Graficka ne vrti

poruka: 15
|
čitano: 6.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Graficka ne vrti

Pozdrav momci, nisam se predstavio jer sam u zurbii velikoj,

Znaci, na grafickoj se ne vrti ventilator a na hladnjaku da kad upalim komp.

Kupio sam napajanje samo s 2 MOLEX utora a trebaju mi 4(2 za graficku, usput radi se o BFG GTX 260, i 1 za hd i dvd rom)

eh sad, narucio sam pretvarac iza SATA u 2 MOLEX, ugl, jel mi mozda vventilator se ne vrti zbog toga kaj hd nije pod naponom???

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Graficka ne vrti

Znaci NARUCIO SAM I CEKAM taj pretvarac iz SATA u 2 MOLEX utora, eh sad, vrag mi ne da mira i iz ciste znatizelje sam sve spojio i prikljucio JEDINA 2 MOLEX UTORA u graficku jel me zanimalo da li se ventilator vrti jer sam mjenjao pastu, eh pa ne vrti se, pitanje je sad jel mi se ne vrti ventilator na gpu zbog toga kaj hard nije prikljucen(na napon), graficku sam isprobao kod frenda i radila je, eh sad nam ostaje samo napajanje, ono ne bi trebalo bit problem jer je 550w, eh to nas dovodi do pitanja jel moze bit da mi se grafa ne vrti zbog neprikljucenog harda(svi kabli rade i pod naponom su, takodjer i cpu hladnjak se vrti).{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Graficka ne vrti

Eh da, oprostite na jos jednom postu, ako pomaze

GIGABYTE GA EP31 DS3L

Intel Core 2 Duo E6550 2,33

4GB 667

dvd nije bitan, hd je 60gb neki tek tolko da komp upali(i da, radi)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Graficka ne vrti

pa odi opet probaj grafu kod frenda nakon sto si pastu mjeno 

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Graficka ne vrti
111Ante111 kaže...

Znaci NARUCIO SAM I CEKAM taj pretvarac iz SATA u 2 MOLEX utora, eh sad, vrag mi ne da mira i iz ciste znatizelje sam sve spojio i prikljucio JEDINA 2 MOLEX UTORA u graficku jel me zanimalo da li se ventilator vrti jer sam mjenjao pastu, eh pa ne vrti se, pitanje je sad jel mi se ne vrti ventilator na gpu zbog toga kaj hard nije prikljucen(na napon), graficku sam isprobao kod frenda i radila je, eh sad nam ostaje samo napajanje, ono ne bi trebalo bit problem jer je 550w, eh to nas dovodi do pitanja jel moze bit da mi se grafa ne vrti zbog neprikljucenog harda(svi kabli rade i pod naponom su, takodjer i cpu hladnjak se vrti).{#}

Ventilator na gpu bi se morao vrtjeti bez obzira na hard. Ali mene buni nešto. Grafu si spojio na 2 molexa, zar ne idu 2 6pinska na tu grafu?

I koje je točno napajanje, znaš li možda? Mnogi proizvođači deklariraju napajanje kao mnogo veće nego što zapravo je. Pogotovo mi je čudno ako ima samo 2 molexa. :/

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
13 godina
neaktivan

graficka ima 2 6 pinska utora

ja sam s grafickom dobio jedan taj 6 pinski al iz 2 molexa, znaci ne 2 kabela za svaki 6 pinski utor nego jedan kabel 2 molexa u taj jedan 6 pinski utor

kaj se tice ponovnog isprobavanja graficke vjerojatno hocu, vise me brine taj kabel za napajanje, ko zna jel mi covjek uopce je poslo sve kabele za napajanje kad sam ju kupio(preko njuskala {#})

17 godina
neaktivan
111Ante111 kaže...

graficka ima 2 6 pinska utora

ja sam s grafickom dobio jedan taj 6 pinski al iz 2 molexa, znaci ne 2 kabela za svaki 6 pinski utor nego jedan kabel 2 molexa u taj jedan 6 pinski utor

kaj se tice ponovnog isprobavanja graficke vjerojatno hocu, vise me brine taj kabel za napajanje, ko zna jel mi covjek uopce je poslo sve kabele za napajanje kad sam ju kupio(preko njuskala {#})

Koje napajanje imaš točno?

Ako sam dobro shvatio, imaš 2 molexa i na njih si spojio onaj adapter i njega stavio u onaj jedan 6pinski, a drugi je prazan? Morala bi oba biti popunjena.

13 godina
neaktivan
Graficka ne vrti

rijec je o lpk2-23 500w, znaci gore ne moze bit, al platio sam 100 kn samo, sad kad razmislim, oni reklamiraju 500w...znaci ipak napajanje????(brijem da mogu bit sretan ak sam 300w dobio)???

da drugi 6 pinski utor je prazan

da, kod frenda su oba bila popunjena 6pinska utora.....znaci NIJE DO NAPAJANJA al je DO TOG JEDNOG 6 PINSKOG KABLA???

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 22:55 (111Ante111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
111Ante111 kaže...

rijec je o lpk2-23 500w, znaci gore ne moze bit, al platio sam 100 kn samo, sad kad razmislim, oni reklamiraju 500w...znaci ipak napajanje????(brijem da mogu bit sretan ak sam 300w dobio)???

da drugi 6 pinski utor je prazan

da, kod frenda su oba bila popunjena 6pinska utora.....znaci NIJE DO NAPAJANJA al je DO TOG JEDNOG 6 PINSKOG KABLA???

Iskreno, prema tome je i do jednog i do drugog. Tj, govoriti o jednome znači i o drugome. Čak i kad bi nekako uspio povezati i izmisliti iz nekih konektora taj drugi 6 pinski kabel, sumnjam da bi napajanje to izdržalo. A odmah je to sumnjivo bilo, samo 2 molexa, to već dugo nisam vidio.

16 godina
neaktivan
Graficka ne vrti

Tebi će trebati drugo napajanje. Koliko ja vidim ovo tvoje niti nema PCI-E konektor (6 pinski), ono nije ni predviđeno za takvu grafičku. Tvoj prijatelj vjerojatno ima taj konektor. Ne znam da li ćeš imati uspjeha kad ti stigne taj konverter, hoćeš li uopće imati mjesta za disk i optiku onda? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kupio sam napajanje za 50kn od frenda(kolko para tolko muzike izgleda), znaci sad pricekat taj sata to 2 molex kabel i sve to spojit, ako ne radi narucit jos jedan i posudit od frenda taj 6pinski za graficku i opet spojit, eh ako onda ne radi mogu napajanje zapalit

ugl DOBIO sam od lika s njuskala samo 1 kabel, i na google slike ima par slika pod bfg gtx 260 package content samo s jednima kabelom a ima par slika s 2...

13 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Tebi će trebati drugo napajanje. Koliko ja vidim ovo tvoje niti nema PCI-E konektor (6 pinski), ono nije ni predviđeno za takvu grafičku. Tvoj prijatelj vjerojatno ima taj konektor. Ne znam da li ćeš imati uspjeha kad ti stigne taj konverter, hoćeš li uopće imati mjesta za disk i optiku onda? 

necu, morat cu izgleda OPET narucit taj kabel ISTI, ako i onda ne radi posudit od frenda taj 1 pretvornik za graficku i probat, mislim da mi je to najjeftinija varijanta(kabel taj 19,00, za graficku malo vise ok 20kn)

ugl mislim i ja da je to do napajanja, a kaj cu htio sam brda i doline s ovim smece al bez para nejde...

16 godina
neaktivan

Stvar je u tome što novija napajanja imaju na sebi već taj PCI-E 6 pinski konektor za grafičku. A ti si dobio još jedan konverter, jer grafička zahtjeva dva 6 pinska konektora. Tvoje napajanje nema taj 6 pinski konektor pa samim time bi morao imati 2 konvertera, a time ćeš iskoristiti sve konektore na napajanju i nećeš moći spojiti osstale dijelove, kao što kažeš imaš samo 4 molexa...

13 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Stvar je u tome što novija napajanja imaju na sebi već taj PCI-E 6 pinski konektor za grafičku. A ti si dobio još jedan konverter, jer grafička zahtjeva dva 6 pinska konektora. Tvoje napajanje nema taj 6 pinski konektor pa samim time bi morao imati 2 konvertera, a time ćeš iskoristiti sve konektore na napajanju i nećeš moći spojiti osstale dijelove, kao što kažeš imaš samo 4 molexa...

u potpunosti si u pravu, ugl. pitanje, jel mislis da ako narucim jos jedan sata to 2 molex kabel i jos jedan 6pinski to 2 molex kabel graficka radit?

onda cu imat 6 molexa, 2 za hd i dvd rom i 4 za graficka, iskreno mislim da mi napajanje nece izdrzat..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 23:37 (111Ante111).
16 godina
neaktivan

Da, to se i ja bojim da neće izdržati...Ajde pogledaj na ovoj temi da li ti mogu pomoći u vezi toga, Oni će bolje znati. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice