Dakle moj prijatelj je dobio novi komp (dobio ga je besplatno) ne u najboljem stanju i prvo mu kompjuter nije prepoznavao grafičku karticu, ali to smo brzo sredili i instalirali drivere za grafu, ali kod zvučne su uslijedili problemi, na netu sam našao da se model zvučne karte može saznati po tome što je napisano na njoj, a na zvučnoj je napisano AudioMAX, te sada sam kopao po internetu i nigdje nisam našao nikakve drivere za AudioMAX niti informacije o njoj jedino na ovoj stranici možete vidjeti slike zvučne kartice http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/abit-fatal1ty-an8_3.html , cijenim svaku pomoć.
Driveri za zvučnu karticu
- poruka: 18
- |
- čitano: 24.238
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel zvučna integrirana ili zasebna? Ako je integrirana, skini CPUZ, pokreni, odi na "Mainboard" i pošalji naziv "Manufacturer" i "Model" ovdje na forum, pa ću ja potražiti drivere...
EDIT: Evo ti LINK jer neznam koji ti je socket matične, pa pokušaj tamo pronaći drivere
Evo našao sam neke drivere za zvuk, ali neznam da li su to ti driveri koji ti trebaju
Hvala na pomoći, javim vam kada napravim.
Po ovome tvoja zvučna kartica je Realtek ALC658.
Drivere pronađi na netu, to nebi trebao biti problem.
Hvala, potražiti ću na net, ali kako si znao da je Realtek ALC658?
Pa rekao si da je zvučna na slici!
Plus ovaj tekst:
However, its analog part including the Reaktek ALC658 AC97 codec has been moved to an add-on riser card to be installed into the slot specifically designed for it.
Osim toga chip na slici ima oznaku Realteka, ali nije vidljvo da li je to ALC658 (Vjerojatno je), međutim tu je (gornji) tekst koji to potvrđuje.
Žišku?
E hvala stvarno si majstor, mene je zatupilo to AudioMAX, još jednom hvala.
dakle najbrži
molim te za pomoć
instalirao sam win ponovno ..i u tome svemu
mi je pogubio drivere za zvučnu karticu...
(na prijašnjim vindoovsima radila normalno)
u stvari pokazuje mi da ne prepoznaje hardwer
ne vide se zvučnici i kod recimo winapa
mi izbacuje grešku
Error code 88780078
model je K8M890-8237A
POIZOĐAČ Foxconn
molim te pomozi..
hvala
trigger
@triger
http://www.foxconnchannel.com/support/downloads_detail.aspx?ID=en-us0000958
Description:Realtek AC97 Audio driver for 32 bit
ok hvala ti
..napravljeno..
i sv je ok
eee moj je problem zato sto nemam zvuka izgleda 100% da je zvucna ako neko moze mi reci drivere ili dati ovo vam je moja zvucna ja msm tako mi je skener pokazo NVIDIA(R)nForce(TM)Audio............mala pomoc bi mi puno pomogla....hvalaaaaaaaaaaa
pozdrav........ako neko zna di se nalazi zvucna kad se komp rastaviiii........ako neko zna hvalaaaaaaaaaa........pozzzzzzzzzz
http://www.nvidia.com/object/nforce_audio_4.31_win2KXP
http://www.nvidia.com/object/nforce_audio_4.62_win2kxp.html
Probaj instalirati prvi driver, ako ne bude valjao instaliraj ovaj drugi.
pozdrav........ako neko zna di se nalazi zvucna kad se komp rastaviiii........ako neko zna hvalaaaaaaaaaa........pozzzzzzzzzz
Vjerovatno ti je zvučna integrirana (u sklopu s matičnom) pa ju ne možeš izvaditi.
Inače vanjska zvučna kartica izgleda ovako nekako:
e ljudi ja imam isti problem kao i ovi gore članovi...pa ako možete da pomognete bio bih mnogooo zahvalan...
Evo nekih podataka o kartici ili o maticnoj, ni sam ne znam za sto sluze, ali valjda mogu nekako pomoci
W26361-W64-Z2-06-36
INTEL FW82801EB
F415NB31
SL732
INTEL 02
Ljudi trebam HITNO!! pomoć.
Naime ja sam snimio nanovo svoj Windows XP Professional jer je predhodni bio usporen.
Nestali su mi Driveri za zvučnu karticu (On board) znaći nije zasebna zvučna, a ja ne mogu naći nikako Driver.
Molim vas ako bi mi mogli pronaći i poslati u "Privatne Poruke" link za download mog Drivera za zvučnu karticu.
Hvala vam puno unaprijed.
U ovom linku vam se nalaze svi podaci o mom računalu.
Moze mi ko pomoci da nadje intengrisanu zvucnu '' fujitsu siemens d2151-a1'' to je Model pls
Pozdrav.
Molim Vas, imam problem s Zvučnom karticom.
Dakle, stavio sam nove windovse na komp, sedmica, 32 bitna.
Zvuka nema.
Isto se vec dogodilo i zadnji puta i sjecam se da je bio problem s zvucnom karticom.
Kada odem u Device menager jedino sto vidim (pod info o kartici) jest:
High Definition Audio Device.
Kad idem na 'update', kaze mi da nema potrebe za updateom.
Skinio sam onaj realetek driver, instalirao ga, i kao da nisam ništa napravio na kraju.
Ima li netko nekakav savjet oko ovoga?