Elektricitet preko periferije

poruka: 4
|
čitano: 715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Elektricitet preko periferije

Uglavnom... Imam R.A.T 7 pre zadovoljan s njim ali ponekad mi se zna desit da me elektricitet zadimi. I to na preiode tipa par mjeseci da, par sve ok. I pošto je na njemu led dioda kad me zdimi ona se na djelić sekunde ugasi. I na kraju me nazivciralo da me svaki put strese pa sad imam odvijać kraj miša i onda svaki put taknem s njime prvo pa da onda uvatim {#}

Nekad mi ugasi miš pa moram izvadit usb i ponovo stavit.

Zna li neko kako rješit problem?

Zamjena utičnice - Ne mogu to napravit sad, ali isti problem se zna javljati i u drugim stavnovima tako da sigurno nije to.

Da li je do miša? Ne vjerujem to mi se događalo s laptopom prije

EDIT: Teško da sam i ja razlog jer onda ne bi skakalo na odvijač.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 14:13 (axos).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Elektricitet preko periferije

Vjerojatno problem u punjaču laptopa ili kabelu napajanja 230 V (nema uzemljenja?), to se ne bi smjelo događati ako je uredno spojen 3-pinskim kabelom na strani punjača i uključen u utičnicu s uzemljenjem.

KaeR
15 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Vjerojatno problem u punjaču laptopa ili kabelu napajanja 230 V (nema uzemljenja?), to se ne bi smjelo događati ako je uredno spojen 3-pinskim kabelom na strani punjača i uključen u utičnicu s uzemljenjem.

Sve je s uzemljenjem, i laptop (pokojni) i PC.

Da zovem popa da obavi egzorcizam? LOL

PS. Ima sam par različitih zvučnika i nekad bi se znalo desit da kad neko u zgradi upali svjetlo da u zvučnicima pukne. Također u različitim zgradama/kućama-

Frend mi je jednom davno spominja da je s kučištem dobija žicu koju stavi na radiator i nema problema se elektricitetom. Da li je neko proba (proba bi ja ali nemam pri ruci)?

17 godina

Možda je problem u nekom nakupljanju statičkog elektriciteta na kućištu, iako to isto ne bi smjelo biti moguće uz funkcionalno uzemljenje.

Pucketanje u zvučnicima u trenutku uključivanja nekog uređaja nije vezano s time a osim toga i nije ni baš neobično (uzrok je iskrenje kontakta u prekidaču u trenutku uključivanja, a što je prilično širokopojasna RF smetnja koju "pokupi" loše oklopljeno pojačalo zvučnika).

Spajanje kućišta na radijator nije poželjno, iako bi vjerojatno uklonilo problem, ali ukoliko slučajno dođe do nekog ozbiljnijeg kvara (npr. proboj izolacije negdje) a uzemljenje nije funkcionalno, tada radijator može doći pod napon, što bi bilo vrlo opasno.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice