Freezing komp ?

poruka: 22
|
čitano: 2.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Freezing komp ?

Ponekad mi se zaledi PC (ovaj iz potpisa) pri ucitavanju Win7 64bit SP1 , pojavi se desktop sve zaledi i moram reset na kućištu. Radi ok npr 10tak sati i zaledi ponovno (recimo samo Chrome i Winamp pokrenuti) , nekad radi 2 dana OK i isti problemi mislim da je nešto hardwerski ! Sve mi je novo i nosio sam u servis gdje sam kupio MB,CPU.RAM i staru grafu , sve su istestirali i kazu da je ispravno ! U međuvremenu sam kupio novi RAM G.SKILL 1333MHz 8GB i novi HDD sata3 WD caviar blue , nova instalacija win7 ali isti problemi , zamjenio sam sve sata kablice (sada ih imam 6 komada) izvadio stare HDD sata2 Seagate500GB(ima bad sectore) i WD250GB ima greske CRM.... (ali bez bad sectors) sumnjao sam u to. Da li može biti do novog hdd WD 1TB caviar blue ? (pod garancijom je 3 godine ),HDD tune kaže status OK i pro verzija ,CrystalDiskInfo isto kaze status OK. Ovo sve me fino izludjuje lagano !!!!!:(

Pomoć...........

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Freezing komp ?

Nezz, provaj flashat bios. Sigurno neće odmoć.

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Freezing komp ?

Uradio prije par dana najnoviji BIOS !

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 22:58 (joyjoy).
15 godina
Freezing komp ?

Jel uvijek isti Windows, provaj xp il neki drugi koji 100%radi. Govorim gluposti al nema mi smisla ako je sve novo i testirano.

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne idem na XP pa to je bilo prije 9 i malo vise godina , postavit cu samo 1 HDD wd250GB i na njega clean instal win7 ultimate - nemam pojma što da radim , smrdi na crnu magiju!

17 godina
Freezing komp ?

Ovako, mislim da nije do toga da ti je neki od Windows fajlova oštećen (pošto si radio čiste instalaciej na različite diskove) no vijedi pokušati.

Klikni na "start" orb i upiši cmd. Nakon toga stisni kombinaciju crtl+shift+enter. U prozor koji se otvori upiši sfc /scannow, stisni Enter i pusti da prođe provjeru.

Javi je li pronađena kakva greška ili nešto.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uradio !

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 23:59 (joyjoy).
16 godina

Usao u BIOS i zamrzlo (dva puta od sinoc) ! Definitivno nije do windowsa niti do hdd ! I sad umjesto 8GB - 4GB usable a BIOS je isti !

17 godina
Freezing komp ?

Isprobaj modul po modul memorije, memoriju u druge utore i slićno.

Preporučio bih i da memoriju provjeriš alatom Memtest86+ (barem 1 ili 2 prolaza).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Memoriju sam kupio prije 7 dana (G.SKILL 2 x 4GB 1333) , a staru koju još imam pqi 2 x 2GB 1600mhz sam provjeravao sa Memtest86+ i sve ok , vratio sam BIOS 23.3.2011. i opet je 8GB to je uredu ali sad se pojavise stari problemi (koji su bili jutros i sa 07.08.2011 najnovijim BIOS): samo 2 i 4 slot rade , znaci sad je mem sigle channel. moze raditi i sa jednom plocicom ali samo 2 ili 4 slot ili obje nebitno , probao i sa pqi memorijom tako da do memorije nije!

MISTERIJaaaaaaaa

MB je kupljena prije 4 mjeseca i nakon 10tak dana pojavilo sa "No Signal" i dobio zamjensku novu plocu , nakon mjesec ponovo No Signal ali sam tada otkrio da 2 i 4 slot rade , ponovo u servis gdje su sve istestirali i rekli da je ispravno , donio kući i kod mene sve proradilo LoL , ali evo ponovo isti problemi !

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 15:36 (joyjoy).
14 godina
neaktivan
Freezing komp ?

Da je odneses opet na servis ? Oni su duzni popravit / zamjenit plocu. Ili jos bolje zasto im ne odneses kantu pa im pokazes ?

0 0 hvala 0
17 godina

Drži na ploči najnoviji bios, do novog biosa ti sigurno nije. Prije bi bilo da memorija i ploča imaju određenu nekompatibilnost.

Moguće je da ti memorija traži veći napon ili da te memorije što imaš nisu međusobno kompatibilne.

Provjeri sav RAM što imaš Memtestom pločicu po pločicu utor po utor. Znam da ima posla, no odradi to.

16 godina

Evo stavio sam jos stariji BIOS 21.2.2011 i isto nikakvih promjena cak sta vise u BIOS menu ponovo zamrzlo kao i sa starijom verzijom... Memorije ne mijesam nova mi je G.SKILL 2 x 4GB 1333Mhz , stara kupljena kad i ploca PQI 1600Mhz 2 x 2GB . Fazon je kad stavim jednu plocicu u 1 ram slot ( isto je i sa G.SKILL i sa PQI) znaci samo jedna plocica ustekana tada se nemoze ni u BIOS ,okrecu se ventovi i svijetle led i No Signal , ista stvar i sa 3. slotom No Signal , kombinacije sa dvije plocice 1. i 2. slot No Signal , 3. i 4. slot No Signal , samo 2. i 4.  slot radi nebitno sa jednom ili obje plocice.

Nosio sam vec na reklamaciju i gdje su sve provjerili i ustanovili da je ispravno , donio kuci i kod mene proradilo ali nakon 2 mjeseca opet isto !

kupit ASUS M5A99X EVO a ovu MSI slupat od beton je najbolje rjesenje!

17 godina
joyjoy kaže...

Evo stavio sam jos stariji BIOS 21.2.2011 i isto nikakvih promjena cak sta vise u BIOS menu ponovo zamrzlo kao i sa starijom verzijom... Memorije ne mijesam nova mi je G.SKILL 2 x 4GB 1333Mhz , stara kupljena kad i ploca PQI 1600Mhz 2 x 2GB . Fazon je kad stavim jednu plocicu u 1 ram slot ( isto je i sa G.SKILL i sa PQI) znaci samo jedna plocica ustekana tada se nemoze ni u BIOS ,okrecu se ventovi i svijetle led i No Signal , ista stvar i sa 3. slotom No Signal , kombinacije sa dvije plocice 1. i 2. slot No Signal , 3. i 4. slot No Signal , samo 2. i 4.  slot radi nebitno sa jednom ili obje plocice.

Nosio sam vec na reklamaciju i gdje su sve provjerili i ustanovili da je ispravno , donio kuci i kod mene proradilo ali nakon 2 mjeseca opet isto !

Ma reklamiraj ploču, vrati im ju na servis i detaljno im opiši što si sve radio kako bi ustanovio u čemu je problem te detaljno opiši problem koji imaš.

16 godina
191x7 kaže...
joyjoy kaže...

Ma reklamiraj ploču, vrati im ju na servis i detaljno im opiši što si sve radio kako bi ustanovio u čemu je problem te detaljno opiši problem koji imaš.

Evo nakon 2 sata igranja Mafia2 zamrzlo , nakon reseta i ponovnog ucitavanja windowsa ponovno FREEZ , reset i evo sad radi ! Da li postoji mogućnost da je do CPU PII X4 965BE (nikad klokan) ? Nedavno sam radio Prime95 jedno 5-6 sati i nije javilo gresku ,i OCCT jedno 2 sata nikakve greske nije javilo za graficku niti za CPU !

Iako mislim da nije do cpu on ili radi ili neradi nikako a nezzz ustvari , negine mi servis !

Hvala svima na pomoći.

15 godina
protjeran

ja isti problem imam kao ovaj momak ..

Upalim komp podigne windows ...sve lijepo odradi , no kad pokrenem igru nakon igranja satajaznam 10-15 minuta nekad krace nekad duze ..samo mi se zaledi komp odnosno neka cudna slika na ekranu , nekad plava nekad siva a nekad crna ..znaci ne preostaje mi nista nego da manualno restartiram komp i nakon toga restarta .. udjem na destop , onda me saaaamo restartira bez ikakvog pokretanja igara.Uhh kad po 3. put restartam bude oke.

Ne razumjem . Prije sam imao staru grafu ,ati hd 4850 512 mb ..pa sam kuipio novu i reinstalirao windowse sa xp na win 7 , tad je sve pocelo. Kupio sam ati sapphire hd 6870 1gb.

Nakon toga kad  me zezalo ,''konto do napjaanja je stoposto jer ne daje struje dovoljno a nova grafa je i strašno vuče , stoposto je do napajanja''.Onda sam kupio novo napajanje ,no bez uspjeha ..opet ista stvar !!! :///

Nakon napajanja sam reinstalirao opet win7  sa 2 bit otisao na win7 64 bit. isto sve , konto driveri porblem ,dobro ...ja krenuo drivere ponovno ,ma kakvi...opet ista stvar.

I na kraju sam zakljucio da bi to moglo biti maticna,procesor i RAMi (u ovo '' RAMi '' sumnjam da je sigurno ) .

Evo konffiuracije znaci mjenjam  rame,maticnu i procesor .

cpu :  amd phenom x4 9550 2.2 ghz

gpu :  ati sapphire hd 6870 1 gb

RAM : 2 x 2 gb (DDR2 memory ) dram frequency 401 mhz 

mob : M3A78-EM Asus 

hdd : 500 gb

power : SPire 750 W Jewel Black edition.

ako moze pokoji savjet ili misljenje ! :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 13:35 (khan123).
17 godina
neaktivan
Freezing komp ?

Ovo se meni dešavalo na win 7 ultimate s 8 gb ddr 3, čim bi stavio 4 gige sve je radilo u redu.Spec kompa napišem kasnije kad se vratim s posla.

0 0 hvala 0
16 godina

Jutros kod ukljucenja PC a dva puta freez na samom ucitavanju windowsa , onda 7 sati rada bez ikakvih problema ukljucujuci sat igranja Mafie2. Upravo sam otvorio kućište i probao staviti ram u slot1 i nije moglo ni u BIOS , stavio sam plocicu(4GB) u 2nd slot i evo radi....

Da li postoji mogućnost da je greska do Phenom II 965BE ? Nemam drugi AM3 cpu da probam i solviram to !

17 godina
Freezing komp ?

Možda ti jednostavno ploča ne podržava module od 4GB?

Probaj s nekim modulima od 2 ili manje GB...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ploča podržava module 4GB , ova 2 koja sad rade nalaze se na popisu Support Memory Modules na stranici ploce . Znači sad mi rade 2 i 4 slot po 4GB , ukupno 8GB ali single channel ! Probao sam po 100 put utaknuti u prvi slot a tada nemože ni u BIOS ( da probao sam i sa modulima od 2Gb koje još nisam prodao).

Valjda se ti Integrated Memory Controller nalaze u cpu pa sumnjam u njega !

17 godina
Freezing komp ?

Skini hladnjak, ukloni staru termalnu pastu s hladnjaka i procesora, otkvači kopču, izvadi procesor, propuši socket komprimiranim zrakom ili kompresorom, provjeri da nije koji pin porcesora savijen ili nešto, vrati procesor u socket, zakvači kopču, nanesi novu termalnu pastu te najmjesti hladnjak. Eto tek tako da eliminiraš mogućnost da procesor ne leži dobro u socketu ili da nemam ožda prašine koja smeta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Skini hladnjak, ukloni staru termalnu pastu s hladnjaka i procesora, otkvači kopču, izvadi procesor, propuši socket komprimiranim zrakom ili kompresorom, provjeri da nije koji pin porcesora savijen ili nešto, vrati procesor u socket, zakvači kopču, nanesi novu termalnu pastu te najmjesti hladnjak. Eto tek tako da eliminiraš mogućnost da procesor ne leži dobro u socketu ili da nemam ožda prašine koja smeta.

Uradio sve kako si predložio,procesor je kao nov bez sumljivih pinova , ram slot1 i slot3 ne rade definitivno , trebam negdje naći AM3 cpu da probam i ako ne bude štimalo SERVIS ( 2 god garancija MoBo).

Da od treci put su se Windowsi pojavili,reset radio , zamrzavanje pri ucitavanju:(

EDIT: evo sad je 19:13 sati (puna 4 sata rada bez problema ,da čovjek ....di; da hoće riknut sve lakše bi se snašao!

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 19:12 (joyjoy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice