Upravo sam citao nesto po forumuma(a neki kazu da je i AMD to potvrdio)da je moguce u crossfire spojiti HD6770 i HD5770. Buduci da imam jednu HD6770,a HD5770 mogu dobiti vrlo povoljno, ovakvo bi mi se rjesenje svidjelo. (teoretski su HD6770 i HD5770 identicni)Ima li neko iskustva sa necim takvim ?!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemam praktičnog iskustva ali znam da se mogu spojiti.
znaci ako ih spojim sa mosticem nece biti problema u aplikacijama i takvim... ?
Kažem, nisam praktično radio ali znam da se dvije različite Radeonke mogu spojiti u polje. Pogledaj samo da li se šta podesiti u driver-u.
Sudeći po ovom grafu, ne možeš napraviti CF sa te 2 kartice.
EDIT: evo link: http://sites.amd.com/PublishingImages/Public/Graphic_Illustrations/WebBannerJPEG/AMD_CrossfireX_Chart_1618W.jpg
Kako ne može? Žutom bojom je samo označeno da mu treba vanjski mostić za kreiranje polja!
Sva polja koja nisu žuta ili crvena znači da kombinacije tih kartica nisu moguća.
bas to ocu da kazem, sva polja koja su zuto znaci da treba samo mostic
Tačno tako, dakle može. Fine bi to trebalo da budu performanse. 
god bles ju
Samo malo, ovaj graf mi ne štima. Ako gledamo popis kartica s lijeve strane: HD5770 i idemo do stupca sa HD6770 polje je sivo. Ako pak odaberemo red sa HD6770 i idemo do stupca sa HD5770 onda je moguće???
Koordinate X Y kolega!
Koordinate X Y kolega!
Ja sam više naviknut na Z i X, profesionalna deformacija :)
Uglavnom: Y:5770 i X:6770 ne može, a Y:6770 i X:5770 može?
Ma šalim se! Čini se da ima veze s tim što su poredane po snazi i klasama tj. brojevima a ovako je i estetski ljepše! Ali vjeruj ljudima, radi konfiguracija.
Da, upravo tako. Obrati pažnju na Primary/Secondary na slici pa će ti bit jasno...
Tamo ti pise Primary GPU i Secondary. Znaci da hd5770 nemoze bit u crossfire sa hd 6770 ako je on primary gpu, a ako je hd 6770 primary onda moze
Kolika ja vidim a i kolega je sam rekao da sad ima 6770 a nabavit ce 5770 dakle 6770 je primarna grafa dok je 5770 sekundarna grafa i po grafu je cross fire moguc dok obrnuto ne,iako sam ja vidio par slucajeva gdje radi i obrnuto...
Kolega XXX-man je bilo malo brzi,ali ne i pametniji...
Da, upravo tako. Obrati pažnju na Primary/Secondary na slici pa će ti bit jasno...
Znači primary kartica mora biti ona na koju je monitor spojen?
Ja sam mislio da je AMD (tada još Ati) potpuno napustio onaj svoj master-slave koncept, ili kako se već to zvalo.
Da. A trebala bi biti i u utoru bližem procesoru.
6770 mora biti primary jer je novija se nekim novim mogućnostima (drugačiji bios, čip je isti), a 5770 je kao secondary samo da doda snagu.
E to nisam znao da je čip isti. Jer je to novija serija sam odmah pretpostavio da je i čip drugačiji. Šteta, već sam se ponadao da uvode CF među različite čipove
Isti su čipovi.
6770/5770 i 6750/5750
Mislim da je to Juniper pa googlaj.