Hardver se kvari dio po dio!

poruka: 7
|
čitano: 1.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kao što naslov govori imam problem naime, kupio sam prije dvije godine komp tj. sve sam zamijenio osim kučišta i odmah su počeli problemi prvo je ram riknuo,  pa hdd, pa mbo. I naravno to je sve pokrila garancija no sada nakon godinu dana opet je ram izgorio i neće ući uopće u bios pa mislim da je i mbo opet kihnula evo konfa:

• MBO je zamijenjena pa sad ću samo pročitat što piše na ovoj novoj: BIOSTAR T series TF8200 A2+
  • RAM Kingmax 2gb DDR2 - 667
  • VGA PCI-E Gainward, BLISS 9600GT 512
  • AMD Athlon 64 x2 6000+, 3000mhz
  • HDD WD Caviar 640 GB
  • Napajanje: FORTRON BlueStorm 500W 

Eto to je konfiguracija pa sad s obzirom da je sav hardver riknuo osim napajanja moja ja ideja da njega pošaljem na garanciju(imam je još par mjeseci) da ga provjere.

Svaki savjet je dobrodošao!

A.D.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Hardver se kvari dio po dio!

Iznenađen .. kako znaš da je RAM izgorio osim ako je vidljivo fizički (paljevina)?

isključi struju.

-odspoji s MBO sve, sve kabele, uređaje, kartice... samo ostaje CPU i napajanje.

- resetiraj BIOS (par sekundi CLR-CMOS ili vađenjem baterije)

-spoji struju i upali (dodir šarafcigerom na kontakt pin za power..)

-ako ploča 'bipka'.... -to je bio cilj, znači da je ploča možda ispravna.

- odspoji struju, umetni RAM, upali -bip? -drugačiji bip ili identičan predhodnom??

-ako je drugačiji, ugasi, dodaj VGA, upali... -bip?, slika?... -radi bios?...

-itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

Iznenađen .. kako znaš da je RAM izgorio osim ako je vidljivo fizički (paljevina)?

isključi struju.

-odspoji s MBO sve, sve kabele, uređaje, kartice... samo ostaje CPU i napajanje.

- resetiraj BIOS (par sekundi CLR-CMOS ili vađenjem baterije)

-spoji struju i upali (dodir šarafcigerom na kontakt pin za power..)

-ako ploča 'bipka'.... -to je bio cilj, znači da je ploča možda ispravna.

- odspoji struju, umetni RAM, upali -bip? -drugačiji bip ili identičan predhodnom??

-ako je drugačiji, ugasi, dodaj VGA, upali... -bip?, slika?... -radi bios?...

-itd.

Ima indikator na mbo pise na njemu RAM i blinkao je :) kada sam stavio drugu memoriju onda je krenuo dalje ali nije htio uci u bios. Probao sam vadjenje baterije i nista opet isto.

sada cu probat ovo odspajanje svega i samo je upaliti. Pa javim kako je proslo

A.D.
17 godina

Evo probao sam iskopcati sve i ostaviti samo CPU i napajanje, ploca ne "svira" :o

Problem je jos sad sto je prva ploca kupljena u hg spot-a i oni su zamijenili sa ovom ali nisu mi dali nikakav racun tj. nemam ga i kad sam posao tamo rekli su da sad koriste novi program te da nemoze naci stare racune i narudzbe :)

A.D.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tvoj problem je malo komplikovan.Neodlučan

To što se nečuje bip.. neznači ništa.. i ja sam nasio na tu foru, ali pazi neke ploče nisu spojene na mali zvučnik ili ga uopće nema.

Meni tu smrdi taj Ram. bolje rečeno brzina tvoje sabirnice. Možda je do ram-ova probaj posuditi od drugara neku memoriju, te je zamijeniti sa svojaom. Naravno Bios restartuj i ako se upali. Podesi sve u biosu kako treba. 

Ako ako procesor ima grešku on će možda da radi ali sve dok se ne preoptereti, naravno provjeri i dali se neki od dijelova pretjerano grije..

To da se kvari dio po dio je malo čudno ..

Malo više informacija o tome kada se je to počelo dešavati. Šta radiš sa komp.. Gdje se nalazi ( mislim na stolu ili ispod, radi vlage) Opiši nam to malo, ovako je to prazno nagađanje, može biti ovo može i ono. A ono problem leži negdje drugdje....

17 godina

Komp sam dao prijatelju kojemu sluzi za internet, video i slike! I pokoju igricu, pa me on zvao kada se to pocelo dogadjat. Komp stoji na podu nema vlage novi je stan. Ne postoji neki dogadjaj kada se to dogodi nego nasumicno. Javljao je gresku prilikom loada i jako bi mu dugo trebalo da prodje post te bi napisao "... Slowing down your DRAM speed" nesto u tome smislu neznam tocno jer se to sad vise ne pojavljuje kada sam izvadio stari ram i ubacio novi(polovan ali isprobano radi). E sada mogu ubacit ponovo ovaj ram i procitat tocno koja je greska! ili pokusat naci neki treci ram ?? Neznam ni sam vise!

A.D.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo da ova tema ipak ima neki kraj tj. da ne ostane bzvze otvorena na kraju su dobri ljudi iz hg spot servisa u jako kratkom roku od svega 10 dana ustanovili da je kvar u SATA kabelu za HDD i sada sve radi ok. Komp cu dobit u ruke ovih dana pa provjerim jos ali jucer su mi javili da je kvar otklonjen :)

A.D.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice