HP 6720s - problem sa ekranom

poruka: 8
|
čitano: 4.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
HP 6720s - crte po ekranu

Danas su mi se na ekranu od lapa pojavile, a što da kažem, crte haha.

Ugl sve se vidi na priloženim slikama.

Resetirao sam ga, isto.

Spojio na vanjski vga i tamo je slika ok.

Da li se nekome već nešto slično dogodilo pa da zna da li je problem u samoj grafici ili je do ekrana?

Da li je do samog panela ili možda invertera?

Da ne uzimam novi ekran ako nije do njega.

Eto pa mi pomozite.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: HP 6720s - crte po ekranu

Koliko znam inverter ti daje samo pozadinsko osvjetljenje tako da to nije. Drugo probaj eksterni monitor spojit na laptop ako je i on takav onda je grafa, ako je vanjski ekran ok onda je ovaj ekran, no ne mora znacit da je ekran otisao mozda je kabel od maticne do ekrana dobio svoje i slicno...

13 godina
neaktivan
HP 6720s - problem sa ekranom

Ja bih rekao da je do ekrana na laptopu ! 

Zeljeznicar Za Zivot Cijeli! ----------------------------->TM'87
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 9:40 (-2uk4-).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Metalac kaže...

....Drugo probaj eksterni monitor spojit na laptop ako je i on takav onda je grafa...

E, napisao sam gore da sam probao na drugi monitor i tamo je slika ok, tako da sam i ja zaključio da je najvjer otišao lcd.

Ali me baš to zanima da li je možda neki manji dio u tome sustavu otišao, baš poput nekog kabela?

I kako bi to mogao testirati osim pokušaja i pogreške?

I otvorio sam ja njega i pokušao kabel do lcda malo micati i to ali sve isto.Iako vjer nije ni do kabela jer kad se ovo dogodilo ja nisam ništa radio na njemu, nisam ni bio na njemu tako da nije moglo biti zbog nekog mehaničkog djelovanja od strane mene.

EDIT:

Ekran je popravljen, eto bilo je do njega.

Očito se ovaj flat kabel koji vodi do lcd-a a nalazi se ispod njega (između njega i maske) bio malo pomaknuo ili tako nešto.

Rastavio ga, sve konektore bolje pričvrstio i sad je ok.

Jedino mi nije jasno kako je do toga došlo jer bi mi bilo logično da se konektor otkačio ako sam malo jače djelovao na njega ili tako nešto, ali stvar je da nitko nije bio ni blizu njega kad se ovo dogodilo. Jednostavno je bio upaljen na stolu i sam ko Pale.

Hvala obojici na pomoći!

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2012 16:06 (Janer).
13 godina
neaktivan

bok, imam slican problem ali sa hd lcd tv monitorom (samsung 2333), reci janer jesi li ti sam to popravio il si nosio na servis?

14 godina

Sam sam to obavio. Ali ne znam točno koji dio kabela, koji konektor je bio pomaknut i je li točno on. To sam pretpostavio jer ne znam što bi drugo moglo biti.

Ali mi je čudno što se to dogodilo dok ja nisam bio na njemu, znači nisam ga dirao ali je bio upaljen cijeli dan bez prestanka pa možda od zagrijavanja nešto. Hm nzn.

Inače u gotovo isto vrijeme sam imao sličan problem na LG plazmi, ima ovdje otvorena tema o tome. Iako mislim da nije isti problem. A ona je otišla na servis, mislili su da je otišla ''pločica za sliku''????, ali kad su taj dio stavili novi opet bilo isto i odobrili su novi primjerak.

Eto nadam se da sam nešto pomogao.

15 godina
neaktivan
Janer kaže...

Sam sam to obavio. Ali ne znam točno koji dio kabela, koji konektor je bio pomaknut i je li točno on. To sam pretpostavio jer ne znam što bi drugo moglo biti.

Ali mi je čudno što se to dogodilo dok ja nisam bio na njemu, znači nisam ga dirao ali je bio upaljen cijeli dan bez prestanka pa možda od zagrijavanja nešto. Hm nzn.

Inače u gotovo isto vrijeme sam imao sličan problem na LG plazmi, ima ovdje otvorena tema o tome. Iako mislim da nije isti problem. A ona je otišla na servis, mislili su da je otišla ''pločica za sliku''????, ali kad su taj dio stavili novi opet bilo isto i odobrili su novi primjerak.

Eto nadam se da sam nešto pomogao.

Konektor itetako odvoji a to je slučaj kad se poklopac od monitora koji češće zatvaramo i otvaramo ali se on zna pomalo odvoji konektor a u običaju je to sama flat kabel. A d bi spriječilo dovoljno da se trak zaljepi kod konektora.

Sam svoj majstor. :)
14 godina

Jedva sam ovo pročitao haha

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice