Znaci ovako. Posjedujem neki laptop - Forcebook neznam tocno koji model uglavnom dosta je star al sam ga nabavio za nisku cijenu od frenda. Imam velikih problema sa hlađenjem CPUa. Neznam kolika je tocno temp. cpua jer mi ne mjeri preko speedfana mjeri mi samo HD- 50C. To me jako zabrinjava jer pri opterecenju ne mogu drzat ruke na laptopu koliko je vruc.. Rastavio sam ga. Malo sam pocistio prasinu al i dalje je sve isto. Jos k tome sumi hladnjak ko da ima raketni motor. Mislio sam kupiti neki hladnjak za kuciste al moje je puno tanji.. cca 1 cm. Stvarno neznam sto da radim... Procesor je Intel Celeron D 2.54 GHz!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cuo sam da forcebook-i nude odlicne performanse za malu cijenu, ali ima caka! Pregrijavaju se, svako malo se ide na servis mijenjat pregorela graficka ili maticna, tipke se zgule...
BTW: sorry na offtopicu...
otvori laptop skini cooler od proca i rastavi ga, dobro ocisti, ocisti termalnu pastu i stavi novu. vjerojatno ces imat problema kod skidanje originalne termalne paste jel ce bit ko guma...
Cuo sam da forcebook-i nude odlicne performanse za malu cijenu, ali ima caka! Pregrijavaju se, svako malo se ide na servis mijenjat pregorela graficka ili maticna, tipke se zgule...
BTW: sorry na offtopicu...

otvori laptop skini cooler od proca i rastavi ga, dobro ocisti, ocisti termalnu pastu i stavi novu. vjerojatno ces imat problema kod skidanje originalne termalne paste jel ce bit ko guma...
ima li ko kakvu ideju?
Dajte ljudi! Bilo sto. Zbilja sam u banani!
Stavi ga na povišeno i ispod neki ventilator da puše.
i to sam probao. malo je bolje. al nije to to. kako to mislis da stavim jos jedan ventilator? di da ga spojim?
Na adapter, 12V.
Ili malo drastičnije rješenje, kakvo sam imao davno - izbušio rupu u stolu, malo manje od površine laptopa i pričvrstio stolni ventilator od 30cm da puše po donjoj stranici laptopa, s koje sam prethodno skinuo sve poklopce. Ovo se pokazalo kao vrlo efikasno rješenje, jer je dobro hladilo, a i buka je bila zanemariva.
Dobro sad bas necu busiti stol. al cu pokusat stavit neki vent.
Imao sam prije Toshibu koja se pregrijavala do bola i hladio sam ju ledenim oblozima(ne,nije neki stručni pojam,to je led u vrečicama)
Kasnije sam saznao da postoji serijska greška na bateriji i da je to uzrok.
Sad ju više nemam bogu fala!!!
Ma daj? da al meni nije DH. temperatura je 40 stupnjeva.. proc ima puno vise..