).
14 godina
neaktivan
.
Josip
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 16:06 (josip2104).
13 godina
neaktivan
bahrija kaže...

Da majstore, samo što taj kuler, nakon što sam prošetao do linksa i kupio ga, NE paše na moju matičnu jer smeta RAM, a nisam siguran ni da bi mogao zatvorit kućište. :(

Prije nego sam skužio sam raskopao cijeli komp da izvadim matičnu, jer se taj Zalman ne može montirati bez da se izvadi matična, tako da me ta avantura koštala poprilično vremena, novaca i živaca. :(

Drugi put pazi što preporučuješ, ili barem upozori da se pripazi na kompatibilnost. :(

m
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 23:52 (mountain_spring).
15 godina
neaktivan
mountain_spring kaže...
bahrija kaže...

Da majstore, samo što taj kuler, nakon što sam prošetao do linksa i kupio ga, NE paše na moju matičnu jer smeta RAM, a nisam siguran ni da bi mogao zatvorit kućište. :(

Prije nego sam skužio sam raskopao cijeli komp da izvadim matičnu, jer se taj Zalman ne može montirati bez da se izvadi matična, tako da me ta avantura koštala poprilično vremena, novaca i živaca. :(

Drugi put pazi što preporučuješ, ili barem upozori da se pripazi na kompatibilnost. :(

koji si uzel kuler?model

e moj pajdo-svaki malo bolji kuler se montira tak da se matična uzme vanka-pa nije to katana ili štok kuler..

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 1:16 (bahrija).
13 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

sory al nisi napisal koja je matična u pitanju-samo si rekel koji procesor--ja ti preporučal kuler koji je nahvaljeni-i puno je bolji od katane..

ak ti je nekompatibilan s pločom-smetaju ramovi-imaš pravo 7 dana vratiti po kupnji robu u dučan(po zakonu)...

možeš staviti još jedan ventilator (12cm)i imaš zversko hlađenje...zbog toga ti ga ja preporučil-sličan je noctua modelima-koji su u samom vrhu po performansama...

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6727

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 1:33 (bahrija).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice