Gdje da spojim dodatni ventilator i koji

poruka: 14
|
čitano: 2.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran

Vidim da ima slična tema ali ili iz 2009 pa ću otvoriti novu

Imam matičnu asrock n68C-gs fx  na njoj sam našao prazne pwr_fan1 i cha_fan1  vjerojatno bi tu mogao spojiti ventilator,

htio bi spojiti 3 ventilatora pa gdje bi mogao spojiti 3 

Također koje ventilatore ozeti imam kučište ms industrial decima,

Ovo što kod ventilatora piše 100,120,140 mm na koju se to dužinu odnosi

Na bočnoj strani imam 2 otvora za ventilator jedan je od šarafa do šarafa 110x110 a drugi oko 78x78 i na stražnjoj strani ima 110x110 samo kod njega su unutarnje rupice u krugu promjera 110.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 18:09 (nonickname).

0 0 hvala 0
14 godina

Spojis ga direktno u napajanje?

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

prije 2 dana kupio, čisto da se nađe, ventilator xilence 120 (red) za 28,oo kuna:

http://www.chipoteka.hr/artikl/83897/hladnjak-xilence-blackred-120mm

- malko je zapravo drugačiji u trgovini nego na slici, samo slikica odnosno logo u sredini

- imaš i ostale veličine samo u drugim bojama i jeftini su također, pa provjeri.

imaš na njemu mogućnost spajanja preko ploče (poput tvoje) sa 3 pina ili preko jacka direktno na napajanje.

meni je trenutno spojen direktno na napajanje i služi za ispuh zraka, totalno tiho i izvrsno radi.

a tebi za spajanje, mislim da je svakako bolje spojiti direktno na napajanje?

eventualno ukoliko imaš neki software za kontrolu svih ventilatora, onda na ploču...

u protivnom imaš veliku buku od samo jednog ventilatora!

a zapravo nepotrebno s obzirom da ti ne treba raditi na full broju okretaja kada je pričvršćen na kučište.

weedafuqyee
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Gdje da spojim dodatni ventilator i koji

Sva 3 ventilatora možeš spojiti na jedan molex konektor. I imati donekle regulaciju brzine, tako da možeš birati između 5V 7V i 12V. Evo kako ih i pravilno spojiti klik. Ja sam tako spojio 5 ventilatora na 7V preko 3 pin konektora od ventilatora, ugurao prvu žicu prvu crvenu na molexu i drugu žicu zadnju crnu na molexu i na 3 pin konektoru ako se dobro sječam u "utore" za crvenu i žutu žicu (ako krivo spojiš ne možeš ništa skuriti barem ja nisam uspio {#} ) I naravno to sve izolirao i učvrstio žice da ne izađu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 19:02 (SoynTech).
11 godina
protjeran

nebi htio prespajati žice, ako spojim 2 ventilatora na pwr_fan1 i cha_fan1 dali mogu preko speedfana upravljati brzinom. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mogao bih sa speedfan-om kontrolirati brzinu okretaja ventilatora, ali samo onim ventilatorima sa PMW (kao što je CPU ventilator sa 4 žice) i moraju biti priključeni na 4 pinski konektor na matičnoj (koji je rezerviran za CPU), a možda i grješim što se tiče toga pa se može kontrolirati sa speed fanom i preko 3 pin konektora jer nisam nikad isprobao. Zatim može biti da ti matična u biosu podržava kontrlolu voltaže ventilatora pa im tako možeš upravljati brzinom. Ili pak možeš kupiti neki fan controller ili ovakav adapter sa molexa na 2x 12V i 2x 5V. Mada zašto plačati nešto što si možeš za 2 min napraviti sam. OK nije dobro kao fan controller, ali je solidna alternativa jer možeš birati između 5V 7V i 12V i najbolje od svega je ništa ne košta.

11 godina
protjeran

hvala, budem isprobao. 

0 0 hvala 0
16 godina
nonickname kaže...

Vidim da ima slična tema ali ili iz 2009 pa ću otvoriti novu

Imam matičnu asrock n68C-gs fx  na njoj sam našao prazne pwr_fan1 i cha_fan1  vjerojatno bi tu mogao spojiti ventilator,

htio bi spojiti 3 ventilatora pa gdje bi mogao spojiti 3 

Također koje ventilatore ozeti imam kučište ms industrial decima,

Ovo što kod ventilatora piše 100,120,140 mm na koju se to dužinu odnosi

Na bočnoj strani imam 2 otvora za ventilator jedan je od šarafa do šarafa 110x110 a drugi oko 78x78 i na stražnjoj strani ima 110x110 samo kod njega su unutarnje rupice u krugu promjera 110.

Ventilatori se mjere od ruba do ruba, tako da su kod tebe vjerovatno 120mm i 92mm.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
11 godina
protjeran

Htio bi se zahvaliti na savjetima 

Ugradio sam si 2 ventilatora ali kao što ste rekli preko 3 pina se nemoze smanjivati brzina a vidim da postoji fan controler kao što je SoynTech  rekao, 

dali bi to s ovim radilo znači spojim 3 pin ventilatore i reguliram brzinu http://www.aliexpress.com/item/High-quality-3-5-big-4-pin-molex-computer-fan-speed-controller-cpu-fan-speed-controller/1941036396.html ??

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
nonickname kaže...

Ugradio sam si 2 ventilatora ali kao što ste rekli preko 3 pina se nemoze smanjivati brzina a vidim da postoji fan controler kao što je SoynTech  rekao, 

dali bi to s ovim radilo znači spojim 3 pin ventilatore i reguliram brzinu http://www.aliexpress.com/item/High-quality-3-5-big-4-pin-molex-computer-fan-speed-controller-cpu-fan-speed-controller/1941036396.html ??

da samo pazi jel imaš slobodan floppy otvor!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 15:49 (KerFlorijan).
11 godina
protjeran

Hvala na upozorenju bas sad obratio pažnju sva sreća da imam i floppy otvor jer sam tek sad vidio da je kriva ova dole veličina kotirali su kao da je otvor za dvd player

16 godina
KerFlorijan kaže...
nonickname kaže...

da samo pazi jel imaš slobodan floppy otvor!

To je molex konektor, ne floppy.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K@4.6GHz // 6GB DDR3 // R9 280X // Ereboss // Define Mini
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 2:46 (8ax).
11 godina
protjeran
misli se na floppy otvor na kucistu jer su oni 3.5
16 godina

Aha, tak vec ima smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice