Hard disk čudan zvuk

poruka: 10
|
čitano: 7.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Hard disk čudan zvuk

imam manji problem sa hard diskom western digital caviar blue 3.5'' 160 GB 7200 RPM sata 2 , još prije nekoliko mjeseci dok sam bio

na kompu čuo sam kao da je nešto lagano udarilo, odma sam posumnjao na hard disk, i onda jedan dugi period ništa, i sad opet zna malo lupnuti

kao da se muči, nemože nešto učitati, u windowsima mi se dosad nije zaledilo, osim jučer, nekad mu treba duže da učita, inače on i kad je bio

novi uvijek se jako čuo, ali sad zna biti taj zvuk poput lupkanja(prije nikad) napravio sam windows check, u hd tune pro i disk sentiel pro piše da je sve ok, 

što me iznenadilo, išao sam na error scan naravno ne quick, nego deep, i gb, i kasnije mb da traži, niti jedan bad sactor, a u sentielu pod zdravlje

diska piše perfect, nije do reinstalacije windowsa, nema veze sa tim, baš sam prije 2 dana ponovno instalirao windowse ... nego hard disk ima 6 ipo

godina i to me malo brine, ali neznam zašto u niti jednom programu ne nalazi ništa, a vidim na onoj temi, kako provjeriti disk u kojem sumnjate ispravnost

da je drugima našlo probleme, znači li da ima još uvik nade za ovaj moj disk? {#} u ovu staru kantu sam nedavno uložio već 500 kn, neisplativo znam, ali sad

mi super napokon radi, eto jedino da nije hard diska, ali to se rijetko cuje, ali me strah da ne bi gore, inače sve normalno više manje radi ... 

evo ja bi uzeo ovo možda http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c00e9ecd01084e6b91f9e1877233967f.tvrdi-disk-wd-caviar-blue-250gb-sata3-wd2500aakx.aspx ili da jednostavo zaboravim više ulaganje u ovaj komp, dok radi neka, a kad budem u mogućnosti kupit sve novo, iako mi je

žao zbog harda, jer ovaj komp mi je prirastao srcu, a i jučer je kupljena grafička kartica, i procesor nedavno, sve super radi ... i baš sad me hard zeza, jeli moguće da je ispravan samo da se nakupilo prašine ili nešto, ali čistim redovito ..

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 10:26 (angel_eyes).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Hard disk čudan zvuk
angel_eyes kaže...

imam manji problem sa hard diskom western digital caviar blue 3.5'' ....

Iz iskustva znam da WD lupka kada je problem u napajanju!

U biti,ne lupa nego škljoca-ponekada!

Probaj napajanje promjeniti!

12 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
angel_eyes kaže...

imam manji problem sa hard diskom western digital caviar blue 3.5'' ....

Iz iskustva znam da WD lupka kada je problem u napajanju!

U biti,ne lupa nego škljoca-ponekada!

Probaj napajanje promjeniti!

vidiš na to sam baš sinoć pomislio, dosad nisam imao problema sa tim napajenjem, ms industrial 400w, staro je dosta, jedino da je i ono počelo rikavat, nedavno sam ga bio izvadio i razmontirao skroz i očisto od prašine, ali meni se to škljocanje prvi put javilo negdje prije nove godine, još kad je komp bio puno slabiji, bez novog proc. a i ova grafička što imam jako malo troši, piše na kutiji 300w napajanje ... al eto jedino da od starosti mi napajanje rikava, iako mi se čini kad bi ubacio onaj hard novi da bi problemi nestali, al ajde može biti ;) .. ništa moram od frenda posudit napajanje pa vidit, al to ce malo pričekat, nemogu omda .. pa javim

12 godina
neaktivan

nemogu baš naći na netu, ali hoće li napajanje atx verzija 2.03 raditi na matičnoj atx 1.2 !? .. gledao sam na matičnoj mi piše atx 1.2, ovo je matična http://www.asus.com/Motherboards/M2NMX_SE/specifications/ , a napajanje bi bilo ovo http://www.inter-tech.de/index.php?option=com_content&view=article&id=112:sl-500&catid=49&Itemid=153&lang=en , neko ljevo napajanje znam, ali nemogu sad kupovati neko brand kvalitetno, znam da nije pametno štediti na napajanju, ali to intertech bi bilo privremeno dok ne kupim sve novo, trenutno je ovo u kompu http://hr.ms-start.com/MS-PLATINUM-napajanje-62.aspx radi 7 godina bez problema , a to intertech 500 w bi dobio novo sa garancijom za male novce ... pa me zanima hoće li raditi na ax 1.2 .. nisam dugo mjenjao napajanje, jesam prije davno, i uvijek je svako koje sam stavio radilo bez problema . {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 11:59 (angel_eyes).
12 godina
neaktivan

eto promjenio sam napajanje kako si rekao! ;)  zasad ne školjca, dalje ćemo vidit, a jeli moguće da hard disk otkazuje iako u sentielu, hd tune, crystal disk info svugdje pokazuje da je sve ok i nema bad sectora ?

14 godina
angel_eyes kaže...

eto promjenio sam napajanje kako si rekao! ;)  zasad ne školjca, dalje ćemo vidit, a jeli moguće da hard disk otkazuje iako u sentielu, hd tune, crystal disk info svugdje pokazuje da je sve ok i nema bad sectora ?

Zašto bi?

Prvo ti vidi kako ce sa novim napajanjem šljakati,pa ga onda tek kudi!

12 godina
neaktivan

aha ok ;) , evo cijeli dan je jednom škljocnulo maloprije xD , čini se da ipak nije bio problem u napajanju, evo stanje u crystal disk info

Model : WDC WD1600AAJS-22PSA0

Firmware : 05.06H05

Serial Number : WD-WCAP94912727

Disk Size : 160,0 GB (8,4/137,4/160,0/160,0)

Buffer Size : 8192 KB

Queue Depth : 32

# of Sectors : 312581808

Rotation Rate : Unknown

Interface : Serial ATA

Major Version : ATA/ATAPI-7

Transfer Mode : ---- | SATA/300

Power On Hours : 19892 hours

Power On Count : 8120 count

Temperature : 28 C (82 F)

Health Status : Good

Features : S.M.A.R.T., AAM, 48bit LBA, NCQ

AAM Level : 80FEh [OFF]

da napomenem, to se obično čuje par minuta nakon podizanja windowsa pa dok surfam, kasnije uopće ne, ni u igricama nikad .. tako da stanje nije baš dramatično .. možda da kupim novi sata kabel ? hm

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 19:58 (angel_eyes).
12 godina
neaktivan
Hard disk čudan zvuk

Sto se uopce brines zbog toga, meni zna isto tako "škljocnut" dok mi se windows boota  onda i ponekad dok ulazim i neke programe.. zanemari to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma znam, ali prije nikad nije .. ma dobro koga hebe :D

12 godina
neaktivan

stavio sam onaj sata kabel sa osiguračima, i evo ne škljoca već 3 dana .. samo da tako i ostane :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice