Internal boot failure

poruka: 14
|
čitano: 3.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Internal boot failure

Evo nakon višednevnog zamaranja oko rješavanja problema da pitam pametnije od sebe...

Prije nekoliko mjeseci Win 7 mi počeo izbacivati poruke kako ima problema sa hard diskom. Izvršim provjeru istog i uvidim da na njemu ima bad sektora koje je nemoguće popraviti. Formatiram đubre i izvršim ponovnu instalaciju Win 7. Od tada radio bez greške do prije dva dana. Odjednom je sve stalo i nisam imao druge nego isključiti laptop "na dugme".

Pri ponovnom pokretanju istog, izbaci mi poruku "Internal boot failure. No bootable device." Kontam da je crko HDD (što mi nije žao), nego je problem što sam na njemu imao nekih dokumenata koje nisam uspio prebaciti na eksterni HDD, a koji su mi jako važni jer sam ponuo truda uložio u njih.

Stoga sam pokušao pronaći na netu kako spasiti te podatke, ali je sad problem sljedeći: kad izvršim boot Ubuntu desktopa sa DVD-a, uopće mi ne prikazuje da imam HDD. Pokušao sam i preko drugih stvari, kao npr. HIEREN'S BOOT CD, ali mi ni tamo (šta god da radio) ne prikazuje da imam HDD. Šta da radim? Postoji li neki način da spasim podatke (kojih nema mnogo, oko 200 MB) ili da se rasplačem (ni to nije daleko obzirom da se radi o pripremi za izradu magistarskog rada)? Svaki savjet je dobro došao, a unaprijed se zahvaljujem svima.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Internal boot failure

Je li moguće da sam prvi kojemu se ovo desilo?

Maloprije sam probao svoj HDD staviti u bratov laptop i ništa. Ponovo nema naznaka da je HDD uopće unutra, a pri pokretanju se tri puta čuo jednoličan "bip". I samo da ponovim: nije bitno šta će biti sa HDD, samo da prije nego ga bacim spasim nekoliko foldera, naravno ako mi neko kaže da li može i kako. Novi HDD dolazi sutra.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internal boot failure

Sve to Govori da ak ima Bad Sectora da hard polagano krepava po tom šti si napisao Vjeruj mi da je najbolje backupirati podatke i prenjeti ih na drugi hard disk jer ovaj se sprema sigurno za odlazak u vječna lovišta,ali ti odluči što ti je najbolje ipak za tebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Internal boot failure
There is no good or evil: only power and those too weak to seek it.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Internal boot failure
Master Infirmiy kaže...

Sve to Govori da ak ima Bad Sectora da hard polagano krepava po tom šti si napisao Vjeruj mi da je najbolje backupirati podatke i prenjeti ih na drugi hard disk jer ovaj se sprema sigurno za odlazak u vječna lovišta,ali ti odluči što ti je najbolje ipak za tebe.

Najgore je što ja taj hard disk ne mogu da vidim ni na koji način. Već sam rekao da sam pokretao HIREN'S BOOT CD i da nije uopće vidio hard disk. Ubuntu desktop ga takođe ne vidi. Po nekim preporukama sam čak probao da ga preko adaptera prikačim kao USB, pa ga opet nije vidio. Uzeo i bratov laptop i ubacio ga u njega i opet ga ne vidi. Da ja njega mogu ugledati pa da samo dva foldera skinem, odmah bi ga bacio.

Nego imam jedno drugo pitanje (uz ovo koje sam već postavio o mogućnosti skidanja podataka sa ovog "crkavajućeg" ili bolje reći "crknutog" harda)... Neki mi preporučuju da nađem elektroniku od drugog HDD koja mi odgovara i da probam zamijeniti postojeću. Međutim, ne daju mi se pare za bezveze jer nemam pojma do čega je: elektronike, motora, ploče... Ono što znam je da kada prikačim HDD preko USB adaptera čuje se zujanje kao kada HDD normalno radi. To potraje tri sekunde, a onda se samo čuje neki klik i prestane raditi. Pitanje bi bilo: Je li moguće da je do elektronike, obzirom da se čuje zvuk kao kada normalno radi? Da li bi se uopće nešto čulo da je do elektronike?

13 godina
neaktivan

mozes probat zamijeniti pcb ako nades negdje!!a i imas dosta vidao o tome proguglaj malo!!

13 godina
neaktivan
Internal boot failure

Našao sam na ebay-u, košta 19$, ali samo kontam da ne dajem džaba pare ako već reaguje HDD, jer ne znam da li i bez obzira na to može biti do elektronike.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a sad to nitko ne moze znat samo znam da sam imao maxtora koji je bio ispravan pronaden u bios-u ali kad sam ga htio formatirat nikako nisam mogao razne programe probao windows uopcen nisam mogao nasnimioti jel nije bilo naravno particije spajao ga s drugim hardom prepozna ga ali nemozes ga nikako formatorat samo neki error error i stalno error i imao sam stariji hard s kojeg je odgovarao pcb jedan lik mi zamijenio trebas posebni odvijac a i nisam to radio pa ja nisam ali kako sam vidio nista lakse i sve je radilo,,,e sad mozda ti rijesi problem mozda ne ne bih ti znao reci sretno!!!

13 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

a sad to nitko ne moze znat samo znam da sam imao maxtora koji je bio ispravan pronaden u bios-u ali kad sam ga htio formatirat nikako nisam mogao razne programe probao windows uopcen nisam mogao nasnimioti jel nije bilo naravno particije spajao ga s drugim hardom prepozna ga ali nemozes ga nikako formatorat samo neki error error i stalno error i imao sam stariji hard s kojeg je odgovarao pcb jedan lik mi zamijenio trebas posebni odvijac a i nisam to radio pa ja nisam ali kako sam vidio nista lakse i sve je radilo,,,e sad mozda ti rijesi problem mozda ne ne bih ti znao reci sretno!!!

Daj mi samo ovo reci: da bi PCB odgovarao, treba uporediti broj utisnut na ovu zelenu podlogu (tj. ovaj broj koji je okrenut naopako a počinje sa 2060...)?

http://www.donordrives.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/c/scan-120224-0032_1_1_1_1_1_1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 22:15 (dinomu).
13 godina
neaktivan

sad to nisam provjeravao samo sam gledao po rupama gdje su sarafi a i nisam nista trebao gledat jer je hard bio isti samo manje gb i imao je bad sectore za bacit je bio ali eto posluzio u druge svrhe a onda bacen..a najbolje je i najsigurnije usporediti broj..kao i u svakodnevnom zivutu{#} ali opet kazem nemoj me uzimat za rijec jer ti sa sigurnoscu ne mogu rec da ce ti to rijesit problem ali ako i to napravis svakako javi da i ostali znaju ako netko ikad ima slican problem!!lp

13 godina
neaktivan
Internal boot failure

Evo jedan link koji objašnjava kako za pojedine HDD pronaći odgovarajući zamjenski PCB i na dnu stranice ima objašnjenje simptoma koji ukazuju da je PCB crko.

http://www.donordrives.com/hard-drive-pcb-donor-match

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eto sve pise  pod tezom 3 hard drive spins up ....reconized...

- ovo objasnjava tvoj proiblem usporedi brojeve i kupi pcb i uz malo srece problem bi treba biti rijesen{#}

13 godina
neaktivan
Internal boot failure

Evo tražim, ali ne mogu da nađem sljedeće: da li ima problema da sa jednog diska čiji mi PCB odgovara skinem isti i prebacim ga na moj HDD, provjerim je li do tog i ponovo vratim PCB na disk s kojeg sam ga skinuo a da on neće imati posljedice, odnosno da će raditi bez problema kao i prije? Brat ima isti HDD samo je od 160GB (brojevi se podudaraju), ali me strah da li će njegov disk raditi kad mu vratim PCB.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a slusaj sad probaj ako imas te vazne podatke koje moras skinut s njega ali prvo napravi potpuni backup bratovog harda i probaj ja ne vidim razlog zasto ne bi radilo ako ispravnoi prebacis na svoj i sprzis pcb bit ce problem isti kao i sad ako nije do pcb-a i samo vratis na bratov hard i trebalo bi biti sve kao prije!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice