Grafička pišti pri opterećenju

poruka: 16
|
čitano: 4.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Grafička pišti pri opterečenju

pozdrav!
konfa je navedena pod moj komp...a moj problem je slijedeći... nedavno je mijenjana grafička i napajanje s njom, sve lijepo uštekam, napravim format c:, posložim windowse, instaliram igu (BF3) i krenem igrat... čim je prošao onaj loading screen iz kučišta mi počeo dolazit neko pištanje, kad sam pobliže pogledao dolazi iz grafe... to pištaje se javlja samo pod opterečenjem, veće opterečenje jače pištanje... i kad se scrollaju stranice prepune flash sadržaja mi zna jako tiho pištat (samo kad se scrolla), a HD na youtube joj ne utječe na pištanje... inače sve radi bez problem, tj savršeno... u grafu je uštekan i 6 i 8pin konektor... to mi radi od prvog dana već sad mjesec dana, mislil sam da će prestat s vremenom, al eto...
moje pitanje bi bilo dal me to treba zabrinjavat i dal da odnesem u servis??
hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pištanje? kao cviljenje.

izvadi grafičku i pogledaj kondenzatore, sigurno ti se koji napuhao.

ako jest odnesi na reklamaciju.

''how yes no''
Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
protjeran

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

hvala!
ispod hladnjaka ne mogu vidjet kondenzatore, a sutra ću im natrag odnijeti, ne sviđa mi se opcija da bi mogel eksplodirat kondenzator... oće mi odmah zamijenit ili će slat u zagreb?? u links u varaždinu mislim odnijet, tamo je i kupljena... pitam jer sam staru grafu prodal a baš i ne mogu bez kompa tjedan dva :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

najprije ju moraju i oni u servisu testirat. ako se i kod njih ponovi pištanje tek tad će je mijenjat.

koliko će ti potrajati ne znam.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

koja kartica? hardver? imao sam takvih problema, recimo s  moje dvije 295 jedna je zujala za poludit, naravno samo je prestalo nakon nekog vremena, bio sam uvjeren da mi druga nikad isto nije pistala pa je ona isto pocela pa prestala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Grafička pišti pri opterečenju
XFX 6870
primjetil sam i ja da manje pisti al svejedno... kad produ 3 kralja nosim je u links, prije bi je odnesel da mi nije rekel lik da je necu vidjet prije nek se slegnu praznici :S
ma zivcira
me i zabrinjava :(( rekel si da tvoje vec ne piste??
14 godina
neaktivan

moje su jednostavno prestale nakon nekog vremena, ovisi pri kolko to db pisti... ako imas kameru pa snimis video naravno pokusaj sve okolo iskljucit znaci komp da radi i da se cuje to pistanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

moje su jednostavno prestale nakon nekog vremena, ovisi pri kolko to db pisti... ako imas kameru pa snimis video naravno pokusaj sve okolo iskljucit znaci komp da radi i da se cuje to pistanje?

Interesantno ,isti slucaj i kod mene . Same prestale nakon nekog vremena.

14 godina
neaktivan

Neznam meni je pištilo ,dok je računalo normalno stojalo.

I recimo polegnem cijelo kučište u stranu i ništa ne pišti . I opet vratim pa je pištalo. Sva sreća pa je prestalo.

Tako da recimo kod mene nisu kondenzatori . Nego su 100% ležajevi od ventilatora. Pretpostavljam da je ista stvar kod MislavGray-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
frend ima isti problem na 4870x2, pri starijim igrama gdje ima puno fpsa čuje se pištanje koje dolazi iz grafičke. ali mislim da nemaš razloga za brigu
Win Osama in hide and seek
14 godina
pa to, na cod 4 mi glasnije pisti nek na BF3 :S
ne pisti glasno, al kad winamp ne svira onda cujem
14 godina

A da ti nama das temperature od grafe ? Svaka graficka kartica ima granicu temeprature do koje ide, i granicu temperature koja je kriticna za nju i onda "POCINJE PISKATI",tipa nekaj slicno ko morseova abeceda . Moze biti i do coolera, da je lezaj nagnuti pa struze po metalu/plastici .

I jos jedna stvar!!! Da se ne bi zajebal , provjeri jos i kabel koji ti spaja u kucistu zvucnu karticu i maticnu plocu ! Ja kad sam kupil sebi zadnji put komp, isto u vz-u, tak mi je dugo piskal dok ga nisam celog razmontiral i sastavil natrag ( najcesce kad sam igral igrice ) i onda je prestal piskati. Uzrok piskanja : kabel nije do kraja stisnut !

Sretno ,nadam se da je taj kabel

0 0 hvala 0
14 godina
Grafička pišti pri opterećenju

idle: 35-37C     fan 25%
HD video: 45-55C    fan 25%

load: 65-71C    fan 45%

mislim da su temperature i vise nek OK, kučište ima poprilični airflow...prije nek sam postal ovdje, izvadil sam je van i provjeril dal nije do venta i nije... nije ni do kablova jer su uštekani do kraja (obadva)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Grafička pišti pri opterećenju

pa na kolko ti ta grafa stupnjeva ide ? na idle i hd je temperatura ok,ali na load da je fan samo 45% i temp od 65 pa na dalje ...

daj skini afterburnera i digni malo % fan , da ne bi bilo slucajno pregrijavanje !

14 godina
Re: Grafička pišti pri opterećenju
ja sam si slozil fan profil... do 75C je na 45%, do 80 na 65%, preko 80 na 100%...
taj chip ide do 105C inace tak da su temperature ok... i kad je na default dode do 70C ali je tada vent na 70%, tak da je ovako isti k***c samo tisi...
nije do toga nego do kondenzatora
temp u loadu jos nisam videl preko 74C ( i to u OCCT nakon 30min), a ovako u igrama nikad preko 71C... temp nisu problem, posto referentne 6870 rade i na 95C
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice