Posjedujem laptop HP 6730s. Kupio sam ga prije oko 2 godine, i sve je bilo u redu. Ono normalne temperature, laptop hladan, radi punom brzinom.
A sad, nakon dvije godine rada, poceo se gasiti nakon 10 min igranja neke igre. Tocnije, nakon 10 min igranja Mass Effect 2 DEMO, COD4 ili GTA San Andreas. Dok surfam po internetu sve je uredu.
Specifikacije: Intel Core 2 duo 2.00 GHz, Intel GMA 4500MHD Hp Compaq 6730s mobile motherboard.... Ne znam sada sve.
Kompjuter se jako pregrijava i jako je topao odozdo, toliko topao da ne mozes ruku drzat 2 sekunde na njemu. Evo sam dok tipkam vec me prsti peckaju koliko je toplo :D. Cuo sam negdje da BIOS ima granicu za temperature, odnosno, kad neka komponenta prijeđe granicu, laptop se automatski ugasi kako se ne bi ta komponenta unistila. Ja sam izmijerio temperaturu procesora na nevjerojatnih 99°C(dok surfam po internetu ili dok ne radim nista na laptopu), a dok igram GTA San Andreas znalo je doci i na nekih 105°C. Temperatura maticne ploce je oko 75°C, a HDD prolazi na nekih 50°C(pogledajte slike). Imam prijatelja iz Italije koji ima Acer Aspire i skinuo mu je cijelu donju povrsinu pa mu se vide procesor ITD. Kupio je i hladnjak za laptop koji ima 2 ventilatora. Neki dan je on izmijerio temperaturu od 29°C na procesoru.
Uglavnom, mozete li mi nesto preporuciti. Garancija mi je istekla pa mi svi govore neka rastavim kompjuter i kompletno ga ocistim, promijenim pastu i to ostalo, a ja malo strahujem da sto ne razbijem posto nikad u zivotu nisam rastavljao laptop. Hvala unaprijed.