Hladnjak CPU-a za laptop

poruka: 13
|
čitano: 3.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Znaci ovako. Posjedujem neki laptop - Forcebook neznam tocno koji model uglavnom dosta je star al sam ga nabavio za nisku cijenu od frenda. Imam velikih problema sa hlađenjem CPUa. Neznam kolika je tocno temp. cpua jer mi ne mjeri preko speedfana mjeri mi samo HD- 50C. To me jako zabrinjava jer pri opterecenju ne mogu drzat ruke na laptopu koliko je vruc.. Rastavio sam ga. Malo sam pocistio prasinu al i dalje je sve isto. Jos k tome sumi hladnjak ko da ima raketni motor. Mislio sam kupiti neki hladnjak za kuciste al moje je puno tanji.. cca 1 cm. Stvarno neznam sto da radim... Procesor je Intel Celeron D 2.54 GHz!

Intel i7 Extreme GTX 295 Asus Rampage II Extreme Cooler Master Real Pro 1250W DDR3 12 GB Da mi je to... :)

0 0 hvala 0
17 godina
Hladnjak CPU-a za laptop

Cuo sam da forcebook-i nude odlicne performanse za malu cijenu, ali ima caka! Pregrijavaju se, svako malo se ide na servis mijenjat pregorela graficka ili maticna, tipke se zgule...

BTW: sorry na offtopicu...

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 23:04 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hladnjak CPU-a za laptop

otvori laptop skini cooler od proca i rastavi ga, dobro ocisti, ocisti termalnu pastu i stavi novu. vjerojatno ces imat problema kod skidanje originalne termalne paste jel ce bit ko guma...

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Cuo sam da forcebook-i nude odlicne performanse za malu cijenu, ali ima caka! Pregrijavaju se, svako malo se ide na servis mijenjat pregorela graficka ili maticna, tipke se zgule...

BTW: sorry na offtopicu...

NP nisi offtopic. svi komentari i saveti su dobro dosli. Smijeh
Intel i7 Extreme GTX 295 Asus Rampage II Extreme Cooler Master Real Pro 1250W DDR3 12 GB Da mi je to... :)
16 godina
neaktivan
r420r kaže...

otvori laptop skini cooler od proca i rastavi ga, dobro ocisti, ocisti termalnu pastu i stavi novu. vjerojatno ces imat problema kod skidanje originalne termalne paste jel ce bit ko guma...

Sve sam napravio. Termalnu pastu. To mi je bas frend napravio prije nego sto mi ga je prodo. jos imam njegovu pastu. ja sam mislio staviti neki 2. cooler jer ovaj zuji i nis ne hladi. al neznam di kupit. ak nema stavit cu neki "normalini" pa nek viri.. sam da ne sumi i nek se ne grije..
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

ima li ko kakvu ideju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Dajte ljudi! Bilo  sto. Zbilja sam u banani!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Stavi ga na povišeno i ispod neki ventilator da puše.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

i to sam probao. malo je bolje. al nije to to. kako to mislis da stavim jos jedan ventilator? di da ga spojim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Na adapter, 12V.

Ili malo drastičnije rješenje, kakvo sam imao davno - izbušio rupu u stolu, malo manje od površine laptopa i pričvrstio stolni ventilator od 30cm da puše po donjoj stranici laptopa, s koje sam prethodno skinuo sve poklopce. Ovo se pokazalo kao vrlo efikasno rješenje, jer je dobro hladilo, a i buka je bila zanemariva.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Dobro sad bas necu busiti stol. al cu pokusat stavit neki vent.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Imao sam prije Toshibu koja se pregrijavala do bola i hladio sam ju ledenim oblozima(ne,nije neki stručni pojam,to je led u vrečicama)

Kasnije sam saznao da postoji serijska greška na bateriji i da je to uzrok.

Sad ju više nemam bogu fala!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak CPU-a za laptop

Ma daj? da al meni nije DH. temperatura je 40 stupnjeva.. proc ima puno vise..

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice