Hardverski problem

poruka: 5
|
čitano: 786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hardverski problem

Bok ljudi,

Meni se dogodilo nešto neobično sa jednim starim kompom.

Konfiguracija je bila Cel 900,  448 MB rama...itd. i sve je radilo ko sat do sljedeće radnje.

Rastavio sam konfiguraciju i ubacio (malo) noviji CPU unutra. p3 1000. Nakon zamjene komponente upalio sam komp ali

na moje čuđenje- na ekranu je pisalo samo "please check the signal cable". Bez ikakvog beepa ni ništa. Ventovi se vrte, lampice gore

ali se sistem ne diže niti ima slike na ekranu.

Naravno da je signal kabel od monitora bio spojen i da je sve ispravno spojeno jer sam to radio bezbroj puta i nikad problema.

Zaključivši da je sigurno problem sa neispravnim "novim" procesorom, izvadio sam isti i vratio stari Cel 900 unutra. Ista stvar.

Pokušao sam i grafičku promijeniti ali isto bez rezultata. Stvar je što bi se bilo kakva neispravnost sa ramom ili gpu-om javila kao BEEP BEEP...a ovdje nema nikakvog signala.

Ima ko ideju/iskustvo što bi moglo biti? (pretpostavljam da je MBO ali he**m joj, radila je bez beda prije)

Zahvaljujem na idejama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hardverski problem
Resetiraj BIOS, zasad mi samo to pada na pamet, razmislit cu jos, pa ako se cega sjetim, javim.
LP :)
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hardverski problem

Probao sam to.

Pada mi na pamet da se negdje možda lem oštetio na ploči...ali to je nemoguće detektirati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Hardverski problem

Jesi spojio od napajanja na ploču i ATX 20-pinski konektor i onaj 4-pinski?

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hardverski problem
Mozda ti je nesto sitno prasine upalo izmedju procesora i lezista, dobro ocisti i pocni eliminaciju, RAM, ako imas vise plocica, povadi PCI kartice ako imas.
Sretno
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice