HDD odbija suradnju

poruka: 15
|
čitano: 1.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
HDD odbija suradnju

Zdravo svima, imam jedan problem.Kad zaklopim pokolpac netboka (asus eee) ode normalno na spavanje i sve je ok,ali kad otvorim poklopac,sve se upali i mogu samo strelicom mrdat i ništa dalje,odnosno ništa ne reagira na klikove mišem i tipkovnicom.Ima slike ima tona.ALI lampica od hdd-a stalno svijetli ili trepce u pravilnim intervalima mada se ne cuje standardno krcanje diska dok čita/piše koje se cuje kad je sve uredu.Disk se vrti normalno.

Moram ga skroz ugasiti i upaliti jer jedino tako radi.OS je windows 7 ultimate.Asus instant on je ukljucen.

P.S. Prije mi se znalo dešavati da se disk jednostavno iskljuci,glava se vrati na pocetno mjesto(čuje se onaj klik),ploče se vrte,slika zamrznuta,i sve se odmrzne za par sekundi i nastavi ko da ništa nije bilo.

0 0 hvala 0
15 godina
HDD odbija suradnju

- Prvo probaj ovo, javi rezultate (slika).

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
HDD odbija suradnju

Evo slike,nisam mogao do kraja provesti eror scan jer se pri kraju skeniranja hdd isključio(disk se vrti,glava se vratila u početni položaj,lampica ne svijetli).Bilo je par bad sektora prije nego li se ugasio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 17:09 (Patria).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDD odbija suradnju

Spremi podatke i kupuj novi hdd :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
HDD odbija suradnju

To bi bilo lako da se radi o standardnom disku.Asus u ovaj model (Eee R11CX) stavlja nekakve nestandardne diskove sa 7mm visine,a jos je asus zaustavio proizvodnju netboka samo par mjeseci nakon što sam ovaj svoj kupio.

Ništa onda dok radi radi,kad stane u smece.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: HDD odbija suradnju

nadam se da si samo figurativno reka da ces ga bacit u smece... ako to planiras, javi se na pm... 

12 godina
protjeran
HDD odbija suradnju

Ok kad stane javicu ti se da ti ga dam,i onako sam previše zivaca izgubio s njim,prvo problem sa pregrijavanjem jer ima pasivno hlađenje,pa sad disk,a čuvo sam ga ko oko u glavi.

0 0 hvala 0
14 godina
Patria kaže...

To bi bilo lako da se radi o standardnom disku.Asus u ovaj model (Eee R11CX) stavlja nekakve nestandardne diskove sa 7mm visine,a jos je asus zaustavio proizvodnju netboka samo par mjeseci nakon što sam ovaj svoj kupio.

Ništa onda dok radi radi,kad stane u smece.

Kolko vidim, riječ je o običnom 2.5" HDD-u, evo ti na nabavi link, i nađi neki koji ti paše u buđetu. Ovaj ispod video ti je dissassembly, pažljiv budi kad budeš rastavljao.

CCC a ovaj se već ubo da dobije na poklon laptop {#} 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 19:14 (ramzocro-HCR).
15 godina
HDD odbija suradnju

Patria

- Napravi full format HDDa, zatim naredba "chkdsk" sa svim opcijama za popravak. Ovo bude izoliralo bad sectore.

- Ako ne znaš kako, "google is your friend".

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

{#}

a kad vec dajes link na nabavu, onda bar napisi da su standardni 2.5" diskovi debeli 9mm... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 19:27 (wifi).
14 godina
wifi kaže...
ramzocro-HCR kaže...

{#}

a kad vec dajes link na nabavu, onda bar napisi da su standardni 2.5" diskovi debeli 9mm... 

Čovjek je ugurao prokleti SSD na tim videima u taj laptop. Nuff said.

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
17 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

Čovjek je ugurao prokleti SSD na tim videima u taj laptop. Nuff said.

not enough... ssd takodjer treba bit 7mm ili tanji... to za ssd i ne predstavlja toliki problem, pa ga proizvodjaci obicno i stavljaju u tanko kuciste imajuci u vidu da ce se stavljat u ultrabookove. 

na konkretnom modelu se radi stanjivanja islo toliko daleko da je cak i memorija zalemljena na maticnu plocu, pa je niti mozes izmjenit, niti dodat jos jer nema utora kojim bi to ucinia. pravo je cudo kako su uopce isli i disk stavljat unutra umjesto 64GB ssd zalemljenih na plocu. 

12 godina
protjeran
HDD odbija suradnju

Citam da su ljudi u njega stavljali SSD od 7mm.Pa sam i ja mislio staviti ovaj.Samo me muci jesu li konektori isti kao na starom disku,da ne bi bacio lovu u zrak daba.

Ovdje su slike maticne,samo ne mogu vidjeti jesu li isti konektori kao na SSD-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako je ssd u 2.5" formatu, tada su i konektori isti - mozes taj konkretni ssd stavit unutra... ipak, cini mi se da je 60gb malo. da ipak pogledas neki ssd od 120, 128gb, mala ti je razlika u cijeni, a ipak dvostruki kapacitet.

12 godina
protjeran
HDD odbija suradnju

Ma stavio bi ja veci ali nemam love.Bice dobar i ovaj od 60 dok ne dođu bolja vremena :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice