Frendu se srucio PC nemam pojma sta je

poruka: 30
|
čitano: 3.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znaci jednog jutra se probudio i upali komp, vidi nema slike na monitoru.

Prvo je mislio da je u monitoru stvar ali testiro ga je na sestrinom PCu i radi perfektno.

Ima ATI X1650 grafu probo je oba dva DVI konektora ali se nista nije događalo, onda se sjetio da mu maticna ima i965 integriranu (D-sub) grafu pa je probao preko te, prvo je samo maknio grafu iz PCIE slota ali nije bilo nicega, onda je i resetao bios, ali jos uvijek nista.

Kaze da kada upali PC pocnu radit svi ventilatori, i hardovi se zavrte ali kada bi trebalo doci do ucitavanja windowsa necuje da hard ucitava ista...

Primjentio je kada mu se pali PC da nema LED lampica na tipkovnici.

E ja sad neznam il je maticna, il je procesor il je napajanje mozda? Nemam pojma.

Konfa mu je :

matična je Gigabyte GA-965GM-S2
grafa ATi X1650 Pro
hardovi su WD blue 250 GB i Samsung Spinpoint F3 1 TB Caviar blue

monitor Acer P225HQ

2gb drr2 adata 800 mhz

Codegen 400W napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neka proba resetirat bios

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Frendu se srucio PC nemam pojma sta je
Mew kaže...

Prvo je mislio da je u monitoru stvar ali testiro ga je na sestrinom PCu i radi perfektno.

Ima ATI X1650 grafu probo je oba dva DVI konektora ali se nista nije događalo, onda se sjetio da mu maticna ima i965 integriranu (D-sub) grafu pa je probao preko te, prvo je samo maknio grafu iz PCIE slota ali nije bilo nicega, onda je i resetao bios, ali jos uvijek nista.

Kaze da kada upali PC pocnu radit svi ventilatori, i hardovi se zavrte ali kada bi trebalo doci do ucitavanja windowsa necuje da hard ucitava ista...

E ja sad neznam il je maticna, il je procesor il je napajanje mozda? Nemam pojma.

Konfa mu je :

grafa ATi X1650 Pro

monitor Acer P225HQ

2gb drr2 adata 800 mhz

Codegen 400W napajanje

zOjA26 kaže...

Neka proba resetirat bios

15 godina
protjeran
Mew kaže...

Konfa mu je :

grafa ATi X1650 Pro

monitor Acer P225HQ

2gb drr2 adata 800 mhz

Codegen 400W napajanje

može bit milja problema, de nek proba očistit sve konektore i ispuhat ih te nek zatim ukloni cmos bateriju na 20 tak sekundi

16 godina
neaktivan

Stavljam 10kn na maticnu Izlanuo se

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li se čuju kakvi beepovi kod pokretanja računala ?

preko toga bi mogli lakše pogađati što i kako dalje...

vidi sliku iz manuala za tu matičnu ploču koju sam postavio Namigiva

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kakav je zvučni signal kad ga pali (ak ga uopće ima)

može biti i pločica sa ramom ako je biiip duži i malo kasnije negi inače

meni je je pred par dana rikno keks sa ramom izvadio ga i sad je sve pet

neka izvadi sav ram iz slitova i nek proba sa jednim po jednim nazad

dnl
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 20:04 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Frend" ovdje.

Daklem ovo je problem. Nemam PC speaker stavljen unutra, ne znam jel bio neispravan došao s matičnom/kućištem ili šta, ali kako god da sam ga spojio stalno je davao beskonačan dugi beep i nije ga se moglo ušutkat. Vjerujem da neš nije bilo dobro s njim.

Tako da ne mogu detektirati beepove. Jel mogu spojit neki drugi PC speaker možda, ili moram gledat neke određene? Pitam jer je moj komp zapravo "najnoviji" u kući i ne znam bi li privremeno pomogao neki PC speaker koji se koristio na PII pločama (što su ostala računala u kući XD), vjerojatno ne?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EvilDragon kaže...

"Frend" ovdje.

Daklem ovo je problem. Nemam PC speaker stavljen unutra, ne znam jel bio neispravan došao s matičnom/kućištem ili šta, ali kako god da sam ga spojio stalno je davao beskonačan dugi beep i nije ga se moglo ušutkat. Vjerujem da neš nije bilo dobro s njim.

Tako da ne mogu detektirati beepove. Jel mogu spojit neki drugi PC speaker možda, ili moram gledat neke određene? Pitam jer je moj komp zapravo "najnoviji" u kući i ne znam bi li privremeno pomogao neki PC speaker koji se koristio na PII pločama (što su ostala računala u kući XD), vjerojatno ne?

ajd samo probaj izvadit bateriju na 20 tak sekundi pa je vrati. možda riješi problem

15 godina
neaktivan

Ma bila je ona vani preko pola sata, no go.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EvilDragon kaže...

jel barem prikaže bios na početku?

15 godina
neaktivan

Meni se ista stvar desila ista ali bas ista i odnio sam ga na popravak i lik je rekao da je RAM izgorio i stavio sam novi ram i sad radi kao sat 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xuodin kaže...
EvilDragon kaže...

Ne, ne vidim BIOS, jer monitor javlja No Signal. Bilo bi lako kad bih vidio BIOS.

15 godina
neaktivan

Ja ti kazem pogledaj moj post iznad i meni je javlja no signal i samo sam projenio RAM i radi 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xuodin kaže...
Mew kaže...

Konfa mu je :

grafa ATi X1650 Pro

monitor Acer P225HQ

2gb drr2 adata 800 mhz

Codegen 400W napajanje

može bit milja problema, de nek proba očistit sve konektore i ispuhat ih te nek zatim ukloni cmos bateriju na 20 tak sekundi

Izvadio je bateriju an pola sata, ali da recu mi da proba ispuhat sve konektore

Ah rego se super :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 20:25 (Mew).
15 godina
neaktivan

Eh, nemam rezervnog DDR2 na vidiku. Probat ću posudit sutra od nekog. U međuvremenu, što sa PC speakerom? Jel mi može poslužit neki stari?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EvilDragon kaže...
xuodin kaže...
EvilDragon kaže...

Ne, ne vidim BIOS, jer monitor javlja No Signal. Bilo bi lako kad bih vidio BIOS.

da ima jednu grafu, mislio bih da je otišla, ali i integrirana... ili matična ili napajanje, ali ipak mislim da je matična

15 godina
protjeran
EvilDragon kaže...

Eh, nemam rezervnog DDR2 na vidiku. Probat ću posudit sutra od nekog. U međuvremenu, što sa PC speakerom? Jel mi može poslužit neki stari?

možeš probat, ali češ se napatiti dok nađeš prava 4 pina

15 godina
neaktivan

Kak mogu druge komponente raditi ako je matična ošla? Mogu normalno otvorit DVD ladicu. Hardovi se vrte i primaju napajanje. Ventilatori svi rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemoras se ni trudit nista drugo jer 100% do rama je tako je i meni bilo dodem iz skole upalim komp ono kaze No signal a komp radi normalno , ja se zaletim do HG spota i pitam lik on kaze da je do grafe i ja sutra odnesem na popravak i do rama je bilo 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Posto je ogranicen broj postova za nove korisnike ja cu postat za njega :D

Kaze :

"Ovaj PC speaker kojeg sam dobio s kućištem ili matičnom (zaboravio sam s čim je došao) je imao samo 2 pina, jednostruka, jel. Jel možda zato krivo radio?

Imam shemu u manualu matične, znam di treba ić + di -, al jednostavno il nije davao zvuka, ili je davao konstantan zvuk. Sjebano."

EDIT : reci da idem probat trik s RAM pločicama

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 20:34 (Mew).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
EvilDragon kaže...

Kak mogu druge komponente raditi ako je matična ošla? Mogu normalno otvorit DVD ladicu. Hardovi se vrte i primaju napajanje. Ventilatori svi rade.

Sve je to moguće. Ladica se otvori čak ako nije spojen IDE/SATA kabel. Hardovi također. Ventilatori prorade čim dobiju struju.

Na matičnoj ti je možda krepao, nezz, northbridge pa nema komunikacije procesor - RAM. Ostalo sve može biti ispravno.

Prvo provjeri napajanje (posudi od frenda) pa onda MBO (snađi se, možda znaš nekog servisera ili neki frend ima ploču sa istim socketom).

Ili jednostavno sve vozi na servis pa nek se oni muče.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran
Mew kaže...

Posto je ogranicen broj postova za nove korisnike ja cu postat za njega :D

Kaze :

"Ovaj PC speaker kojeg sam dobio s kućištem ili matičnom (zaboravio sam s čim je došao) je imao samo 2 pina, jednostruka, jel. Jel možda zato krivo radio?

Imam shemu u manualu matične, znam di treba ić + di -, al jednostavno il nije davao zvuka, ili je davao konstantan zvuk. Sjebano."

ja sam mislio na starije speakere, ali kad se sjetim, več sam čuo za tako nešto i isto mislim sa bili RAM-i, iskreno nadam se da nije nešto ozbiljnije.

15 godina
protjeran

ili RAM-i ili MBO. savjetujem ti za početak ubacivanje druge pločice RAM-a, ako to ne pomogne, znaš što je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 20:38 (xuodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xuodin kaže...

ili RAM-i ili MBO. savjetujem ti za početak ubacivanje druge pločice RAM-a, ako to ne pomogne, znaš što je.

Evo zahvaljuce se jako puno svima, izvadio je jednu plocicu rama i TA DA radi sve :D Hvala puno!

15 godina
protjeran
Mew kaže...
xuodin kaže...

Evo zahvaljuce se jako puno svima, izvadio je jednu plocicu rama i TA DA radi sve :D Hvala puno!

drago mi je što sam mogao (pokušati) pomoči.

15 godina
neaktivan

Fakat, hvala svima na pomoći! Iskreno nisam htio vjerovati da je matična (po meni je Gigabyte uvijek odličan!), napajanje je već bilo vjerojatnije, al mi je bilo čudno što ostale komponente rade i primaju struju. A komponente koje imam ne gutaju 400W sigurno, ne gutaju ni 300 rekao bih, tako da imam marginu svakako. U svakom slučaju, iduća konfiguracija ide s modularnim Corsairom!

Hvala svima još jednom. Sad bih išao uzeti novi RAM, 2x2 GB, Corsair, Kingston, Mushkin ili G-Skill? DDR2, 800 MHz. Ne mogu nigdje više naći A-Data module koje sam uzeo prije 2.5 godine. :(

E da, čini se da mi netko duguje 10 kn :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 21:16 (EvilDragon).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bih ili Corsair ili G.Skill

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
podjednaki su...
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
15 godina
protjeran

Probaj smao napajanje s matične ploče direkt iskopčati jer sam ja sličan problem imao....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice